![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#81 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
#82 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: S-max/QQJ11
Silnik: 2.0 TDCi 185KM/400Nm by Heko /DIG-T
Rocznik: 2009/2016
|
Wydaje mi się że w module przyczepy chodzi o to że tylne czujniki są dezaktywowane po podłączeniu przyczepy..
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
|
Cytat:
W Galaxy bez przyczepy nic nie piszczało,nic nie musiałem programować,a tu...zonk... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po podpięciu przyczepy moga sobie piszczeć - na tym mi nie zależy,bo rzadko z nią jeżdźe,no ale bez...to masakra. Pytanie czy idzie to ustawić/zaprogramować czy co tam jeszcze TYLKO w ASO,czy zwykły komp w niezależnym serwisie też to zrobi??? I jak to zrobić przede wszystkim?Łączymy się kompem z S-maxem i co dalej???? Panowie POMOCY!!!
Wcześniej było: Galaxy MK1 2.0 B+LPG, Galaxy MK2 1.9 TDI Automat, S-max 2.0 TDCi 140KM, obecnie S-max Titanium S 2.0 TDCi 163KM manual. Ostatnio edytowane przez RafałB ; 14-06-2011 o 16:32 |
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
ford::average
![]() Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Wszystko co napisałem to prawda.
Po zainstalowaniu haka też mi piszczały czujniki. W aso powiedzieli że były błędy czujników powstałe prawdopodobnie podczas montażu haka - zdejmowanie zderzaka. Ewentualnie zepsuli Ci któryś z czujników. Po wykasowaniu błędów i jest OK. Zdejmij hak i zobacz czy jest dobrze. To tylko 2 śruby. Czy jeżdżę z hakiem czy bez jest OK. Pozdrawiam Robert |
|
|
|
|
|
#85 |
|
|
A więc...to co sprawdziłem 30min temu:
1.Po zdjęciu kuli(końcówki) poprzez odkręcenie 2 śrub: jest ok,nie piszczą czujniki,działają normalnie. 2.Po zdjęciu samego kapturka z kuli: jest lepiej,piszczą mniej,nie stale,ale jednak... Co Wy na to?
|
|
|
#86 |
|
![]() Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Mi jak piszczały to po odkręceniu kuli włączyłem czujniki wsiadłem do bagażnika z rurką symulującą przeszkodę i sprawdzałem zasięg czujników. Z oględzin mi wyszło że w miejscu haka czujniki mają martwe pole.
Nie wiem co Ci jeszcze mogę poradzić. |
|
|
|
|
|
#87 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-07-2010
Model: Smax
Silnik: TDCi 2,0
Rocznik: 2009
|
Potwierdzam to co pisze kolega Rubinio.
Ja również zainstalowałem ten sam hak co RafałB (prod. Słupsk) – zachowanie czujników parkowania było identyczne, czyli piszczały jak zamontowana była kula haka. Wizyta w ASO (programowanie modułu przyczepy) całkowicie rozwiązała ten problem – koszt w Krakowie to ok. 100 zł brutto. |
|
|
|
|
|
#88 | |
|
|
Cytat:
Heh,żeby było śmieszniej dziś z rana po zdjęciu kapturka ... cisza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i czujniki nie wrzeszczą! Potem pare razy sie odezwały bez powodu,ale ogólnie działają bez niego na 90% sprawności... Pojeżdzę pare dni jak będzie gorzej/źle to musze udać się na te programowanie,tylko ciekawe czy zrobi mi to ktoś poza ASO,czy tylko w ASO?
|
|
|
|
#89 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
RafałB,
Wcześniej pisałeś, że miałeś zamontowany hak, brakowało tylko samej końcówki. Jeśli więc kupiłeś eSia z hakiem (bez kuli) i czujnikami parkowania to trochę dziwne byłoby, gdybyś nie miał odpowiednio zaprogramowanego modułu przyczepy... |
|
|
|
|
|
#90 |
|
|
No wiem wiem...dlatego wątpie,że to wina programowania.Tak jak napisałem,po nocy dziś,przy zdjętym kapturku jest o wiele,wiele lepiej i czujniki większości czasu działają poprawnie...
Gość od montażu haka mówi,że to wina samej kuli i czujników bo "się widzą" jak jest podpięta...bez zdejmowania kaptuka wyją non stop,po zdjęciu - tak jak napisałem...
|
![]() |
|
| Tagi |
| hak holowniczy |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|