Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-01-2012, 23:58   #181
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Padła już druga turbosprężarka. Co jest nie tak ?

Tom11 ..czasami jestes zabawny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. obawiam sie ze to nic nieda....mialem okazje pracowac przez chilke w takiej mechanicznej firmie zajmujacej sie remontami silnikow...aby mnie sprawdzic rzucili mi sprezarke ...wiedzieli dobrze w jakim jest stanie...po godzinie czasu przyszedl do mnie mechanik i byl wszoku...
niespodziewal sie ze bede w nia walil mlotkiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a przyszedl bo inni zawsze przychodzili i niewiedzieli jak sie za to zabrac.
Powiedzial ..skad wiedziales jak to robic? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zawsze jak dawali robote komus mlodemu to ten nidgy nie wiedzial co z tym zrobic.
a ze turbosprezarki niebyly jeszcze 10-15 lat temu tak bardzo poularne to malo kto mial z nimi do czynienia. Zosalem oczywiscie przyjety..ale i tak zaraz pozniej odszedlem do ASO.

ale...problem w tym ze wielu juz probowalo i sie nieda...poprostu niema innego sposobu.

mozesz probowac nowych sposobow ale zobaczysz ze solidna obudowa sprezarki stalowej jest tak zardzewiala i nie do rozlaczenia ze probujac ja podwazac predzej uszkodzis miekka aluminiowa obudowe od strony dolotowej.

Ten temat jest taki sam od bardzo wielu lat.

mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-01-2012, 01:36   #182
Tom101
ford::beginner

Model: Transit Custom
Silnik: 2.2 TDI
Rocznik: 2014

moze jestem zabawny 4U,ja mam troche inne podejscie po prostu,lubie wyzwaniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..wszystko da sie dorobic,nie do takich elementow robi sie specjalne narzedzia.ja akurat mam takie mozliwosci,kwestia odrobiny pomyslunku i prob,moze troche tez pomocy doswiadczonego projektanta.gdybys pracowal w branzy lotniczo/mechanicznej jak ja z cala pewnoscia podzielilbys moje zdanieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czasem trzeba pracowac glowa a nie mlotkiem...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tom101 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-01-2012, 09:13   #183
mjprzem

to tak jak ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a pracuje w branzy mechanicznej..zwiazanej z poniekad z ochronacywilna wiec jako konstruktor-projektantGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a analizyMES robie w Cosmosie a pracuje wSEdguGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chodzi o to ze dorobienie przyrzadu jest mozliwe bo w to wierze ale bylby to na tyle beznadziejny przyrzad ze lepiej nie kombinowac i a i tak mlotkiem walic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a nawet gdyby byl przyrzad to i tak potrzeba byloby mlotkiem walic.

Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 13-01-2012 o 09:15
Stary 13-01-2012, 09:35   #184
maureliusz

Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005

No nareszcie wiemy kto gdzie pracuje :-)))
Się tu Panowie przedstawili przed milionami Polaków :-)
Stary 13-01-2012, 10:13   #185
mjprzem

Cytat:
Napisał maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No nareszcie wiemy kto gdzie pracuje :-)))
Się tu Panowie przedstawili przed milionami Polaków :-)
ech maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niestety musze Cie rozczarowac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
"Cosmosie&wSEdge"-to nic ci maureliusz nie powie bo to jest taki program ..kolega Tom101 dobrze bedzie wiedzial o co chodzi -ale ty nic z tego mozesz nie zrozumiec. To bylo takie pozdrowienie dla kolegi Toma101 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Lepiej sprawdzil bys To o czym pisalem bo Matych pisal ze niema jak sprawdzic aktualnie. To przynajmniej przydalo by sie w tym temacie. Ale jak wolisz byc zlosliwy i nie sprawdzac to twoja sprawa.

Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 13-01-2012 o 10:17
Stary 13-01-2012, 21:09   #186
Tom101

@mjprzem wszystko jasne,pozdro dla kolegiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@maureliuszu,kolega mjprzem slusznie i wlasciwie zadal tobie temat w ktorym jestes dobry,wiec przeanalizuj sytuacje i podziel sie wnioskami z nami..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co do miejsca pracy to ja nie mam powodu ukrywac co robie,bo akurat robie to co lubie i zawsze chcialem to robicGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak jak kolega mjprzem z cala pewnoscia,bo inaczej by tego nie robil,tak jak ja co jest calkowicie pewne.wiec pewnie robilibysmy cos innego niz obecnie robimy,ale to nie temat na ten temat..
a ja i tak posiedze nad tym sprzetem do rozbierania turbawki,bardzo mnie to zaciekawilo.oczywiscie to jest "plan"nie na teraz,bo teraz czyli obecnie musze naprawic Fokusa/Pokusa bo stoi i gnije od tej wilgoci na Wyspie made in UK...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 13-01-2012, 22:03   #187
maureliusz

Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005

Eh...mjprzem... Ty jesteś najbardziej dumnym i bezpośrednim forumowiczem bez dwóch zdań. Nie wiem jak z Tobą wytrzymują w tej robocie.
Co myślisz, że nie wiem co to jest Solid Edge? Że nie umiem narysować czegoś w programie do projektowania typu bryłowego? Ciągle tylko na każdym kroku przypominasz, jaki to jesteś super i niesamowity i co Ty już swoimi rączkami nie zmajstrowałeś.

Ja też jestem inżynierem w motoryzacji i co? Guzik z tego. Nie ważne kto gdzie pracuje i ile rozumów pozjadał. Ważne co sobą reprezentuje. Czasm ludzie po zawodówkach mają potężną wiedzę. Trochę pokory!

