Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-01-2011, 13:49   #11
jagd
ford::average

Model: B-Max, Kuga
Silnik: 1.0, FHEV 2.5
Rocznik: 16, 24
Domyślnie Odp: Złe wskazania termometru .

Hmm.. A mnie pokazuje dość dobrze...
Fakt - przy starcie mam często ok. 5-8C nawet kiedy jest mróz - ale po chwili jest już ok.

W korkach - temp. zmienia się czasem o 2C ale to chyba logiczne wśród dymiących pojazdów...

Dotychczas, te czujniki były chyba w lusterku bocznym? (z tego co pamiętam)

Ale tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

...piszą że za przednim zderzakiem... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. "Sprytnie".... :|

Stary 27-01-2011, 15:33   #12
sosegado
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: s-max
Silnik: diesel 2,0 TDCI
Rocznik: 2007-ukradziony 2011-aktualnie

Cytat:
Napisał Kristoforos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Eee, ja jakoś nie zgłaszałem. Dla mnie to wygląda na niedoróbę w projekcie i wymiana na nowy nic tu nie pomoże.
Sądzę, że jeżeli kupiłeś nówkę z salonu - to wobec faktu kupienia czegoś co nie działa - można przynajmniej dostać rabat chocby w postaci darmowych przeglądów albo jakąś inną rekompensatę.

Ale to sam zadecydujesz..... ja bym nie odpuścił.

Znalazłem zdjęcie lokalizacji czujnika w Galaxy.... chyba podobnie jest w maksiu. Dlatego mam wrażenie, że opiera sie o obudowę chłodnicy - ale to sprawdzę wiosną.

Załączam zdjęcie - pochodzi z [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Pozdrawiam
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg czujnik%20temperatury.jpg (93.4 KB, 258 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez sosegado ; 27-01-2011 o 15:35
sosegado jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2011, 16:37   #13
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000

Panowie niewiecie o tym ze komputer nie odrazu pokazuje tempereture z termometru
Ja mam focusa i jak wejde w menu serwisowe komputera pokladowego to tylko tam jest aktualna temp z czujnika ale jak poruszamy sie po normalnych funkcjach uzytkownika to komputer sam wylicza ta temperature...zalezy to nawet od tego czy samochod jest w ruchu. im szybciej jedziemy tym szybciej zmieni temperature na wlasciwa.
A roznice pomiedzy temp z czujnika a temp. pokazywana siegaja nawet kilku stopni...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wiec niemartwcie sie tym tak to sobie producent wymyslil aby komputer niepokazywal nam w upalny dzien temp. zewnetrznej 60st...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2011, 08:29   #14
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał sosegado Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znalazłem zdjęcie lokalizacji czujnika w Galaxy.... chyba podobnie jest w maksiu. Dlatego mam wrażenie, że opiera sie o obudowę chłodnicy - ale to sprawdzę wiosną.

Załączam zdjęcie - pochodzi z [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Pozdrawiam
ale to jest STARE Galaxy!
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-02-2011, 16:35   #15
Dinar
ford::professional

Model: FF1+S-Max-Fiesta
Silnik: 2,0TDCI 130 aut - 1,4 TDCI
Rocznik: 2008r titan.- 2002r

Temperaturę na zewnątrz pokazuje ale jak sprawdzić wewnątrz auta,wzorować się na pokazie wyświetlacza klimy.
Dinar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-02-2011, 20:14   #16
eclipse

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007

Odświeżając sens tematu to dotychczas nikt nie dał poprawnej odpowiedzi -gdzie w s-maksie znajduje się czujnik temperatury zewnętrznej .A jeśli chodzi o wskazania temperatury to dzisiaj temp.-10st. wsiadam z rana do auta i jadąc kilka kilomertów po mieście temp.zaczyna dochodzić do 0,5st. oczywiście śnieżynka cały czas jest czerwona .
Czyżby rzeczywiście odpadł i wysunoł się gdzieś ten czujnik i odbiera ciepło z silnika?........bo nie wiem jak to wytłumaczyć . Może jednak ktoś wrzuci foto z lokalizacją tego czujnika.
Stary 22-02-2011, 15:46   #17
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - może informacja o lokalizacji w mondeo pomoże znaleźć?
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2011, 16:13   #18
Slartibartfast
ford::professional

Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017

Wg mnie jest po lewej stronie zderzaka czujnik_temp.jpg (ale nie jest przymocowany do zderzaka, tylko części wewnętrznej), osłonięty plastikiem z przodu i widoczny przez dolny wlot, czyli tutaj: czujnik_temp2.jpg
To co tam jest podpięte jest podobne do [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i zamontowane pionowo z kablem od dołu. By było ciekawie, z prawej strony też coś podpięli...

Ostatnio edytowane przez Slartibartfast ; 22-02-2011 o 22:29 Powód: 2 zdjęcie (tak wiem, mam czysty wózek... a myłem go 2 dni temu!)
Slartibartfast jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-06-2011, 09:12   #19
Kristoforos
ford::advanced

Model: C-MAX
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2011

Ciekawostka przyrodnicza dotycząca wskazania termometru Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprzed paru dni. Oczywiście w korku jechałem, a upał tego dnia wcale nie był aż tak wielki, chyba ze 28 stopni, czy coś. Tymczasem... (sorry za słabą jakość)
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMAG0058.jpg (71.7 KB, 191 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMAG0059.jpg (88.6 KB, 171 wyświetleń)
Kristoforos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-06-2011, 09:17   #20
RafałB

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To niezłe lato sie zapowiada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Hehe mi wczoraj na słońcu pokazało 34 - i to narazie rekord i tyle było rzeczywiście bo woda w jeziorku normalnie parzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania