![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-10-2011
Model: Mondeo MKIII pakiet RS
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
Witam, po minionej zimie chce wymienic prawy blotnik w moim mondeo bo mam zagiety. Demontaz blotnika jest banalny, kilka srubek pod maska, jedna przy slupku i jedna pod progiem. Mam mondeo w pakiecie RS i dolna sruba blotnika znajduje sie wlasnie pod tym progiem. Jak nalezy zdemontowac ten prog zeby nic nie polamac? wystarczy go odkrecic tylko przy przednim kole, czy trzeba odkrecic caly prog zeby wymienic blotnik? Z gory dziekuje ze pomoc. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 22-04-2011
Model: Galaxy
Silnik: VR6+LPG
Rocznik: 1997
|
witam.pozostaje pytanie czy masz orginalnie pakiet czy dolozony bo kolega kiedys mial i orginalny blotnik do pakietu ma wyzlobiony blotnik na prog plastikowy i wyglada troszke inaczej(wygladalo to tak ze po zalozeniu plastikowy prog zgrywal sie z blotnikiem a nie odstawal)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Auto jest z fabrycznym pakietem. Dobrze ze mi o tym powiedziales bo mialem na dniach zamiar kupic blotnik pod kolor auta. A co do demontazu to jak? Przy przednim kole od wewnatrz widze ze prog trzyma sie na jednym wkrecie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Szczerze, to przejzalem blotniki i wydaje mi sie ze sa takie same. Moze to ktos jeszcze potwierdzic? Nie chce kupic drugiego blotnika na marne
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() Zarejestrowany: 03-03-2009
Model: Audi a4
Silnik: 3.0TDI
Rocznik: 2010
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
|
No dobrze to juz wiem, ale nadal nie uzyskalem pomocy jak zdjac ten prog;p
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-04-2011
Model: Galaxy
Silnik: VR6+LPG
Rocznik: 1997
|
przepraszam szanownych kolegow moze to byl ST.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-01-2011
Model: MONDEO MK 3
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2006
|
Plastikowy próg nie jest przykręcany. jest przyklejony i to na całej długości. Jeśli dasz rade to odklej go tylko przy błotniku i odegnij (jest w miarę elastyczny). To jest lepsza opcja bo jeśli chcesz go zdjąć to musisz go wyciąć tak samo jak wycina się szyby czołowe - żyłką bądź drutem co za tym idzie możesz uszkodzić lakier progu a tego za pewne chcesz uniknąć...
Powodzenia |
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-01-2011
Model: MONDEO MK 3
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2006
|
Swoją drogą tak się przyglądam na twoja miniaturkę i Ta wersja nie wygląda mi na RS bardziej na ST Nie widać dobrze bo twoje zdjęcie jest malutkie ale łatwo to zweryfikować.. na załączonym zdjeciu widać próg ST - jego końcówka schodzi do góry na tylny błotnik - tak mają tylko ST .
RS maja proste progi |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Zapewniam Cie Barichello ze jest to wersja RS. Moze zmylic wyglad przedniej kratki "plaster miodu" w zderzaku
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|