![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-03-2012
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
Witam
od chyba 3 miesięcy gdy jeżdżę ze stałą prędkością strasznie szarpie autem no nie wiem jak to dokładnie opisać, tak jakby tracił moc na sekundę i kolejna już miał i tak na zmianę lub jak ktoś "niedoświadczony" rusza nowym autem to tak nim trzepie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. strasznie to jest denerwujące gdy chce rozpędzić auto i mam powiedzmy te 2 - 2,5 obrotów to też czuć te drgania mniej wyczuwalne niż przy stałej prędkości ale jednak. przeczesałem to forum i parę innych ale nie znalazłem nic na ten temat czy ktoś się kiedyś spotkał z czymś takim lub wie co jest tego przyczyną ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-07-2012
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2006
|
Focs masz na myśli takie krótkie 1-2 sekundowe szarpanie (jakby gwałtowny spadek mocy) przy jeździe stałą prędkością?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
czy moze masz wtedy wlaczona klime ? czy klima Ci dobrze dziala ? moze byc ze co chwile wlacza Ci sie i rozlacza sprzeglo klimy i wystepuje takie zjawisko
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: marek
Model: focus mk2
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2007
|
Jestem niemal pewien, że problem w brudnym potencjometrze, na którym zrealizowany jest pedał przyspieszenia. Trzeba rozebrać pedał gazu( jest trochę dłubaniny) i wyczyścić potencjometr.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-05-2011
Model: focus
Silnik: tdci
Rocznik: 2002
|
Ja bym sprawdzil filtr paliwa. U mnie bylo podobnie. Objawy jakby uklad byl zapowietrzony. Po wymianie jak reka odjalGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
tak się dzieje obojętnie czy klima jest włączona czy nie. a ten pedał gazu jakbym chciał wymienić lub wyczyścić gdzieś na warsztacie to jaki był by kosz tego ? bo niestety jestem zielony w takim dłubaniu i pewnie więcej tam popsuje niż naprawie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: v40
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
|
Sam koszt czyszczenia,to już kwestia warsztatu do którego się udasz. Skąd jesteś? Bo mogę pomóc. Poza tym nie sposób przewidzieć ceny,a przyczyną szarpania wg mnie może być zapchany filtr paliwa.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
wszystkie filtry, oleje itp wymieniam raz na rok a rocznie nie robię dużo km także to chyba nie to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
to ja bym sie nakierowal na pedal przyspieszenia. Nie zapala Ci sie sprezynka na desce ?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
ze 3 - 4 razy się sprężynka zapaliła i wtedy auto w ogóle nie reagowało na pedał gazu po zgaszeniu i zapaleniu na nowo znów jechał dalej.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|