![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-05-2009
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2006
|
Witam
Mam 2litry w benzynie i niesamowite spalanie . Wlasnie zrobilem test (zalalem bak do pelna wyjezdzilem i zalalem ponownie) i wyszlo mi ze pali mi 20l/100km. Co prawda wszystkie te km sa robione na miescie .. czasm i w korkach ale czy 20l to wciaz nie jest troche za duzo? Jesli jest za duzo to co moze byc tego przyczyna ? Skrzynia automat Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-07-2009
Model: PASSAT B8 + VOLVO V40
Silnik: Klekoty po dwa litra
Rocznik: XXI w.
|
Sonda lambda, wielokrotnie temat wałkowany. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Fakt faktem mondeo 2.0 z automatem spali więcej ale nie aż tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Btw, mówisz o tym samochodzie co masz w profilu ?? Jak coś to mondeo mk2. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
aaa sorry w profilu mam stary musze update zrobic ...
teraz mam mk3 ghia x automat 2.0 benzyna 2006 po liftingu ten Czy da sie jakos sprawdzic czy too rzeczywiscie jest ta sonda lambda? czy musze kupic i wymienic ze tak powiem na czuja ? edit: czy w mondeo mk3 sa dwie sondy? Ostatnio edytowane przez cronno ; 11-02-2012 o 14:48 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
czy gdyby sonda byla popsuta to nie mial bym jakies kontrolki na desce zaswieconej albo cos ?
Czy jest mozliwa jakas inna przyczyna wysokiego spalania czy to raczej na pewno ta sonda ? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
mondeo 2.0 z automatem pali kolo 14, musisz miec ta sonde walnieta, kup orginal, nie zamiennik i wymien, czasem na tescie wychodzi ze ona dziala ale nie wchodzi ze przerywa, tj, dziala krotki okres a potem przestaje dzialac i tak w kolo
|
|
|
#7 |
|
|
Ok brzmi rozsadnie tylko chcialem sie upewnic czy poprostu nie ma jakies innej mozliwosci zeby sie nie okazalo ze kupia nowa sonde ktora bedzie mnie kosztowac nie malo i okaze sie ze to nie to .. pieniadze pojda w bloto
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::advanced
![]() Imię: jacko
Model: MAZDA 6/KA
Silnik: CiTD/Endura
Rocznik: 2005/1997
|
walnięta sonda lambda wyjdzie również w analizie spalin, podjedz na badanie na stacje bedzie taniej niż podłączenie pod kompa. Mam jeszcze pytanko czy przypadkiem nie zamula podczas przyspieszania , tzn czy w pewnych obrotach przyspiesza dobrze ,pózniej gorzej i znowu dobrze ( to również objaw padniętej sondy)
|
|
|
#9 |
|
|
Przyznam szczerze ze nie zauwazylem aczkolwiek raczej tez bardzo zadko przyspieszam gwaltownie jako ze glownie jezdze po miescie , mieszkam w anglii gdzie wszyscy jezdza przepisowo raczej i nie mam nawet gdzie sobie poprzyspieszac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dostep do komputera mam za darmo u kolegi niby fachowca z tym ze nie jestem pewny czy on dokladnie wie co robi jesli chodzi o takie usterki , raczej ufam mu przy mechanicznych usterkach ... ale sprawdzic na komputerze moze mi za darmo. Tylko jak kolega wspomnial nie zawsze na komputerze wyjdzie ...nawet jesli jest sonda do wymiany |
|
|
|
|
|
#10 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
jest tez cos takiego, jak auto zlom, gdzie mozna podjechac i z jakiegos rozbitka wykrecic
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|