![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-02-2012
Model: Mk1
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1991
|
Witam!
Jakiś czas temu zaczęły mi stukać przeguby i wyczuwam luz na dyfrze. Zastanawiam się, czy wymienić same przeguby na nowe, czy łatwiejsza i tańsza jest wymiana całej ośi razem z mostem. Pomoże ktoś? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-09-2004
Model: E38
Silnik: 2,8 24v
Rocznik: 97 Shadow Line
|
Cytat:
polosiek nie ma sensu wymieniac,tym bardziej dyfra przeguby to nie jest wielka robota,mozna to nawet pod blokiem zrobic a jezeli chodzi o pasowanie to pasuje z mk2 do mk1 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-12-2008
Model: scorpio A8/focus
Silnik: 4,2 4X4/bob 4x4 msb/2.0tdci
Rocznik: 96/99/2006
|
nasmaruj je to przestaną stukać
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
zwazywszy na to,ze smar kosztuje 5 zl to mozna kupic i nawalic go w przeguby
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Hehehe wy poważnie z tym smarem? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wybaczcie Koledzy, ale dopiero zaczynam swoją przygodę z mechaniką. Nie jestem rozrzutny ale na swoim Scorpio i na jedzeniu nie zamierzam oszczędzać! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Te się nadadzą? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 4 x 85 = 340 pln, a oś cała, w dodatku w całkiem dobrym stanie z nowszego rocznika z Mk2 jest tańsza i montaż wydawał mi się mniej skomplikowany.. Ale nie wiedziałem ja, że wymiana przegubów jest taka prosta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może kolego Kat chcesz mi pomóc? Dogadamy się! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
nawet jezeli kupisz polosie cale z przegubami,to i tak beda one uzywane
jak chcesz to zaden problem,bo mam komplet polosi z przegubamiz mk2,trzeba tylko oslony zmienic na nowe przegub jak przegub,moze byc taki jak podales w linku jak chcesz to sie dogadamy,robi sie cieplej,moge juz robic pod garazem na twoim miejscu nawalilbym smaru w przeguby i zobaczyl jaki bedzie efekt |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
A nada sie ten komplet Twój w dobrym stanie? Ile albo co chcesz?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podaj cenę..a ja jade po smar!! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
nadac sie nada,zdjete byly z jezdzacego 2,9 i nic nie walilo
wymiana tylko na pln-y |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Spoko. Ile chcesz tych pln-ów?
A te osłony co na nich teraz są oryginalne? Ty z Katowic jesteś..jakbym podjechał pomógłbyś mi je założyć od razu? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
"jak chcesz to żaden problem,bo mam komplet polosi z przegubamiz mk2,trzeba tylko oslony zmienic na nowe"
Jak osłony są dziurawe to te przeguby Twoje też są zajechane pewnie.. ?? Mów szczerze czy warto, żebym jechał.. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|