![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
|
Od jakiegoś czasu ginie mi paliwo ze zbiornika, co prawda zostawiam auto na rezerwie ostatnio i gdy chcę kolejnego dnia lub za kilka dni gdzieś pojechać (przedewszystim pierw na stację) to mogę pomarzyć - pustka w zbiorniku. Szukałem przecieków przy zbiorniku i w układzie i nie znalazłem nic, dopiero dziś znalazłem przyczynę, na listwie wtryskowej, gdzie główny przewód paliwowy doprowadza paliwo jest zaworek z wentylem (ten od pomiaru ciśnienia manometrem - zdjęcie), odkręciłem niebieski koreczek a tam wylało się paliwo, wentyl cały zalany paliwem, tak się dzieje jak auto stoi i jak jeździ, jak stoi też leci bo w układzie jest nagromadzone ciśnienie, wiem bo sprawdzam naciskając wentyl po dłuższym postoju auta i paliwo wylatuje z ciśnieniem, teraz rozumiem skąd ten brak paliwa po postoju. Dodam że dokręcałem ten wentyl łapką taką jak do wentyli przy kołach ale nadal puszcza paliwo, paliwo szybko wyparowywuje ale przeciek jest duży na tyle że paliwo utrzymuje sie zalewając cały wentylek.
Powiedzcie mi proszę co mam teraz zrobić z tym fantem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i czy można było by wkręcić tam wentyl taki od opony? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez kamil-112 ; 08-05-2012 o 20:32 Powód: foto |
|
|
#2 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
Juz jestem zpowrotem, stary wentylek miał uszkodzoną uszczelkę wewnętrzną. Nowy wentylek wkręcony, sporo paliwa wyleciało ale jakoś to przeżyję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest identyczny taki jaki był poprzedni i wszystko super. Nic nie cieknie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Foto (po lewej nowy, po prawej uszkodzony). Polecam wszystkim sprawdzić tą część. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez kamil-112 ; 09-05-2012 o 14:38 |
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|