Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-11-2010, 11:33   #181
dawid
ford::average

Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników

może lepiej wogóle nikogo nie wyprzedzaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))

dawid jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2010, 10:07   #182
Hep
ford::beginner

Model: Mondeo IV
Silnik: 1,8 TDCi 125KM
Rocznik: 2010

Witam

Jestem użytkownikiem 1,8 od 3 miesięcy. Nabite prawie 4 tys km. Nic nie puka, nic nie piszczy, brak problemów z autkiem. Przy wyłączaniu silnika nic nie dzwoni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)). Wszystko tak jak powinno być.

Spontaniczny post aby nie zniechęcać przyszłych użytkowników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

POzdrawiam
Hep
Hep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2010, 13:47   #183
smoki3

Model: [Mk4] Ford Mondeo 1,8 TDCi Silver X Kombi
Silnik: 1,8 125KM M6

Cytat:
Witam

Jestem użytkownikiem 1,8 od 3 miesięcy. Nabite prawie 4 tys km. Nic nie puka, nic nie piszczy, brak problemów z autkiem. Przy wyłączaniu silnika nic nie dzwoni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)). Wszystko tak jak powinno być.

Spontaniczny post aby nie zniechęcać przyszłych użytkowników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

POzdrawiam
Hep
U mnie tak samo.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
smoki3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-11-2010, 16:04   #184
servo
ford::amateur

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8TDCI
Post Odp: 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników

Cytat:
Napisał dawid Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
może lepiej wogóle nikogo nie wyprzedzaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))
Winien jestem opis rozwoju sytuacji. Po wizycie na ASO okazało się że błąd objawiający się na wyświetlaczu napisem "awaria silnika" był błędnym zadziałaniem jednego z czujników hamulca (sic!) - tyle że nie mam pojęcia czy w tym czasie był użyty hamulec :/. Cóż ponoć ford każdą awarie sprowadza do awarii silnika. Teraz informacja na przyszłość dla innych. Jeżeli komuś się to zdarzy to trzeba wyłączyć silnik wyjąć kluczyk i poczekać 10 sekund. Po tym czasie komputer się restartuje i można ponownie odpalić silnik.
servo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-11-2010, 20:47   #185
salat

Model: Mondeo MK4 | Ranger
Silnik: 1.8 125 (Gratis: głośna praca silnika) |3.2 automat w gratisie Radio Maryja
Rocznik: 2009 | 2019

Koleżanki/Koledzy, jaką macie temperaturę silnika (1.8 125 koni) podczas normalnej jazdy, gdy silnik jest już ciepły na maxa? Wydaje mi się, że mój jest jakiś niedogrzany temperatura max to około 80 st.

Dzięki za info.
Pozdrawiam
salat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-11-2010, 20:49   #186
Strzeszku
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Alfa Romeo
Silnik: 1,75
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał salat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koleżanki/Koledzy, jaką macie temperaturę silnika (1.8 125 koni) podczas normalnej jazdy, gdy silnik jest już ciepły na maxa? Wydaje mi się, że mój jest jakiś niedogrzany temperatura max to około 80 st.

Dzięki za info.
Pozdrawiam
Lekko poniżej 90 st.
Strzeszku jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2010, 15:34   #187
tenneco
ford::beginner

Model: Mondeo IV Titanium
Silnik: 1,8 125 KM TDCI
Rocznik: 2008

ponizej 90 - temat byl juz przerabiany i jesli dobrze pamietam, to jako winowajca bylo wskazane złe wyskalowanie podziałki z temperaturą
tenneco jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2010, 18:24   #188
Borek504

Model: Mondeo
Silnik: 1.8 tdci
Smile Odp: 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników

Witam wszystkich serdecznie!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Niedługo zamierzam się stac posiadaczem wspaniałego mondeo mk4, prawdopodobnie z silnikiem 1.8 tdci. Znalazłem korzystną ofertę, ale ze skrzynią 5-biegową. Proszę o Wasze opinie na temat tej skrzyni, bo wiadomo że częściej ten silnik występuje z 6 biegową skrzynią. Czy nie lepiej szukac samochodu z 6-biegową skrzynią?? W czym się będzie przejawiała różnica między tymi skrzyniami, z którą skrzynią samochód jest bardziej ekonomiczny i bardziej dynamiczny. Bardzo proszę o opinieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Aha, duża jest różnica pomiędzy wersją wyposażenia silver i gold??
Borek504 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2010, 18:35   #189
Strzeszku
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Alfa Romeo
Silnik: 1,75
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał Borek504 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkich serdecznie!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Niedługo zamierzam się stac posiadaczem wspaniałego mondeo mk4, prawdopodobnie z silnikiem 1.8 tdci. Znalazłem korzystną ofertę, ale ze skrzynią 5-biegową. Proszę o Wasze opinie na temat tej skrzyni, bo wiadomo że częściej ten silnik występuje z 6 biegową skrzynią. Czy nie lepiej szukac samochodu z 6-biegową skrzynią?? W czym się będzie przejawiała różnica między tymi skrzyniami, z którą skrzynią samochód jest bardziej ekonomiczny i bardziej dynamiczny. Bardzo proszę o opinieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Aha, duża jest różnica pomiędzy wersją wyposażenia silver i gold??
Kolego polecam wersję Gold X ze skrzynią 6 biegową. Auto jest z nią bardziej dynamiczne i mniej pali przy szybszej jeździe ze względu na 6 bieg.
Strzeszku jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2010, 19:05   #190
Borek504

Model: Mondeo
Silnik: 1.8 tdci

Dzięki za odpowiedz, będę w większości śmigał w trasie więc ekonomiczniej będzie ze skrzynią 6-biegową...

a jak jest z przebiegiem w tym silniku , czy 80 tys km zrobione w 2 lata to dużo?? Interesowac się autem z takim przebiegiem??
Borek504 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania