![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: MK 5
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT 180 hp
Rocznik: 2018
|
Witam,dzis jezdzac po miescie podjechalem do sklepu,wracam,chce odpalic auto i cisza.
Objawy takie jakby rozladowany aku byl,ale cos mi nie pasowalo bo zadna kontrolka sie nie paliła. Odpaliłem na pych[cale szczescie,ze bylo z góry].Zadowolony przejechałem tylko około 2 km,podczas tej jazdy zero swiateł i zadna kontrolka sie nie paliła,wszystkie wskazówki opadniete.I nagle auto zgasło,zjechalem na chodnik i pozostała mi tylko laweta do mechanika. Jeszcze wczesniej jak normalnie auto jechalo przy wlaczonym ogrzewaniu czuc bylo jakby swad spalonych kabli.Czulem ,ze cos nie tak bedzie no i sie stało. Panowie wg mnie objaw jakby bylo brak ładowania,czy to wina alternatora ?Co o tym sadzicie?Moze ktorys z Was mial juz cos podobnego. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCI 115
Rocznik: 2005
|
Na 90% alternator tak jak pisałeś nie chciał zapalić i a po odpaleniu na pych jechał dotąd aż brakło prądu. Przerabiałem 2 lata temu.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
No jutro sie okarze, jak mechanik zadzwoni.........Moze szczotki sie skonczyly albo cos innego ?
piotrek.piw a ile z ciekawosci kosztuje nowy altek ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-01-2009
Model: S-Max
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2011
|
Nowy płaciłem kiedyś 550zetek, polskiej produkcji. Nie narzekam.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
A mozna gdzies oddac do regeneracji ? Jaki jest tego koszt ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
tu masz nowy z gwarancja:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] co do regeneracji zapytaj tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ja za moją używkę zapłaciłem 300 zł razem z montażem z tym ze robil mi to znajomy w anglii i od niego pochodzila czesc(altek z 2006roku po przebiegu 26000 mil) Ostatnio edytowane przez piotrek.piw ; 14-11-2011 o 22:00 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
Ps:szukalem teraz jakis info o tych objawach i gdzies tu na forum jeden z kolegow opisal ,ze przyczyna moze byc spalony kabel od wtyczki altka,hmmmm biorac pod uwage smro spalenizny u mnie to by jakos moglo pasowac.... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Tak jeszcze sie zastanawiam nad uczciwoscia mechanika,bo rownie dobrze moze byc spalony jakis kabel albo wtyczka ,a on moze walnac ze altek trzeba kupic.
Nie mam pojecia jak to wogole sprawdzic co sie stalo z autem,ani tym bardziej ewentualna wiarygodnosc mechaniora.... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
dodam tylko ze w moim przypadku swąd spalenizny było czuć przez jakiś miesiąc wcześniej przy dużym obciążeniu włączone podgrzewane szyby, światła, włączone ogrzewanie i nigdy nie wiedziałem skąd ten smród a jak się okazało to był kończący się altek
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|