![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-11-2008
Model: mondeo sedan
Silnik: 2.0 ZETEC - 1997
Rocznik: 1994
|
Witam.
Dziś przyjechałem do pracy i wszystko zapalało jak do tej pory. Nagle przy wyjezdzie nie chce odpalic kreci ale nawet nie dychnie. Przyszedł mechanik i stwierdzil ze nie ma iskry ze to czujnik polozenia wału lub cewka. Ja siedzialem i myslalem dalej nad tym nie dowierzajac mu. I nagle wydedukowałem ze przy właczeniu immo powinna mi sie załaczac pompka w baku a tu tymczasem nic nie słychac. Pojechalem po drugiego pilota myslac ze tenjest zepsuty ale w drugim pilocie objaw ten sam. Pomozcie czy to faktycznie jakis czujnik w immo przy aucie i jak to naprawic czy moze jednak jakas czesc mechaniczna? Dziekuje z gory za odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
no to sprawdź pompę, przekaźnik od niej i bezpieczniki.
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-11-2008
Model: mondeo sedan
Silnik: 2.0 ZETEC - 1997
Rocznik: 1994
|
Cytat:
czyli myslisz ze mogły paść dwie rzeczy w jednym czasie czyli brak iskry i pompa?? no to bym mial pecha. sprawdze te bezpieczniki moze tam tkwi przyczyna. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
no cóż, nie twierdze, ze obie rzeczy padły jednoczesnie, ale jakos nie mam zaufania do mechaników, nie obrażając żadnego.
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo mk1 2.0 4x4
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 1995
|
Padła Ci pewnie cewka. Sprawdź bezpieczniki pod maską. Nie pamiętam który to ale jeden odpowiada za pompe i cewke. Wymień. Jeśli dalej nie będzie iskry to podmień cewkę. Ale możesz w międzyczasie sprawdzić miernikiem czujnik położenia wału.
Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|