![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-12-2009
Model: Scorpio
Silnik: 2,5 D
Rocznik: 1987
|
Witam
Posiadam Forda Scorpio 2,5 D.Po przyjeździe z pracy samochód nie chce odpalić nie kreci rozrusznikiem tylko coś pyknie i koniec. Co to może być ? Czytałem że to może być problem z przekaźnikiem rozruchowym ale nie wiem gdzie go znaleźć. Proszę o pomoc |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Scorpio Ghia; Ford Fiesta Titanium, Mercedes R
Silnik: Cosworth 2,9 v6 24V; 1,4 ASB; 320cdi
Rocznik: 1996; 2010; 2006
|
ja nie moglem odpalic i takie pykanie mialem przy slabym akumulatorze - po podladowaniu jak reka odjal.
|
|
|
#3 |
|
|
Już patrzyłem akumulator jest w porządku
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
generalnie chodzi o typowo uszkodzony przełącznik przy stacyjce . Zwany często kostką stacyjki . Wymień na nowy i będzie ok . Ewentualnie do kompletu uszkodzony przekaźnik główny rozrusznika znajdujący się przy nim , tak zwany starter . Dzieje się tak tylko na rozgrzanym silniku ? To bym obstawiał właśnie starter .
|
|
|
|
#5 |
|
|
Na pewno na zimnym ponieważ samochód stoi drugi dzień i nie chce odpalić
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
jak masz możliwość to wciśnij się pod auto i bezpośrednio podaj plusa na starter rozrusznika ( ten cienki kabelek a plusa z czerwonego przykręconego kabla weź )
Lub odkręć dolną osłonę kierownicy i dostaniesz się do przełącznika stacyjki , czerwony kabel stały plus , czarno-czerwony jak pamiętam to rozrusznik . połącz je na chwilę i jak zacznie kręcić to jest winowajca znaleziony . Jak nie to rozrusznik . |
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|