Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-01-2011, 00:24   #11
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
Domyślnie Odp: Elektryczne lusterka - niepoprawne działanie składania.

coz, fart zycia ze trafil sie z przerobionymi pod pilota.

Stary 20-01-2011, 03:32   #12
Titi
ford::beginner

Model: mondeo MK3/ST220
Silnik: 1.8/3.0
Rocznik: 2005/2004

Z tego co mi wiadomo to ST220 nie ma takiej funkcji - moje tak jak pisałem ma elektryczne ale bez możliwości zamykania z pilota.

No ja czekam do wiosny i zobaczę, czy sprawa się poprawi.

Mam jeszcze jedno pytanko czy ktoś wie jaki silniczek odpowiada za składanie lusterek?, bo tak jak pisałem niestety lewy jakby się "męczy" przy składaniu.
Stary 28-02-2013, 23:06   #13
ZBYCH RST
ford::amateur

Model: Mondeo hatchback
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004

witam
czy ktoś z forumowiczów odkrył co bylo przyczyną? mam ten sam problem tylko że u mnie prawe wcale nie reaguje i zamieszczone pod nim oświetlenie nie świeci. pozdrawiam
ZBYCH RST jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-03-2013, 21:46   #14
ZBYCH RST

Model: Mondeo hatchback
Silnik: 2.0 TDCi

i jeszcze jedno pytanie czy jeżeli mieliście problemy z lusterkiem czy dolne oświetlenie świeciło?
ZBYCH RST jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2013, 20:38   #15
Przema
ford::average

Imię: Przemek
Model: Fiesta mk6 van/Courier Turneo
Silnik: 1,4 68KM/1,0B 100KM
Rocznik: 2008/2017

Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hmm dał bym sobie cos obciac ze natknołem sie na to. ale moj bład widać.
Pomijajac ze widac trafilem na auto z przerobionymi juz, chyba ze np st220 to miały w funkcji?
jak coś mogę podjechać i spróbujemy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

coś mi się kojarzy że u poprzedniego właściciela się składały, póżniej był wyciągany aku i nie wiem

p.
Przema jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-09-2013, 13:49   #16
jvp

Imię: jvp
Model: Mondeo MK3 GHIA X Kombi
Silnik: 2.0 TDCi Automat

Witam,
miałem (lub mam nadal, bo chwilowo samo się naprawiło) taki przypadek: składa się tylko prawe lusterko - rozkładam - za drugim razem składają się oba. W drugą stronę to samo. Rozmawiałem z elektrykiem i powiedział, że lusterka w jakiś sposób zapisują się w komputerze (module?) i jeśli coś działa w taki sposób, jak opisany, to najczęściej wystarczy odpiąć lusterko od zasilania (raz lub kilka razy) i powinno wrócić do ustawień fabrycznych. Jeśli nie, to serwis i komputer. Nie wypróbowałem tego sposobu, bo jak podszedłem ze śrubokrętami do lusterka, to zaczęło działać za każdym razem. Może komuś się to jednak przyda - lub mi za jakiś czas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jvp jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-11-2013, 17:40   #17
Michał82
FCP member

Imię: Michał
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2013

Mam cholerny problem, zresztą z tego co czytałem nie ja jeden. Dziś parkowałem na osiedlu i oceniając sytuację postanowiłem na noc złożyć lusterka - tak, żeby mi przypadkiem jakiś sąsiad z klatki nie urwał podczas parkowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po naciśnięciu manetki w dół lewe lusterko złożyło się na max a prawe ledwo się ruszyło. Ponowne naciśnięcie spowodowało to, że lewe się rozłożyło a prawe zostało w tej samej pozycji, tzn. jest rozłożone tak na 3/4. Boję się na siłę go rozkładać, bo jeszcze coś urwę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Musze rano dojechać jakoś do pracy i pokombinować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy da się coś zrobić bez rozbierania obudowy?

Ostatnio edytowane przez Michał82 ; 13-11-2013 o 17:48
Michał82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-11-2013, 18:12   #18
robarek

Model: MK3
Silnik: 125 KM TDCi
Rocznik: 2006

Cytat:
Witam,........................ bo jak podszedłem ze śrubokrętami do lusterka, to zaczęło działać za każdym razem. Może komuś się to jednak przyda - lub mi za jakiś czas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego wniosek, że trzeba podejść do lusterka ze śrubokrętem i załatwione Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
robarek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-11-2013, 18:59   #19
Michał82
FCP member

Imię: Michał
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2013

Fajnie by było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety moje prawe lusterko jest uparte. Odkryłem, ze można ominąć ogranicznik maksymalnego rozłożenia lekko unosząc obudowę - dało to tyle, że lewe lusterko rozłożyło się prostopadle do osi podłużnej samochodu a prawe ledwo drgnęło. Lewe lusterko, po ręcznej zmianie położenia znowu trafiło w ogranicznik i chodzi bez zarzutu. Prawe zaklikuje się na ograniczniku w pozycji 3/4 rozłożonej i ani drgnie :<
Michał82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-12-2013, 07:40   #20
felicjan-f1

Model: FORD MONDEO COMBI
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2005

Ogólnie winę za to nie tylko w autach ford ponosi brud/syf który dostaje sie do lusterka w trakcie jazdy i skleja elementy ruchome. Swoje lusterka rozruszałem, potraktowałem smarem siloconowym ( nie mylić z WD40 ) i działaja, a miałem takie problemy jak koledzy powyżej.
Po założeniu "zestawu" do składania lusterek z pilota ( opis jest na forum, trochę kabla,przekaźnik i kilka wsuwek ) problem przestał istnieć. namawiam do tej przeróbki , nie dla lansu, ale lusterka w ruchu nie "zastają się".
Znajomy ma M.PAJERO II i ma ten sam problem co my i lusterka skłądane tylko z przycisku na panelu sterowania -w żadko używanych, gniją mechanizmy, Natomiast na zimę odłączam ustrojstwo, bo niestety potrafią zamarznąć, ale zima to inna bajka...

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania