Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-01-2012, 21:40   #171
bartekd
ford::advanced

Model: S-Max; Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi 163KM; 1.4 TDCi
Rocznik: 2011; 2006
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1

Cytat:
Napisał jakintos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś może podesłać mi link z forum gdzie mogę szukać mojej odpowiedzi.
Pozdrawiam
Ostatnio było [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].

Stary 19-01-2012, 19:46   #172
multimen
ford::beginner

Model: Mondeo MKV Titanium
Silnik: 2.0TDCI 180KM
Rocznik: 2017

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przyłącze się do tematu bo widze, że tu zorientowani ludzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. są nie bardzo podoba mi się strona wizualna oprogramowania inne marki od dluzszego czasu biją na głowe mozliwaściami forda sam fakt ze nie można odtowżyć płyty DVD z filmem to już przesada w aucie tej klasy zastanawiam sie czemu taki moloch w moim aucie jest głupszy od smartfona w kieszenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wprawdzie nie odtwarza DVD, nie daje mi to spokoju i pogrzebałem w plikach znajdujacych sie w akualizacji 5.1 i wygrzebalem info ze NX jest oparty na procesorze Cortex AMR seri 9. Ze strony produceta procka wyczytalem ze obsluguje on wszytkie windowsy CE , Google, nawet linuxy. Czy zagladal juz ktos do srodka, bo kiedys czlowiek tworzaczy spolszczenia do NX napisal mi ze Automapy nie wgram bo nie jest na windowsie CE. Na czym jest oparty NX? skoro procek moze pracowac z wiekszoscia OS mobilnych w tym Win auto czy Win automotive Android czy UBUNTU jest pokusa nad wykombinowaniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wlasnego softu na innym OS pozawalajcym na uzycie np SYGICa na Androidzie czy Automapy na WinCE 5 czy 6. Kiedys mondry czlowiek napisal mi takie zdanie ze to program jest pisany pod procesor a nie procesor tworzony pod program. Moral jest taki ze NX moglby pracowac czym kolwiek skoro posiada AMR seri 9. Szczerze zaluje ze mam w moim aucie NX chcialem kupic auto z Sony-iakiem i wlozyc wlasny system multimedialny bardziej funkcjonalny niz ten fabryczny, no ale niestety trafil sie z NX. Jakby miał ktoś foty wnetrza NX przydaly by sie w ocenie sytuacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak nie za 2 miechy bede musial wymontowac mojego NX i go rozbebeszyc. Sory ze nie pisze poprwanie ortograficznie ale walcze z grypa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i mam braki w checi.
multimen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-01-2012, 21:41   #173
bartekd

Model: S-Max; Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi 163KM; 1.4 TDCi
Rocznik: 2011; 2006

Cytat:
Napisał multimen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wprawdzie nie odtwarza DVD
Jeszcze nie wymyślono takiego "Androida" co by w czytniku CD płyty DVD odtworzył. A jakby się jednak taki "Ubuntu" czy inna "Winda" znalazła, to ja o BluRay poproszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I przy okazji proszę o lepsze zagospodarowanie Converse+, a niektórzy to by pewnie chcieli wizualizację czujników parkowania. No i może przy okazji blokadę składania lusterk... (aj, rozmarzyłem się....)
Stary 21-01-2012, 21:13   #174
multimen

Model: Mondeo MKV Titanium
Silnik: 2.0TDCI 180KM
Rocznik: 2017

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie chodzi o to by wgrac andka z CD czy DVD tylko o to by wygrzebac z NX port usb i mozliwosc dostania sie do harda czy tez proby zaimplementowania czytnika kart SD pojawiaja sie mapy na kartach SD mniema ze do NX z rocznikow 2011. Choc zastanawiam sie czy nie prosciej jest sprzedac NX z ramka kokpitu i dokupienia calego panela i jakiegos systemu np ZETEC lub podobne. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przydalo by sie poprawic bugi graficzne w Conversie typu: przyzwoita grafika pojazdu i fatalna ikona otwartch drzwi !!!! jaki byl problem ? w zrobieniu grafiki z otwartymi drzwiami !!! nie moge zrozumiec polityki forda w tej kwesti wyglada to tak jakby ktos wypicowal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. fure na wystawe ale zabraklo kasy na chromy. Wszytko pieknie ktos otwiera drzwi a na wyswietlaczu taki gniot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. A moze programista urwal sie z roboty bo mial urodziny zony, walnol tandete bo mu sie spieszylo. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mogli by czesciej zagladac na fora carpc i werbowac genialnych ludzi, albo przynajmniej sugerowac sie rozwiazaniami.
multimen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2012, 02:35   #175
pxl
ford::average

Imię: Przemek
Model: S-max Titanium+ DVD 7"
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: '06 i nadal jeżdzi! :)

Cytat:
Napisał multimen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...
Przydalo by sie poprawic bugi graficzne w Conversie typu: przyzwoita grafika pojazdu i fatalna ikona otwartch drzwi !!!! jaki byl problem ? w zrobieniu grafiki z otwartymi drzwiami !!! ...
-> faktycznie ikona ostrzegawcza otwartych drzwi jest ...kiepska! -ale wiesz, jak to Tobie tak bardzo razi w oczy to zawsze możesz szybko wcisnąc przycisk OK na kierownicy - a wówczas oczom Twoim pokaże się... - to co powinno ukazywac się od razu!
pozdrawiam
XPrzemo
pxl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2012, 22:48   #176
redlum

Imię: Krzysiek
Model: Galaxy MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008

Czy ktoś z was ma taką płytkę? Działa to navi z roku 2007?

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Jak aktualizowaliście soft - to od razu max wersje? Niby 5.3 nie działa z DVD 2007 - ale ktoś pisał że wtedy samo zrobi downgrade NAVI do 2007 - zaś cała reszta zostanie nowa - ktoś to potwierdzi?
redlum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2012, 23:57   #177
komarkutno

Imię: Marcin
Model: Fusion Titanium, bliss, lane assist. FDL, TSR, Sync3
Silnik: 2.0 EB 240 km
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał redlum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś z was ma taką płytkę? Działa to navi z roku 2007?

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Jak aktualizowaliście soft - to od razu max wersje? Niby 5.3 nie działa z DVD 2007 - ale ktoś pisał że wtedy samo zrobi downgrade NAVI do 2007 - zaś cała reszta zostanie nowa - ktoś to potwierdzi?
Jeżeli masz mapę z 2007 to nie aktualizuj bo nie wrócisz juz do poprzedniego softu, na płycie z mapą 2007 nie ma oprogramowania nawigacji jest tylko mapa, dowgrade jest możliwy tylko od mapy 2008 najlepiej jest kupić płytkę z nowszą mapką i wtedy zaktualizować do 5.3. Kumpel tez miał mapke 2007 i zaktualizował do 5.0 i nawigacja nie widziała starej mapy wrócić już nie mógł musiał kupić na allegro nowszą mapę . tylko pierwszy fabryczny soft chdzi z mapą 2007 inne nie pójdą. A mapa z linku będzie ok.

Ostatnio edytowane przez komarkutno ; 23-01-2012 o 00:00
komarkutno jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 09:44   #178
redlum

Imię: Krzysiek
Model: Galaxy MK3
Silnik: 2.0 TDCI

dzięki za potwierdzenie - chyba poczekam na mapy z 2012; jeszcze nie wiem czy kupie nowa (cena trochę odstrasza) ale być może ktoś kupi i swoja starą wystawi na allegro/ebay
redlum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 17:15   #179
uzin2
ford::amateur

Model: s max
Silnik: 2.0

ja zrobilem update do 5.1 , mam mapy 2008, proces przebiegl pomyslnie ale po wlazeniu krazka z mapa znowu zaladowal sie stary soft, w pierwszym poscie pisze ze soft 5.1 dziala z mapami 2008, u mnie jednak nie poszlo, co do softu to wydaje mi sie ze na plytce z mapa jest tez soft, jest tam folder DNL
uzin2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 17:52   #180
komarkutno

Imię: Marcin
Model: Fusion Titanium, bliss, lane assist. FDL, TSR, Sync3
Silnik: 2.0 EB 240 km
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał uzin2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja zrobilem update do 5.1 , mam mapy 2008, proces przebiegl pomyslnie ale po wlazeniu krazka z mapa znowu zaladowal sie stary soft, w pierwszym poscie pisze ze soft 5.1 dziala z mapami 2008, u mnie jednak nie poszlo, co do softu to wydaje mi sie ze na plytce z mapa jest tez soft, jest tam folder DNL
w folderze DLN sa foldery navi i system są to dwie różne uaktualnienia systemu i samej nawigacji ,tobie załadowalo stary soft navi z płyty z mapą ale system masz już 5.1
komarkutno jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania