![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2591 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Ford S-max Titanium 2016 Manual Full Led + dołożona grzana kierownica + aktywny tempomat
Silnik: 2.0 TDCI - chip Power Box 208 KM
Rocznik: 2016
|
Może ktoś mi pomoże z Denso. Odebrałem dziś auto z warsztatu i moje Denso przestało w pełni funkcjonować. Podobno padł akumulator i był ładowany. Problem z Denso jest taki że panel klimatyzacji dziła, navi działa natomiast nie działa radio ani CD. Nie wyświetla mi żadnego komunikatu żeby wprowadzić kod, nie można zaprogramować żadnej stacji ani wysunąć płyty CD która jest włożona, nie reaguje też na przycisk głośności, na pilota przy kierownicy również. Podejrzewam że magicy w warsztacie próbowali uruchomić i coś zablokowali. Co mi poradzicie?
|
|
|
#2592 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-11-2011
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004
|
masz racje po przedni wlasciciel wybil szybke z dotykiem wie ktos gdzie moge kupic naprawic bo szukam i nie moge nic znalesc???????
|
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Cytat:
|
|
|
|
#2594 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Genaro73 spróbój odłączyć moduł bluetooth - mnie (anty)fachmani z ASO w Tarnobrzegu też ładowali aku i odtąd zestaw gĺośnomówiący resetuje Denso.
Jak to nie pomoże odłącz klemy od aku i zewrzyj je razem na kilka minut. |
|
|
|
|
|
#2595 |
|
![]() Imię: Cezar
Model: Mondeo MkIII
Silnik: 2.0 TDCi (130 kM)
|
Koledzy... nadal na gwałt potrzebuję sprawnej (działającej) płytki z softem systemowym do DENSO - padło i już... potrzebna pomoc w okolicy Warszawy (niestety czas nie pozwala na dalekie wyprawy celem naprawy...)
przy okazji opis, jak do naprawy denso zabrał się jeden z serwisów w Warszawie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2596 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Ford S-max Titanium 2016 Manual Full Led + dołożona grzana kierownica + aktywny tempomat
Silnik: 2.0 TDCI - chip Power Box 208 KM
Rocznik: 2016
|
RECONDO wielkie dzięki za pomoc, już działa moje Denso.
|
|
|
#2597 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-12-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.2 TDCI
|
Witam serdecznie, jestem nowy i chcialem się przywitać.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem dokladnie jakie zasady tu panują a nie bardzo mam czas wczytywać się w zawiłości forum, wybaczcie mi mam dwóch 14 miesięcznych chlopaków, jak ktoś był w podobnej sytuacji wie o czym mówię. Z ich powodu również kupiłem Mondeo kombi, ze względu na bagażnik i trakcję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety przestało działać mi audio Denso, generalnie nie działa nic na wyświetlaczu, wszystkie przyciski funkcjonują, mozna zwiekszyc i zmiejszyc nawiewy,temperature itd, nie dziala radio,cd i wyswietlacz, czasem pojawia sie szary ekran ale tak mialem tez kiedys jak probowalem uruchomic navi, niestety zanim poczytalem o tym ze nie działa wlozylem zwykle dvd z filmem i juz mi nie chcial oddac tej plyty. Wczoraj ja wyjalem manulanie,rozkrecilem odtwarzac i wyjalem, przy okazji chcialem zobaczyc czy tam srodku nie znajde czegos co zlikwiduje problem. Dodam ze mialem na dvd rekawiczki i wczoraj zauwazylem ze sa całe mokre,jeszcze nie wiem skad dostala sie tam woda ale dvd w srodku bylo w miare suche. Wracajac do watku kiedys jak rozlaczylem kostke od dvd przestalo dzialac mi cale audio, czy to normalne, jak mozna to obejsc zeby np. wyjmujac dvd z bagaznika reszta dzialala normalnie, bo mam wrazenie ze to tam jest przyczyna mojego problemu Jak wczoraj przy probie wyjecia radia cos ruszylem, zapalil sie panel na szaro a gdy ruszalem wtyczka przy dvd w bagazniku na wyswietlaczu pojawily sie jakies paski. Jezeli ktos moze mi pomóc prosze o numer telefonu, chcialbym zadzwonic i zapytac o szczegoły bo na forum to bedzie zbyt długo trwalo. Kontakt do mnie 601988838, [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Dzieki i pozdrawiam, Brian Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2598 |
|
|
Wygląda na to że jest problem z softem... zapewne trzeba wgrać nowy.
|
|
|
#2599 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-12-2011
Model: Focus ST
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2006
|
Witam
Na wstępie chciał bym się przywitać i z góry przyznać się, że nie przeczytałem wszystkich ponad 200 stron bo nie ukrywam nie mam na to niestety czasu. Zdaje sobie sprawę, że takie pytanie jak moje mogło się już tu pojawić a nawet jestem pewien, że się pojawiło więc pewnie zaraz mnie zlinczujecie za lenistwo ale zaryzykuje. A więc do sedna napiszę w czym mam problem: Mianowicie chciałem w moim nowo zakupionym Focusie zrobić coś aby działała nawigacja Denso, po konsultacji z kolegą z serwisu elektroniki dowiedziałem się, że nie działa gdyż mam za stary soft, wypalił mi płytę z nowym, który włożyłem wg. jego instrukcji do czytnika cd/mp3 :| Jakoś wszedłem w ustawienia nawigacji i przycisnąłem coś w stylu loading update... Wyskoczył napis, że płyta jest niepoprawna i navka zgasła... Po tym fakcie (Polak mądry po szkodzie) wszedłem na Wasze forum i w pierwszym poście przeczytałem, że do aktualizacji softu jest DVD w schowku... (gdy sprawdziłem to rzeczywiście jakaś płyta tam była ale nie wiem czy z jakąś mapą, aktualizacją czy czym kolwiek) nie chcę się wypowiadać na temat fachowości kolegi z "serwisu" ale sam jestem zły na siebie, że przez taką głupotę sprawiłem sobie problem. Moje konkretne pytanie to czy da się uratować tą nawigację czy jest już totalnym śmietnikiem i powinienem szukać nowej ? Gdyby ktoś był łaskaw napisać coś więcej to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Robert |
|
|
|
|
|
#2600 |
|
|
To faktycznie leniuch z kolego że nie chce czytać postów. Trza wgrać nowy soft, jeżeli Denso jest jak i autko z 2006r to nie ma nowszej wersji softu niż ten fabryczny który był wgrany... operacja raczej nie była potrzebna.
|
![]() |
| Tagi |
| denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|