![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Witam , jakiś czas temu kupiłem takie lampy i chce je zamontować do wersji przed liftem/2007r. są to lampy po lifcie /2010r. myślę że z rzeżbą zderzaka sobie poradzę lecz na początek chcę sprawdzić czy wszystkie ledy świecą .Na tyle lampy jest wytłoczone DRL 12V/6W. a przy samym gniezdzie wtyczce jest przekreślone 24V. Ale w tym gniazdku są trzy piny i jak podłączyć baterie do których pinów?........Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. we wiązce którą dostałem do kompletu w tych gniazdach wychodzą .
1xzielone z pomarańczowym paskiem 1x taki sam 1xgranatowy z czarnym paskiem. lecz do drugiej lampy w tej wiązce ; 1xfioletowyz czarnym ( w tym samym ułożeniu wtyczki) środek to 1x biały grubszy z fioletowym paskiem 1xżółty,brązowy Domyślam się że ktoś powie .dlaczego nie podłącze tej wiązki od zaraz ?. Otóż nie jestem pewien że nie pomieszam w instalacji ponieważ jest to ,wiązka dedykowana do wersji po liftingu,a ja mam przed liftem i być może z tym kłopot . Więc chce wpierw się upewnić czy same lampy są OK. wiązka ma wyprowadzenia na ; światła dzienne , -czujniki parkowania ( moim również) i dwie wtyczki(na obie strony) myślę o pozycji i przeciwmgielnych(bo takie są w moim- przed liftem)ale do każdego z tych gniazd dochodzą tylko po dwa przewody czyli w tym układzie nie ma rozdzielenia pozycja/przeciwmgielne. Trochę się rozpisałem ale może ktoś mi poradzi jak sprawdzić te lampy zanim zrobię jakieś zwarcie lub uszkodzę te ledy .Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. poniżej link z tych lamp.[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] .
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Up.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czeski film.
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|