![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-02-2011
Model: Focus II
Silnik: 1.8 TdCI
Rocznik: 2007
|
Jeszcze jedno zdiagnozowałem dopiero dzisiaj- zawsze jak jeździłem na klimie strasznie głośno chodził wentylator nie przywiązywałem wagi ponieważ mijając fordy na drodze co 2 tak głośno chodził a okazało się dzisiaj, że po zmianie chłodnicy i włączonej klimie słychać tylko prace silnika i bardzo bardzo delikatnie wentylator wręcz trzeba się przysłuchać, przez chwile myślałem że to rano jest chłodno a ja nie jechałem zbyt szybko ale przetestowałem w drodze do pracy i faktycznie jest bardzo cichutko po wyjściu z auta prawie w ogóle nie słychać żeby chodzil went
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-04-2012
Model: FOCUS
Silnik: 2.0 ST
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
![]() Zarejestrowany: 13-01-2011
Model: Focus kombi
Silnik: 1.8 TDCI 115 KM
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
|
no to trzymajcie kciuki, właśnie zostawiłem auto w serwisie, ,,,
Cytat:
temp zewnetrzna 26st C, klima ustawiona na 20st C automat. po około 20 minutach jazdy po miescie skok tempertatury z 88 na 105 st C, odruch - wyłączam klime, po 15-20 sekundach powrót wskazówki na 88st C. jutro ciąg dalszy, ciekawe czy 22 lipca bede miał czym jechać na wakacje,,,? Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 01-08-2012 o 19:52 Powód: Nie piszemy dwóch postów pod rząd. Proszę stosować EDYCJĘ. |
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
|
Cytat:
w moim focusie dziś odpowietrzyli układ chłodzenia, podobno weszło 1litr płynu chłodzącego, auto mam do odbioru i sprawdzenia. zastanawaijące jest to ze jak miesiąc temu wymienili mi termostat to też dolali 1litr płynu... a w zbiorniczku wyrównawczym zawsze jest miedzy minimum a max. ot zagadka. |
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
|
Rozumiem, że tylko dolali Ci płynu a sprawdzali tą chłodnice ? czy jest czysta ? nie chce się upierać bo możliwe że masz taki sam problem jak ja a możliwe że całkiem inny. Ja też wcześniej dolewałem i nawet oglądałem chłodnice dopiero po wyciągnięciu okazało się że jest do wyrzucenia ale nie chce narażać na koszty nie potrzebnie po prostu zapytałbym mechanika czy oglądali dokładnie chłodnice. Pozdrawiam ja dalej potwierdzam moje się nie grzeje zobaczymy co po weekendzie powie Kwasniak czy jemu to pomogło. A z ciekawości chodzi Ci wentylator ciszej ?
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
|
Na wakacje smiało możesz jechać, nie włączj klimy to bedziesz miał spokój. Ja
mam to samo. Przeczytaj mój temat --kliatyzacja a temperatura silnika---- W tej chwili jestem na etapie serwisu, nieszczelność układu zapchany odwadniacz, spalony elektromagnes sprężarki, w efekcie druga sprężarka, nowy pasek wielorowkowy bo stary nie pasuje, inna średnica koła sprężarki. Ostatnio edytowane przez salom ; 14-04-2015 o 13:39 |
|
|
|
#78 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus MK2 FL Silver X
Silnik: 1,8 TDCI 115KM
Rocznik: 2008
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam Panowie ta druga chłodnica jest zabita owadami. Pozdrawiam Kris Ostatnio edytowane przez aksokol ; 28-07-2012 o 20:28 Powód: Dodanie nazw |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-11-2007
Model: Astra III/Focus II
Silnik: 1.7 CDTI/1.8 TDCI
Rocznik: 2010/2007
|
Cytat:
Dziś temp z kratek ok 5*C a na polu 25*C a ostatnio przed myciem jak było 31*C to z kratek miałem 13-14*C. Zdaje sobie sprawę, że temp otoczenia też ma duży wpływ ale to prawie 10*C różnicy więc myślę, że to mycie dało jakąś poprawę. Teraz temp wdl. kompa mam max 139*C. Także myślę, że warto było przemyć chłodnicę, moja była o wiele mniej zabrudzona od tej na fotce wyżej. |
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
|
o właśnie moja wyglądała podobnie może troszkę gorzej wiec wymieniłem i śmiga wszystko do dzisiaj jak nowe i od wymiany wskazówka tylko do 90 i stop
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|