![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-07-2011
Model: Ford Transit/CUSTOM
Silnik: 2.5D/2.2
Rocznik: 1995/2015
|
bylem przejechalem sie i... odnosze wrazenie, ze z tym powiazanym przyspieszaczem jest gorzej niz wtedy gdy jest luzny.
w drodze powrotnej zdjalem ten drut i wydaje mi sie, ze bylo lepiej. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
No, ale trzeba pomyśleć o ustawieniu statycznego kąta wtrysku.
Jest jeszcze inna rzecz możliwa - słaba pompa podająca paliwo. Było kilka przypadków na Forum, że wymiana pomogła... Nie jest droga, dobry zamiennik to ok 150 zł, wymiana nie jest trudna. Aby nie działać w ciemno, można zasilić filtr paliwa z oddzielnego baniaka zawieszonego wyżej np na oknie i pojechać na próbę. Powrót będzie zwracał paliwo do zbiornika auta, więc na długo nie starczy, ale na próbę tak.
|
|
|
#43 |
|
|
znaczy sie trzeba podwiesic jakas banke w komorze przed pompa wyskoiego cisnienia? jak ja podlaczyc? do filtra czy bezposrednoi do pompy?
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
W komorze to ryzyko i trochę za nisko - najlepiej dłuższa rurka i zawiesić na uchylonym oknie na jakimś haczyku z grubego drutu. Najlepiej podłączyć się do filtra - jeżeli rurka ma podobną średnicę do oryginalnej to łatwo się zamontuje. Zdjęty przewód drugą rurką trzeba doprowadzić do baniaka, bo pompa będzie podawać paliwo cały czas. Przy okazji sprawdzisz, jak podaje...
Taka jazda pozwala definitywnie wyeliminować podejrzenia co do całego układu paliwowego przed pompa wtryskową. Jeżeli nadal jest kiepsko, to wiadomo na 100%, że trzeba szukać przyczyny w pompie wtryskowej.
|
|
|
#45 |
|
|
jeszcze raz dziekuje za cierpliwosc i rady. jutro sprobuje tej sztuczki z banka.
a mam jeszcze jedno pytanie - po tym podkreceniu 2x na pompie (zeby podniesc moc) ile powinno pozostac obrotow do pelnego wkrecenia sruby w pompe? pytam zeby sprawdzic bo moze u mnie wczesniej ktos cos krecil? wszyscy pisza ze po tym autka chodzily lepiej a w moim roznica jest naprawde niewielka... |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
|
|
|
|
#47 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Transit, Seat Alhambra
Silnik: 2.5 D, 1.9TDI
Rocznik: 1999, 1999
|
U mnie jest do końca ale u ciebie pod tym kominkiem jest membrana której ja nie mam więc trochę inaczej to działa a spalanie ok 7,5 do 8.5l
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
a czy cos sie moze stac jesli sprobuje wkrecic wiecej niz zalecane 2 obroty? nie chcialbym czegos schrzanic wiec dlatego pytam przed? oczywiscie poza wzrostem spalania. i czy cos to moze dac czy ponizej pewnego poziomu tylko sobie pokrece?
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
|
wydaje mi się że raczej niczego nie zepsujesz. A czy silnik nie ma metalicznego dźwięku nie chodzi Twardo lub coś w tym stylu. Tak już miał czy stało się to nagle jaki przebieg i czy wiarygodny
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
|
egr mam juz odlaczony ale i tak byl tak zawalony, ze pewnie nie otwieral sie wcale.
Tak napisałeś może masz zawalony kolektor dolotowy a zawory na pewno mają luz |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|