![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#81 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2000
|
kurde a u mnie jest też taki problem że prędkość max to 160 teraz i do ledwo, a chodził 190... u was z mocą jest wszystko ok przy występowaniu tego bledu?
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2008
|
U mnie moc i prędkość są ok. Ale tak nie było bo sprawdzając okablowania i kostki znalazłem pęknięcie na gumowej rurze do turbiny , po wymianie rury moc powróciła.
Ale ciekawi mnie co zrobiłeś z tym sterownikiem pompy ??? |
|
|
|
|
|
#83 |
|
|
elektryk zgłupiał i oddał auto i mówi że to raczej chyba nie sterownik. podłączał pompę pod komputer i tylko raz mu wyskoczył błąd nastawienia kąta wtrysku, ale mówi że to może być przez zła jakość paliwa. Nie wiem co dalej robić. w sumie na serwis mnie za mocno nie stać a wiadomo jak tam liczą. a z reszta do takiego auta dokładać naprawy serwisowe... to ile na nim będzie się w plecy.
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
|
A ja wyczytałem w innych źródłach że jednak za taki stan rzeczy jak w naszych przypadkach odpowiedzialna jest pompa wtryskowa, a nie alternator nie ładuje on bo za niskie są obroty silnika, u mnie gdy nie ładuje jest około 850 obr, a gdy jest ok około 950 obr, muszę dokładnie poczytać o tych pompach i ich ew. naprawach
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
|
powiem tak, nie jest głupie to co piszesz.., tylko z kolei np zimą tak jakby mi się przypowietrzał i gdy go odpale to też nie mam odpowiednich obrotów a ładowanie się nie świeci. A u was jak postępy z usterka?
Ostatnio edytowane przez brzo ; 18-05-2012 o 20:49 |
|
|
|
|
|
#86 |
|
|
Najprawdopodobniej przyczyną tej usterki jest walnięty sterownik pompy wtryskowej. Można go samemu zdemontować od pompy. Tutaj podaję link jak to zrobić
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nie wiem ile w tym warsztacie kosztuje naprawa sterownika ale słyszałem że są mechanicy którzy mogą to zrobić za około 300 złotych. Osoba która mi o tym powiedziała miała takie same objawy w samochodzie jak my i po wymianie tego sterownika usterka zniknęła. |
|
|
|
|
|
#87 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-09-2011
Model: mondeo mk5
Silnik: 2.5 benzyna 170KM
Rocznik: 2013
|
[QUOTE=oldrodge;1830564]Najprawdopodobniej przyczyną tej usterki jest walnięty sterownik pompy wtryskowej. Można go samemu zdemontować od pompy...... Czołem!!! Dawno nie pisałem ale tak naprawdę śledzę ten temat bo sam jestem ciekaw przyczyny świecącej się kontrolki. Może to o czym piszesz jest i trafioną diagnozą, Ja ze swoim mondkiem już nie mam problemu. Niestety mechanik za "Chiny"Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie chciał zdradzić tematu co było przyczyną. Na pierwszy rzut oka nie widać tam ingerencji w altka, regulatory i inne duperele coś było działane kompem(może soft,może jakieś inne tematy)Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Wózek śmiga jak talala i nic się nie wyświetla podczas jazdy,jest o.k co prawda w ten sterownik nie zaglądałem....alee. Cóż zrobić mechanicy mają swoje tajemniceGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
|
A gdzie byłeś u mechanika bo widzę że jesteś z tego samego województwa i ile cię ta usługa kosztowała ja do Kielc nie mam daleko i gdyby był jakiś namiar to mógłbym do niego podjechać. Jak długo trwała naprawa zrobi od ręki czy trzeba pozostawić auto.
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-09-2011
Model: mondeo mk5
Silnik: 2.5 benzyna 170KM
Rocznik: 2013
|
Auto zostawiłem na 1dzionek usługa kosztowała jakieś 270 PLN Koleś jest z Ostrowca i prawdę mówiąc to trochę taki "Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.motoświr" ale dociekliwy i wnika w problem. nie powie co zrobił faktem jest, że u mnie to już tak poblokowało mi wóz ,że nawet el.szyby nie mogłem zamknąć ,myślałem że to AKU pada, ale nic z tego. jak udało mi się uruchomić auto to po 10min sam się wyłanczał kontrolki wariowały i klapa. Do mechaniora dotarłem na lince. A wszystko zaczęło się od niewinnie świecącej kontrolki ładowania.Dziś mondi śmiga jak wiatr nic go nie boli i czuje się frajdę z jazdyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
|
kolego huck ale Ty masz tdci a to się dzieje w tddi. Sterownik też może być, Ale podobno jak to on siada to auto gaśnie i nie ma możliwości go odpalić.
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|