A do tematu: Może jutro odczytam te wartości ciśnień jak będę miał chwilę.
Stary 13-01-2012, 22:42   #188
mjprzem

dzieki maureliusz za wylanie wiadra zimnej wody-fakt czasem takie wiadro jest wszystkim potrzebne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale popatrz tez na to z innej strony
Post 181-powiedzialem ze sie nieda
post 182 -tom powiedzial ze sie da
post 183-musialem przyznac ze sie faktycznie da czyli ze niemam do konca racji choc i tak uwazam ze mlotkiem potrzeba bedzie walic nawet jesli przyrzad bedzie. Ale napewno przyrzad bylby zabezpieczeniem dla tyrbiny sprezarki wiec tom101 slusznie zauwazyl ze jednak jakis przyrzad by sie przydal.

gdyby tom101 w 182 poscie nie sprobowal mi dogryzc i sie nie popisal to moje bledne zdanie nie zostalo by poprawione.
zrozum ze to troche tak dziala na kazdym forum...wazne jest abysmy mogli dostrzec ze to co inni mowią tez ma sens-oczywiscie jezeli ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a nie zastanawiac sie tylko nad swoimi racjami.
Wierz mi ze gdybym byl "chamem i prostakiem" to nie siedzialbym z wami na forum i niedzielil sie swoja wiedza bo po to pisze aby inni z tego jakis pozytek mieli.
A przecierz rownie dobrze moglbym tylko czytac forum-uczyc sie i nic nowego od siebie nie dodawac. Ja podchodze do tego ze wszyscy co tutaj piszą mają dobre intencje a wszyscy po to razem piszemy aby sie razem czegos nowego nauczyc..nawet jesli rozne opinie mamy.

Jutro mam miec ff2 1,6tdci silnik do sprawdzenia ale bez dpfa 90KM.
posprawdzam to cisnienie doladowania choc to nie jednostka o ktora nam chodzi w tym temacie ale mysle ze cisnienie bedzie miala zblizone.
zapewne ta informacja przyda sie koledze tom101 & merchel ktory miejmy nadzieje da jutro znac jak jego sprezarka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A ciebie maureliusz nadal prosze abys dla pewnosci sprawdzil jesli mozesz to cisnienie u siebie.

Ps. a mialem juz dzisiaj nic niepisac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a i najwazniejsze ..ja tez sie bardzo duzo rzeczy nauczylem od innych na tym i innych forach i za to wszystkim tak samo moge podziekowac.
Nie nauczylem sie tylko pisac poprawnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 13-01-2012 o 22:48
Stary 13-01-2012, 23:51   #189
Tom101

mjprzem,ale ja nie chcialem Tobie dogryzac,moim celem bylo jedynie pobudzenie twojej wyobrazni i mocy tworczych do skreowania sobie pewnego rodzaju wizji,ze sie da..(torx do przekretnej srubki dorobiony i sprawny w 100%)..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@maureliusz jasne jest jak slonce,ze ludzi nie oceniamy po wyksztalceniu a po tym co potrafia co reprezentuja i jak mysla..
ja przyznam,ze ucze sie caly czas czytaja tez rozne fora naokolo Swiata..ale to wlasnie jest OK-DO-KI,pomimo czasem,ciezkiej i ostrej wymiany pogladow ludzie potrafia dalej rozmawiac bez udawadniania swojej wyzszosci z za ekranu i ponizania/dolowania innych..
ja jestem wdzieczny za rady,podpowiedzi,za info techniczne co i jak ma dzialac w jakich parametrach,bo jak juz pisalem nie mam w tym akurat temacie za duzo doswiadczenia..
praktycznie moglbym tez sobie "olac" czytac jedynie i dziekuje,ale postanowilem ze cos postaram sie jednak zdzialac w temacie narzedziowym bo mam dobre zaplecze a koledzy w pracy z checia pomoga,wiec dlaczego nie?niech inni maja lzej..dobra juz skonczylem..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to teraz cd przepisow na sprezarke czyli co i jak z ustawieniami...czyli wiadomosci od kolegow:Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Tom101 ; 14-01-2012 o 00:02
Stary 14-01-2012, 00:48   #190
merchel
ford::advanced

Model: c-max 2015 , Kuga 20189
Silnik: 1,5 tdci , 2,0 tdci
Rocznik: 2015 , 2019

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zapewne ta informacja przyda sie koledze tom101 & merchel ktory miejmy nadzieje da jutro znac jak jego sprezarka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prawdopodobnie jutro a właściwie już dzisiaj będę dalej walczył z tą turbiną...

Maureliusz... może byśmy się wymienili logami z PCMscan w celu porównania parametrów ?

Zastanawiam sie również nad zaworem upustowym (Pierburg).Wcześniej pisałem , że został on niedawno wymieniony na nowy oryginalny. Może to ten zawór jest winien całego zamieszania , np jest nieco innych parametrów niż ten , który był fabrycznie zamotowany i nie nadąża poprawnie upuszczać podciśnienia. Będąć niedawno w ASO na aktuallizacji softu doradca serwisowy wspominał , że do tego silnika 1,6 tdci 109km jest co najmniej 4 typu tego zaworu. Nie wiem na ile można wierzyć jego słowom. Mam jeszcze w garażu stary zawór , co prawda rozebrany (zdjęta matalowa obejma) ale może posklejam silikonem i porównam działanie z tym nowym.
merchel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania