Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-01-2011, 01:05   #41
dzimi75
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0TDCI 140 KM
Rocznik: 2011.10
Domyślnie Odp: Przypominacz o zapięciu pasów

Kolego to po co zakladasz taki temat jak wiesz i mowisz o plotkach powie m ci jedno zasmiecasz forum a ja ci udowodnie jutro ze taki temat byl na forum .

Stary 22-01-2011, 01:08   #42
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017

Po pierwsze a'propos plotek to nie ja napisałem, że przed FL nie było takiej opcji (wiadomo, że jest to nieprawda), a po drugie dobrze przyjrzyj się mojemu pierwszemu postowi. Pytanie brzmiało czy można sprawdzić po VIN czy taka funkcja jest w danym egzemplarzu. Była gdzieś odpowiedź na to pytanie? Jeśli tak to zwrócę honor i przyznam że miałeś rację co do istnienia tego wątku w przeszłości.

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 22-01-2011 o 01:12
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2011, 01:13   #43
dzimi75

To zobacz jaki masz tytul postu gratulujeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a powiem ci ze nie ma opcji zapietych pasow przed liftem

Ostatnio edytowane przez dzimi75 ; 22-01-2011 o 01:21
dzimi75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2011, 01:21   #44
metmusic

Tytuł jest przecież skrótem tego o czym piszemy w treści postu. Miałem pisać "Przypominacz o zapięciu pasów - czy można sprawdzić po numerze VIN czy mam go w swoim egzemplarzu". Z całym szacunkiem ale chyba nie masz racji. Jeśli nie pasuje Ci słowo "przypominacz" to owszem niefortunnie go użyłem ale nie myślałem o zmianie bo chyba każdy wie o co chodzi. Proszę bardzo już zmieniony. Sądzę jednak, że nie o to Ci chodzi.

Raczej ta nasza dyskusja rozwadnia temat i spowoduje, że wątek zostanie uznany za niepotrzebny. Do momentu jak skomentowałeś, że niepotrzebnie go stworzyłem bo już taki jest to ten wątek był całkiem na temat. Nie jest to też miejsce na spory. Jak masz obiekcje co do merytoryki to zgłoś wątek do moderatora i niech rozstrzygnie czy go usunąć czy nie. Myślę, że w tym wypadku niepotrzebnie poruszyłeś ten temat.

Cytat:
Napisał dzimi75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a powiem ci ze nie ma opcji zapietych pasow przed liftem
Nie rozumiem. Chcesz mi powiedzieć, że nie ma funkcji przypomnienia o niezapiętych pasach mimo, że mam ją w innym egzemplarzu przed liftem?

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 22-01-2011 o 01:27
Stary 22-01-2011, 01:30   #45
dzimi75

Cytat:
Napisał metmusic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tytuł jest przecież skrótem tego o czym piszemy w treści postu. Miałem pisać "Przypominacz o zapięciu pasów - czy można sprawdzić po numerze VIN czy mam go w swoim egzemplarzu". Z całym szacunkiem ale chyba nie masz racji. Jeśli nie pasuje Ci słowo "przypominacz" to owszem nie fortunnie go użyłem ale nie myślałem o zmianie bo chyba każdy wie o co chodzi. Proszę bardzo już zmieniony. Sądzę jednak, że nie o to Ci chodzi.

Raczej ta nasza dyskusja rozwadnia temat i spowoduje, że wątek zostanie uznany za niepotrzebny. Do momentu jak skomentowałeś, że niepotrzebnie go stworzyłem bo już taki jest to ten wątek był całkiem na temat. Nie jest to też miejsce na spory. Jak masz obiekcje co do merytoryki to zgłoś wątek do moderatora i niech rozstrzygnie czy go usunąć czy nie. Myślę, że w tym wypadku niepotrzebnie poruszyłeś ten temat.
Kolego to chcesz po. Numerze vin poznac wyposarzenie to jestes troszke na forum I powinienes wiedziec kto rozkodowuje vin I do kogo napisac zeby to zrobik a ukrywasz cos? Ja sprawdzony mam vin I nie ma. PRZYPOMINACZA PASOW:
Stary 22-01-2011, 01:35   #46
metmusic

