Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|łódzka

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-09-2011, 22:10   #91
waperr
ford::average

Imię: Kamil
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI 140KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Serwis auto brzezińska - czy warto?

Cytat:
Napisał Agutto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Takie oświadczenie to standard - kto miałby zapłacić za naprawę gdyby ubezpieczyciel odmówił. Oczywiście Ty i miałbyś regres do sprawcy szkody ( co może byc trudne do zrealizowania).Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
UFG ?? (nie mylić z UFO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

Stary 05-10-2011, 09:45   #92
freezer003

Domyślnie Odp: Auto Brzezińska NIe!!!

Auto Brzezińska to najlepszy serwis forda w Łodzi i prawdopodobnie numer 2 w Polsce. Ich obsługa klienta, serwis i pracownicy są kompetentni i odpowiedzialni. W ogóle nie chcą cię oszukać ani naciągnąć. Mechanicy wykonują swą pracę rzetelnie i szybko. Terminy krótkie.

Proszę potraktować ten tekst jako głęboki sarkazm wyśmiewający największe przewinienia Auto Brzezińska.

Tak naprawdę to odradzam każdemu wizytę w tym miejscu. Nie zostawiajcie im samochodu chyba że macie sztab prawników i mocne nerwy i chcecie sobie podnieść ciśnienie. Obsługa klienta i sposób w jaki się go traktuje jest żenująca. Chcieliby mnóstwo pieniędzy za nieskończoną pracę i potrafią komentować że to klient jest dla nich niemiły i się źle zachowuje kiedy żądasz przedstawienia kosztorysu. Chcieli mnie okłamać i co innego ustalaliśmy podczas rozmowy telefonicznej, a na miejscu dawali do podpisu papier który mówił zupełnie coś innego i pracownik twierdził że jak podpisze to wszystko będzie tak jak się umawialiśmy tylko żebym podpisał. Po mojej stanowczej odmowie usłyszałem od pracownika że "pana zachowanie jest (...)". Nigdy już nie pojadę do Auto Brzezińska.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-10-2011, 14:02   #93
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

chyba muszę zacząć sie starać o autoryzacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 05-10-2011, 19:45   #94
anastazyy
ford::advanced

Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018

Dzisiaj byłem na wizycie odnośnie wymiany elementu w plastikowego (podsufitka element do którego montuje się kratkę). Wcześniej zadzwoniłem i poprosiłem o zamówienie żebym nie jeździł na próżno. Po tel. że jest część umówiłem się na wymianę. Jakie było moje zaskoczenie gdy po wjechaniu autem na serwis po ok. 30 min. okazało się że serwis zamówił nie ten element co trzeba (zamówili element metalowy który jest w podłodze.) Podsufitka, podłoga no mogli się pomylić. heheh no nic może do 2 razy sztuka.
anastazyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-10-2011, 21:58   #95
Karol2006

Smile Auto Brzezińska Tak!!!

Witam,

uważam, że Auto Brzezińska - TAK!!! Miałem do czynienia z kilkoma serwisami w Polsce i tu jest OK. Naprawiam samochód w serwisie mechaniczny jak również robiłem u nich blachę. Bez zastrzeżeń! Polecam znajomym i są zadowoleni. Miałem klilka Fordów i wiem jak działają inne serwisy w Polsce. Każdy z nas pracuje lub prowadzi własne firmy i zdarzają się wpadki. Ważne jak je załatwiają, a tu mam o nich dobre zdanie.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-11-2011, 09:45   #96
Agutto

Model: Ford Focus, Citroen Xsara Picasso
Silnik: 1,6 benzyna 100KM
Rocznik: 2004

Ma ten serwis strone pt. "zapytaj fachowca", zapytałem miesiac temu i ??? ...cisza, taki pic ta usługa.
Agutto jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-04-2012, 20:51   #97
kicaj73

Model: Focus mk3,5
Silnik: 2.0 TDCI/180KM
Rocznik: 2015

Witam wszystkich.
To i ja dorzucę swoje parę groszy o serwisie Brzezińska w Łodzi, otóż w 2010 roku kupiłem Forda Focusa z wyprzedaży rocznika 2009 w tym salonie. Z tego co pamiętam to było jakoś po otwarciu tego salonu i serwisu, no i jak to na początku bywa trochę obsługa była że tak powiem zamotana, wszystkie czynności trwały bardzo długo, ale jakoś się udało no i wyjechałem pod koniec marca 2010 nowym Focusem. Po pierwszym roku przyszedł czas na pierwszy przegląd na który pojechała moja żona, był umówiony termin dostarczenia i odbioru samochodu. Serwis przedłużył się blisko o 2 godziny, a to z powodu pierwszych urodzin serwisu, gdzie jak się domyślam była jakaś mała imprezka. Nikt nawet nie pofatygował się podejść i powiedzieć że auto będzie do odbioru później, no więc żona czekała i czekała, w końcu auto odebrała.
Faktura za pierwszy przegląd 554 zł a na niej wyszczególnione:
-olej 5W 30 Formula F 4,5 l 166 zł
-filtr oleju 32 zł
-filtr przeciwpyłkowy 118 zł
-Normalia (nie wiem co to jest) 12 zł
-przegląd techniczny po pierwszym roku 224 zł
-przegląd nadwozia bez przeglądu technicznego 224 zł.
to pierwszy rok serwisu, ogólnie żona niezadowolona z obsługi klienta w serwisie.
Przyszedł drugi rok serwisowania i zastanawiałem się czy jechać tam czy nie, no i w końcu zadzwoniłem, dowiedziałem się przez telefon jakie są ceny i pojechałem.
Samochód dostarczony o umówionej godzinie, przyjął nas pan przy biurku, omówił wszystkie czynności które są przewidziane do zrobienia, zaproponował nam pobyt w czasie przeglądu tzw recepcyjnego , czyli wjazd do osobnego pomieszczenia gdzie pan który obsługiwał nas za biurkiem wykonał wszystkie podstawowe czynności z karty przeglądu: światła , wycieraczki stan nadwozia, płyny, obejrzał auto pod spodem( oczywiście opowiadając nam wszystko co sprawdza i jak to co sprawdza powinno być) a na koniec sprawdził płyn hamulcowy miernikiem i stwierdził że jest do wymiany,bo było powyżej 3% zawartości wody, więc zgodziłem się na wymianę. Zaproponował wymianę gaśnicy na nową bo była już po terminie za jedyne 45 zł,na co też się zgodziłem.Zleciłem również sprawdzenie klimatyzacji bo podobno słabo chłodziła. Następnie pan powiedział że auto się udaje na obsługę techniczną, poinformował o której jest do odbioru i pożegnał.
Auto odebraliśmy dosłownie co do minuty o wyznaczonej godzinie, pan przygotował fakturę , opowiedział szczegółowo co było zrobione, stwierdzili że klima chłodziła słabo z powodu zapchanego filtra p.pyłkowego, zaproponowano przedłużenie gwarancji na następny rok za 89 zł którą kupiłem.
A tak wygląda faktura:
Robocizna
-dezynfekcja klimatyzacji 82 zł
-gwarancja 12 89 zł
-kontrola bezpieczeństwa 47zł ( polega to na tym że pan serwisant robi przejażdżkę autem po okolicy i sprawdza jak samochód się sprawuje w warunkach drogowych, [jedzie po piwo dla kolegów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.] )na pytanie czy oddają za zużyte paliwo pan się tylko uśmiechnoł.
-przegląd po 2 latach 331 zł
-przegląd nadwozia 23 zł! Sprawdzenie wzrokowe, bardzo ogólne czy nie ma ognisk korozji. ( jeśli wyglądał tak samo ten pierwszy jak ten drugi przy którym byłem to ciekawe za co te 220 zł zapłaciłem poprzednio). Pan na pytanie czy nie powinni co jakiś czas odkręcić osłon plastikowych osłaniających progi od spodu bo może jest tam dużo syfu i soli z ulicy, stwierdził że jest to część przymocowana na stałe więc nie ma prawa się nic dziać.
-wymiana płynu hamulcowego 141 zł
-zmiana opon z zimowych na letnie 122 zł
Materiały:
-filtr oleju 35 zł
-filtr p.pyłkowy 118 zł
-freon r134 8zł
-normalia 14 zł
-olej silnikowy Ford Formula f 5W 30 183 zł
-płyn hamulcowy 24 zł
ogólnie 1 222 zł
a czy jestem zadowolony? ogólnie tak, pan z obsługi serwisu wydawał się być osobą kompetentną, jedynie zapomniał o gaśnicy i o stemplu w książce serwisowej że wymienili płyn hamulcowy. Jedyne co mi się nie podobało to przegląd nadwozia, myślałem że będzie to jakieś wpuszczenie środka antykorozyjnego lub innego środka zabezpieczającego w profile i w inne miejsca narażone na atak rdzy, ale niestety tego się nie robi i za to duży minus. Co do ceny, to mogliby przynajmniej za materiały nie narzucać takiej marży, co do robocizny to jakieś tam stawki w firmach obowiązują i chyba tego nie przeskoczymy.
ocena w skali 1-6 na 4.
To tyle mojego opisu na temat serwisu Brzeźińska.
kicaj73 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2012, 00:33   #98
m_kreczmer

