![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Focus kombi | Transit DCiV L3H2 | Transit Custom DCiV L2H1
Silnik: 1.6 TDCi Econetic 105KM | 2.0 EcoBlue 130KM | 2.0 EcoBlue 136KM
Rocznik: 2013 | 2019 | 2024
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], ten błąd pachnie mi czujnikiem położenia wału albo (co bardziej prawdopodobne w twoim przypadku) czujnikiem który jest w pompie wtryskowej, a odpowiada w zasadzie za to samo tyle że ustala pozycję kątową pompy.
Podaj numer tego błędu. Jeszcze mi tak przyszło do głowy czy dobrze jest ustawiony zapłon. Miałem u siebie też błąd (nie pamiętam numeru ale było coś z czasem dawkowania) powód przestawiony zapłon na kole pompy.
Był Focus MK1 1.8 TDDi 90 KM, przyszedł czas na zmiany i jest Focus MK3 1.6 TDCi 105KM. Ostatnio edytowane przez maciej_b ; 05-04-2009 o 17:42 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-12-2008
Model: Focus
Silnik: 1,8 tddi
Rocznik: 1999
|
Tak... Źle ustawione koło pompy o jakieś 20 stopni.. Dzięki za podpowiedzi!!!!
Pozdrawiam
|
|
|
#33 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-09-2011
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2002
|
Witam, mam podobny problem z mocą w moim Focusie...ciężko jest ruszyć bez dawania gazu ponad 1800rpm, brak mocy...dodatkowo silnik głośno pracuje i samochód się "trzęsie"... Byłem się podpiąć pod kompa i wyszedł błąd związany ze złymi czaami podawania paliwa..kodu nie pamiętam...
Myślicie że to może być błędnie ustawiony zapłon??? Czy prędzej złe kąty wtrysku??? Pomocy... |
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
bez kodu bledu nic sie nieda powiedziec.
ale obawiam sie ze problemem moze okazac sie mechanczna usterka w pompie. A czy wczesniej bylo ok? od kiedy tak masz? |
|
|
|
|
|
#35 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-09-2011
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2002
|
Okazało się że błąd pompy mógł być spowodowany odpieciem akumulatora...udało się go skasować. Natomiast wg mechanika za brak mocy odpowiedzialne sa wtryskiwacze... Wymiana rozpylaczy to koszt ok 1100zł razem z robocizna...
Mam nadzieję że to rozwiąże mój problem... |
|
|
|
|
|
#36 |
|
|
oby ta diagnoze nie przysporzyla ci wiecej problemow. Czy wtryski sprawdzal mechanik jakos ze taką diagnozę podał?
Wykręcał je chociarz? Tddi wtryski to wtryski podwojnego dzialania. Ae to posta i jeszcze dosc niezawodna konstrukcja. Jaki masz przebieg? Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 07-10-2011 o 08:52 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: FOCUS
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: czerwiec 2007
|
pomyłka
Ostatnio edytowane przez michtat ; 21-11-2011 o 07:23 |
|
|
|
|
|
#38 |
|
|
P0149 fuel timing error
niewiem czy taki przypadek juz byl. Kilka mozliwosci masz... 1-sprawdz ustawienie rozrzadu-to jest najwazniejsze. 2-moze byc winny elektrozaworek na pompie -raczej ten od dawki paliwa-ale niekoniecznie-bo moze byc to korektor kata. 3-moze byc winny czyjnik polozenia walka w pompie. Z tymi mozliwosciami to zgaduje ale wydaje mi sie ze takie przyczyny moga taki blad wywolac. |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|