![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: RAFAŁ
Model: SCORPIO 92-94 R.sedan błękitna perła
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1993
|
Witam.
od jakiegoś czasu zaczęły nie odbijać zaciski podczas zaciągania ręcznego.rozebrałem zaciski był pordzewiały mechanizm od ręcznego czyli taka dźwignia na której jest linka i sprężyna,wszystko oczyściłem i nasmarowałem miedzianym smarem.Na tydzień pomogło i znów problem powrócił i nie mam koncepcji co zrobić może sprężyny już się skończyły?? proszę o rade .a dodam że tarcze i klocki nowe wymienione 2 miesiące temu . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-09-2004
Model: E38
Silnik: 2,8 24v
Rocznik: 97 Shadow Line
|
sprawdzic w pierwszej kolejnosci linke hamulca czy gdzies jej nie łapie po drodze
potem rozebrac zacisk,WYMIENIC ZIEMERING NA ROZPIERAKU,wszystkie uszczelnienia i gumki jezeli masz juz tak zgnity rozpierak ,ze sie od razu przyciera to trzeba go po prostu dorobic i wymienic na nowy ,bo jako czesc nowa juz nie wystepuje |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: RAFAŁ
Model: SCORPIO 92-94 R.sedan błękitna perła
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1993
|
Dzięki za odp zapomniałem dodać że gumki ziemeringi uszczelki i gumki wymienione całe zaciski były czyszczone linkę od ręcznego też sprawdziłem i obstawiam na sprężyny tylko nowych juz chyba nie można dostać a kupować używane...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-09-2004
Model: E38
Silnik: 2,8 24v
Rocznik: 97 Shadow Line
|
to nie jest wina sprezyny tylko zatartego rozpieraka lub cos zle oczysciles lub poskladales
a sprezyne nowa mozna kupic bez problemu |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|