![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: Trend
Silnik: 1,8
Rocznik: 2006
|
od jakiegos miesiaca zaobserwowałem że samochod zaczyna mi spalac znacznie wiecej paliwa tak jak mogłem przejechac na pełnym baku 800 km teraz robie max 600 km problem w tym ze nic mi nie buszy nic nie piszczy i tu tez nasówa sie moje pytanie czy macie pojecie co to moze byc?? czy wizyta na komputerze wykryje usterke?? mam focusa 1,8 tdci z 2006 r
z gory thx za odpowiedz... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-09-2011
Model: Focus
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2005
|
zima idzie. U mnie to samo. Zmieniłem na stalówki o innym rozmiarze, do tego ujemne temperatury od razu więcej żre Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
przeciez nie ma przymrozkówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja nadal jezdze na letnich:0 heh martwi mnie to bo mam samochod juz 3 lata i takich sytuacji jeszcze nie miałem:/
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Ford mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCI 125 km
Rocznik: 2008
|
Damian przymrozków co prawda nie ma ale jest zimno i kazde auto wiecej bierze ON to jest normalne, tak naprawde o ile więcej bierze o 1litr na miescie to nie jest zadna katastrofa mój dziadek teraz łyka około 6\100 ON. No ale jak będą mroziki to wezmie z 7 z groszem po miescie ,nie jest żle pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-10-2011
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2007
|
Witajcie
Mój FF2 1.8Tdci po mieście pali 6.2l(wskazanie z komputera) Realne spalanie to 6.8l |
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-08-2011
Model: Mondeo MKV
Silnik: 1.5TDCi
Rocznik: 2015
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Cytat:
Kolejny wątek o spalaniu 1.6 TDCI (pojawia się on kilka razy) a wystarczy użyć opcjj szukaj. Ten silnik spala od 5 do 10 L/100km zależnie od stylu jazdy,terenu i jeszcze wielu czynników i należy to przyjąć do wiadomości a nie się martwić -bo ten typ tak ma. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
tylko problem w tym ze nigdy tyle nie palił:/ dla pewności wlece na jakis komputer;p i sie okazeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-01-2011
Model: FORD GRAND C-MAX
Silnik: 2.0 tdci 120 kW
Rocznik: 2012
|
Czy tankujesz na jednej i tej samej stacji?
Paliwo może bardzo się różnic swoją jakością, sprawdź czy hamulce nie blokują kół. Dla odmiany w moim przypadku pali teraz mniej niż latem, o dobre 2 litry PB. Wynika to w 100% z nie załączającej się klimy i z wolniejszej jazdy. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
no jestem juz po wizycie na komputerze;p oczywiscie zadnych błedów... jednak Koleś zwrócił mi uwage ze mogło dojść do czegos takiego jak "przelewania wtryskow" i podał mi adres w swiebodzinie gdzie sprawdzaja wtryski 100zł szt.;/ ehh... co myslicie istnieje wogole taka mozliwosc?? samochod ma przejechane dopiero niecałe 120 tys.;/ i juz taka napraw...
Czekam na opinie... |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|