Domyślnie Odp: Kontrolka i sygnał zapięcia pasów

Sam sprawdzałem dokładnie wyposażenie po VIN i nie znalazłem pozycji związanej z przypomnieniem o niezapiętych pasach. W aucie przed liftem, które ma taką funkcję po numerze VIN także nie znalazłem (np. w Microcat). To też już pisałem kilkanaście postów wcześniej.
Jeśli jakiś program wyraźnie napisze mi, że takiej funkcji nie ma lub jest w moim egzemplarzu to temat uznam za rozwiązany. Stąd po raz kolejny ponawiam pytanie: Czy można po VIN sprawdzić czy posiada się taką funkcję? Jeśli tak to gdzie i w jaki sposób.

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 22-01-2011 o 01:47
Stary 22-01-2011, 01:47   #47
dzimi75

Cytat:
Napisał metmusic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam sprawdzałem dokładnie wyposażenie po VIN i nie znalazłem pozycji związanej z przypomnieniem o niezapiętych pasach. W aucie przed liftem, które ma taką funkcję po numerze VIN także nie znalazłem (np. w Microcat). To też już pisałem kilkanaście postów wcześniej.
Jeśli jakiś program wyraźnie napisze mi, że takiej funkcji nie ma w moim egzemplarzu to temat uznam za rozwiązany. Stąd po raz kolejny ponawiam pytanie: Czy można po VIN sprawdzić czy posiada się taką funkcję?
Kolego to co piszesz zaprzeczasz sam sobie daj spokoj temu tematowi jak z Vinu nic nie masz bo zaraz zaczna ci wciskac ze maja elektrycznie drzwi otwierane I tez bedziesz dochodzil co I jak:l chyba nie wiec daruj te doszukiwanie jak nigdzie znalezc nie mozesz:lPOZDRAWAIM
Stary 22-01-2011, 01:49   #48
metmusic

Proponuję, żebyś wyłączył się z tego tematu bo nie wnosisz nic merytorycznie przydatnego. Pytanie kieruję do innych użytkowników tego forum.
Stary 24-01-2011, 23:40   #49
metmusic

Prawdopodobnie znalazłem odpowiedź na brak sygnalizaji kontrolką i sygnałem. Program TIS 2004 ma taki zapis przy opcji dezaktywacji:

Model: 2001 Mondeo built from 04.02.2002 (build code 2Y) onwards

Teraz pytanie - co należałoby zmienić, żeby ta funkcja działała w starszych wersjach? Licznik ma kontrolkę (widać jak się dobrze przypatrzyć). Czy GEM do wymiany?
Stary 26-01-2011, 23:25   #50
matrog19
ford::expert

Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002

Wystarczyło poszukać na forum a nie robić wywód na 5 stron... ale już odpowiadam na wasze wątpliwości. Kontrolka pasów występuje przed liftem bardzo rzadko ale jest czasami. Wersją to nie idzie. Sam mam ghie w full opcji, skóra itd a kontrolki nie mam. Zależy to od wersji licznika i jego trzeba wymienić, żeby to mieć. W microcacie jest klika wersji licznika opisane. Są takie bez komputera pokładowego, z komputerem pokładowym, z komputerem pokładowym i sygnalizacja niezapiętych pasów. Z tego co wiem, nie da się jej włączyć komputerem. Tak samo jak np chwilowego spalania przed liftem (jedynie wymiana licznika)-zainteresowani wiedzą o co chodzi. Też chciałem te kontrolke jak kupiłem swojego bo uważałem, że być powinna ale jak mam kombinować z wymianami licznika to dziękuje... wytrzymam bez. Poczytać możecie o kontrolce tej też w temacie " komputer pokładowy, dodanie opcji w dieslu i benzynie" tak na około 20 stron od końca. Tam nawet jeden kolega po vinie sprawdzał w mikrokacie kto ma a kto nie... To tyle z mojej strony

Ostatnio edytowane przez matrog19 ; 26-01-2011 o 23:28
matrog19 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania