Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-11-2011, 08:33   #211
kicaj
ford::professional

Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
Domyślnie Odp: 1.6 Ecoboost - polecacie, odradzacie?

moja stopka np. spritmonitor.de
tyle ze to swieze auto wiec i malo raportow

kicaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2011, 19:08   #212
S-uper-MAX
ford::amateur

Model: Ford S-Max
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2012

Dziekuje, oto wlasnie mi chodzilo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
S-uper-MAX jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-11-2011, 13:43   #213
Krzysztof_S
ford::beginner

Model: S-Max
Silnik: 1,6 Eco Boost

Cytat:
Napisał marekw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Krzystof_s a kiedy składałeś zamówienie ???
Hej,

chyba wyslalem zadatek 3 listopada.
Ale auto na salon dealer mial juz zamowione. Nie wiem od kiedy - przynajmniej tydzien wczesniej.

K. :-)
Krzysztof_S jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2012, 11:49   #214
anwod
ford::average

Model: s-max
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011

Spalanie po 2500 km. Miasto, krotkie trasy, ciage niedogrzany pokazuje 55% na zimnym silniku - spalanie10,4. Wczoraj trasa, bardzo spokojnie, maly ruch, predkosc 90-110 - 7,5l. Temperatura -9.
Klima caly czas wlaczona, chociaz przy tej temp to nie wiem czy to cos zmienia:-)

Maksio bardzo sprawnie sobie radzi z tym silnikiem, jego charakterystyka jest przyjemna - nie trzeba krecic. Od 1600 rpm przyspisza bardzo sprawnie. No i bardzo cicho jest :-)
anwod jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2012, 17:18   #215
jacekzom
ford::advanced

Silnik: Ecoboost 203KM
Rocznik: 2010

Fajnie, gratulacje udanego zakupu zakupu. W 2.0 jest 2 do 3l/100km średnio więcej.
jacekzom jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2012, 02:41   #216
Krzysztof_S

Witam Wszystkich.
Ja juz tez mam swojego boosta i Smaxa w jednym.
Odebralem w Poniedzialek. Auto bylo u dealera przed wigilia, ale "strajk" swiateczny w Urzedzie Celnym, potem moj wyjazd sluzbowy i na tydzien ferii, i tak sie zeszlo.

pierwsze 200km to 14l, ale na to nie ma sie co patrzec. Drugie 200km na kompie to 10,4l. Ciagle zimny silnik (80% pokazuje). Na razie nie bede nawet sprawdzal ile w realu (wiadomo komputery klamia). Na nastepnym baku zmierze.

Dwa Pytania do szanownych Panstwa co do silnika. :-)

1) Silnik rzeczywiscie zbiera sie calkiem ok powyzej 2tys (pewnie 1,6tys jak mowi kolega). Ale ten komputer ciagle nie daje mi zyc ta zielona strzalka w gore i w gore. Jakby zmieniac te biegi jak on chce, to turbo sie nigdy nie wlaczy... on chce przy 80km/h, zebym 6tke wrzucal! Sluchacie sie go czy go ignorujecie?

2) Jakies rady do "dotarcia"? Dac mu spokoj czy wrecz przeciwnie dac mu "popalic"?

Pytanie dodatkowe numer 1 to czy ktos ma sposob na ten piano plastik? Pod recznym porysowany byl juz przy stanie 0km. Pewnie jak chlopaki czyscili auto do wydania to juz zrobili rysy. Jest jakis wosk czy cos zeby to zabezpieczyc?

A pytanie dodatakowe numer 2 to jak dziala HSA (system ruszania pod gore) jak sie nie ma elektro hamulca? Ja nie mam i szczerze mowiac jak go zwolnie z recznego to on robi mi zjazd - na razie testowalem glownie pod gore do tylu - czyli wyjazd z garazu. Ale tak to tez powinno HSA chyba zadzialac....

Wiecej wrazen wkrotce (lacznie z efektami walki z dealerem z powodu braku niektorych zamowionych dodatkow).

Ogolnie auto horendalnie drogie jak sie chce dobrac lepsze wyposarzenie (pomimo rabatow), ale na razie wydaje sie, ze warte ceny. Jest super.

Pozdrawiam.
K
Stary 31-01-2012, 07:07   #217
anwod
ford::average

Model: s-max
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011

Ja wszytkie dodatki spisalem z dilerem w umowie, takze nie mogl sie wycofac :-) No i warto pamietac o macie bagaznika u mnie nie wlozyli a w katalogu smaxa jest wpisane ze dla wersji titanium jest w standardzie. Poszedlem pokazalem i z kwasna mina przyniesli z magazynu.
Uklad ruszania pod gore uruchamia sie w conversie.
anwod jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2012, 09:58   #218
Krzysztof_S

Hej,
mam spisane wyposazenie. Oni niby nie protestuja, ze powinno byc. Ale nie ma zamontowane. Maja temat rozwiazac. Na razie nie robie szumu, bo jak rozwiaza pozytywnie to nie ma o co. Przepraszali, itp.

Dziwna sprawa z tym ukladem, bo ja w conversie definitywnie nie mam tej opcji. Przejrzalem caly. On sie uruchamia w opcji w conversie?
Czy zaczyna swiecic, ze dziala? Kiedy zaczyna dzialac?

Maty bagaznika nie ma... nie wiem tylko czy w wersji 7-osobowej tez ma byc czy nie. Masz 5 osob czy 7?

Pozdrowienia. :-)
K.
Stary 31-01-2012, 10:46   #219
domadm

Model: Ranger Wildtrak P703
Silnik: 2.0 205KM
Rocznik: 2024

Cytat:
Napisał Krzysztof_S Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dwa Pytania do szanownych Panstwa co do silnika. :-)

1) Silnik rzeczywiscie zbiera sie calkiem ok powyzej 2tys (pewnie 1,6tys jak mowi kolega). Ale ten komputer ciagle nie daje mi zyc ta zielona strzalka w gore i w gore. Jakby zmieniac te biegi jak on chce, to turbo sie nigdy nie wlaczy... on chce przy 80km/h, zebym 6tke wrzucal! Sluchacie sie go czy go ignorujecie?
W moim 2.0 TDCi 163KM też mi tak pokazuje: 6-ty bieg pomiędzy 70 a 80km/h.
Jak chcę sobie poprawić humor i nie spieszy mi się to patrzę na tą strzałeczkę, a tak to olewam: różnica w spalaniu 0,5-1l/100km, więc po co odbierać sobie przyjemność z jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 31-01-2012, 11:09   #220
jacekzom

Silnik: Ecoboost 203KM
Rocznik: 2010

Ten system uruchamia się samoczynnie hamulcem głównym, a nie ręcznym. Po jego puszczeniu auto jest zahamowane na kilka sekund na podjeździe. Działa również na zjeździe gdy włączymy wsteczny.
Nie ma opcji na wyłączenie go w Conversie, przynajmniej w automacie 2.0.
Również nie mam żadnej maty w bagażniku; auto na 5 osób.

Ostatnio edytowane przez jacekzom ; 31-01-2012 o 11:33
jacekzom jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
1.6 ecoboost , s-max

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania