![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Antek nie będę się z tym cackał jak mam nową piastę na zapleczu by wymienić.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
FCP member
![]() Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
|
Antek ma rację, bierzesz szlifierkę kątową i nacinasz, przecinakiem później rozłupiesz tarczę. Kiedyś z ojcem tak się męczyliśmy, po tej operacji w 10 minut tarcza była zdjęta.
PS. ja przed założeniem nowych tarcz nakładam odrobinę sylikonu (na bardzo wysokie temp.) od wewnętrznej strony i zero problemów przy wymianie. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Udało się! Szlifierka poszła w ruch i tarcza po kilku uderzeniach zeszła dopiero przy ostatnim nacięciu tarcza tak jakby strzeliła potem parę puknięć i poszło. Z śrubami przy piaście generalnie nie było żadnego problemu. Klucze Yato się spisały Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Teraz wszystkie kołnierze popsikałem miedzią aby nie przywarły. Niestety musiałem zamówić nowe tarcze tak wiec całość będzie sprawna dopiero w wtorek. Jutro biorę się za drugie koło mam nadzieje że tam nie będę musiał ciąć bo jak tak to będę musiał wymienić także piastę.
p.s. Jak się cofa tłoczki na tyłach ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-03-2010
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0TDCI 140 KM
Rocznik: 2011.10
|
ja sciagałem sciskaczem stolarskim tłoczki z przodu z tyłu sie wkrecaja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.musisz je wkrecic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#15 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,2 TDCI 175KM
Rocznik: 2008
|
Z tyłu tłoczki są wciskano WKRĘCANE jeżeli masz imbus 12 albo 13 (teraz dobrze nie pamiętam) to będzie Ci łatwiej (chyba że masz specjalny tłoczek do wciskania) Ja nie miałem takiego dużego imbusu więc szlifowałem śróbę z główką 13 do 12 zrobiłem kątre i wkręcając napierałem siłą na tłoczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
To myślę że dam radę. Powinienem odkręcić zbiornik z płynem czy to nie ma znaczenia?
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,2 TDCI 175KM
|
Nie ma znaczenia.
|
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#19 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
nie tnij tak głeboko to nie zniszczysz piasty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#20 |
|
|
To nie takie proste z tym cięciem, póki co nie zapeszajmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|