![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 15-08-2010
Model: Fcus C-max Ghia
Silnik: 1.6Ti 115KM
Rocznik: 2005
|
Rzeczywiście prąd jest cały czas w gnieździe ale zapomniałeś dodać zabezpieczenie w postaci bezpiecznika możesz się zdziwić któregoś dnia że twoje przewody najpierw będą ciepłe później gorące a na końcu OGIEŃ moja mała propozycja załóż bezpiecznik o wartości 5A - 10A dla swojego bezpieczeństwa i oczywiście bryczki
Pozdrawiam!!! Ostatnio edytowane przez Agnesqa ; 30-04-2012 o 23:28 Powód: nie cytujemy całych postów |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-12-2009
Model: C-max
Silnik: 1,6 EcoBoost 182
Rocznik: 11
|
zapalniczka ma swój bezpiecznik 20A w skrzynce pod kokpitem... wiem bo mierząc napięcie udało mi się go spalić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chwilowo przełożyłem bezpiecznik 20A od gniazda w bagażniku ale może masz rację i założę coś mniejszego...
to chyba dobre zabezpieczenie? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-02-2011
Silnik: 1.6 tdCi
Rocznik: 2004
|
tylko, że z tego co wiem w rozdzielacze bardzo zakłócają CB radio, dlatego szukam jakiegoś "alternatywnego" plusa w kabinie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
no tutaj to ja fachowcem nie będę... ale właśnie ten rozdzielacz pod siedzeniem służy do napędu CB... i nie zauważyłem spadku jakości... na razie jeżdżę tylko po mieście ale na długi weekend lecę w trasę więc sprawdzę co i jak...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-08-2010
Model: Fcus C-max Ghia
Silnik: 1.6Ti 115KM
Rocznik: 2005
|
1) jeżeli będziesz miał trzaski i szumy piski w CB ale tylko i wyłącznie od zasilania to proponuję założyć filtr przeciwzakłóceniowy do kupienia prawie w każdym sklepie z częściami samochodowymi cena ok 10zł a załatwi sprawę
2) bezpiecznik jest w skrzynce od zapalniczki z tym że do każdego rozdzielacza dodaje się (powinno) dodatkowe w twoim przypadku też tak było we wtyczce od rozdzielacza rozkręć końcówkę od przodu i tam powinien być bezpiecznik taka rurka szklana Ostatnio edytowane przez andrzej1pl ; 26-04-2012 o 11:21 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-11-2009
Silnik: 1.8 120KM by LPG BRC SQ24
|
też nie zauważyłem jakiś problemów z rozdzielaczem, a mam taki wypasiony z wyjściem USB
ale często właśnie inne urządzenia zakłócają, np zasilacz od navi prosty rozgałęziacz nie za bardzo ma jak zakłócać, bo tam nie ma elektroniki co do dodatkowych filtrów, pomoże to co ? jak już dziś większość CB ma taki filtr wbudowany ? np w fodzie jest w miarę ok, choć i tak po odpaleniu silnika słychać zakłócenia w drugim aucie pięknie przechodzą elektryczne szyby
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Damian
Model: Focus C-max
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2006
|
Po co zaraz konsolę wymieniać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jako, że nawigację i tel. mam przyklejone w lewym dolnym rogu przedniej szyby, postanowiłem sobie kiedyś zamontować gniazdko gdzieś w pobliżu.
Chciałem to zrobić w sposób mało widoczny, więc odkręciłem konsolę środkową (mam tą z dwoma gniazdami) wpiąłem rozgałęźnik (kostkę) w istniejące gniazdo. Złożyłem wszystko a kabelek poprowadziłem pod plastikami znajdującymi się m.in. nad nogami (nadproże-belka metalowa zasłonięta plastikiem). Samo gniazdo umieściłem w pobliżu podświetlenia podłogi (żaróweczki oświetlającej pedały itd.). Można też przymocować tam rozgałęźnik w sposób inwazyjny, tj. powiercić dziurki w listwie metalowej i przykręcić na wkręty. Jeżeli nawigacja wisi po środku przedniej szyby, można pokusić się o wyprowadzenie zasilania z lampki nad lusterkiem jeżeli tylko sterowana jest masą ale to należy sprawdzić. Gniazdko można ukryć w podsufitce i wyprowadzić tylko samą końcówkę do nawigacji. W przypadku braku stałego zasilania można cienkim kabelkiem doprowadzić zasilanie do podsufitki. Nie sądzę, że jest to taki problem. Najprostszym i najmniej eleganckim rozwiązaniem jest wpiąć się pod gniazdo środkowej konsoli tak jak pisałem na początku. Kabel wyprowadzić między obudową lewarka a konsolą środkową, samą końcówkę (czyt. dodatkowe gniazdo) trzymać w schowku. Tak, czy owak żeby nie zmieniać oryginalnej instalacji, proponuję wpiąć się w oryginalne gniazdo. Odpowiednie rozgałęźniki można nabyć w sklepach. Demontaż i montaż samej konsolki to bajka, zresztą nie trzeba jej demontować tylko wystarczy podnieść po odkręceniu wszystkich zdaje się czterem śrub. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-02-2011
Silnik: 1.6 tdCi
|
i wreszcie porządna odpowiedź, dzięki wielkie Guliwer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
|
Cytat:
nie mniej.. powodzenia.. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
bez problemu można podpiąć się do lampki w podsufitce. Leci tam stałe zasilanie z modułu komfortu. ma ten plus, że po paru minutach od opuszczenia auta ta linia jest odłączana przez moduł oszczędzania energii. Wraz z otwarciem samochodu dostaje napięcie - wprost wymarzone do GPSów itp. Zanim wsiądziesz i odpalisz nawigacja dostanie power i zdąży wstać, a nawet jak zapomnisz wyłączyć, to się samo wyłączy.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|