Również witam wszystkich,

Miałem niewątpliwą "przyjemność" skorzystać z usług Auto Brzezińska, na szczęście bardzo krótko. Około 7 miesięcy temu, w moim Fordzie Focusie Mk1 1.8 TDDI 90km, podczas spokojnej jazdy ze stałą prędkością 90km/h bez żadnych wcześniejszych oznak problemów, nagle zgasł silnik. Udało się bezpiecznie zatrzymać auto, jednak próby ponownego uruchomienia silnika nie przynosiły rezultatu. Auto musiało zostać holowane. Ponieważ zanosiło się na poważniejszą awarię, przypuszczalnie pompy, postanowiłem "zaprowadzić" auto na diagnostykę do Auto Brzezińska. Auto zostawiłem w salonie o godzinie 12 i następnego dnia o godzinie 16 otrzymałem telefon, że auto zostało sprawdzone i zostałem zaproszony do salonu. Na miejscu dowiedziałem się, że po diagnozie, podłączeniu do komputera, sprawdzeniu błędów i całych oględzinach stwierdzono, że ewidentnie pompa wtryskowa nie nadaje się do niczego innego jak do wymiany. Koszt: ponad 3 500zł Delikatnie mówiąc koszt niemały przy cenie auta rzędu 12 000zł Cóż musiałem podziękować i przemyśleć sprawę, poprosiłem o wydruk błędów z komputera za który w końcu zapłaciłem. Pracownik salonu dodał, że jak dostarczę mu pompę we własnym zakresie, to wymienią ją i podłączą za ok. 2 000zł, podziękowałem i pracownik zniknął na 30 minut po wspomniane wydruki.

Z niesprawnym autem, szukałem dalej rozwiązania gdyż na zaproponowaną wymianę nie chciałem, ze względu na koszta przystąpić. Znalazłem serwis w Łodzi na al. Piłsudskiego, do którego postanowiłem bez informowania o wcześniejszej diagnozie Auto Brzezińska wstawić auto z pozostającym problemem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odebrałem następnego dnia telefon z hasłem: AUTO JEST JUŻ DO ODEBRANIA. Konsternacja. Chyba nie wymienili pompy bez informowania mnie o tym i nie sypną zaraz podobnymi kosztami naprawy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.? Otóż nie. Diagnoza była prosta i zarazem pierwszą jaką wziął pod uwagę mechanik w związku z tym silnikiem, który określił jako mało awaryjny, a za powszechną awarię w nim określił właśnie jak się okazało uszkodzenie sterownika pompy wtryskowej. Zostało wgrane nowe oprogramowanie i ustawione warunki pracy. Pompa była całkowicie sprawna (przy przebiegu ok. 155tys. km). Cała diagnoza z naprawą, robocizną zamknęła się w 700zł. Problem po 7 miesiącach i pokonanych 9 000km się nie powtórzył, praca silnika jest płynna aż miło.

Szkoda, że prawidłowo awarii nie potrafił stwierdzić autoryzowany bądź co bądź serwis Forda narażając tylko na niepotrzebne koszta...
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-04-2012, 01:33   #99
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

Serwis zdiagnozowl awarie poprawnie. Tyle ze Mariusz do którego trafiles, naprawia sterowniki pomp, a serwis nie, bo nie ma takiej mozliwości, jedy nie wymiana całej pompy.
Stary 06-05-2012, 00:29   #100
Korpiklan

Witam, jak na razie mam praktyki w AB i nie mam na co narzekać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. od środka serwis prezentuje się profesjonalnie.
Cytat:
Napisał kicaj73 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-Normalia (nie wiem co to jest) 12 zł
Może nie powinienem pisać, ale normalia to rękawiczki dla mechanika. jeżeli klient jest w BSC to wtedy normalia nie są wydawane.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania