![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#81 |
|
ford::average
![]() Imię: Wiesław
Model: Fusion
Silnik: 1.4TDCI
Rocznik: 2003
|
W moim Fusionie (przy przebiegu) naprawiałem:
1. pompa wody - 6700km 2. silniczki korektora ustawienia świateł - 36540km 3. łożysko lewego tylnego koła - 61830km 4. odpadła listwa lewego przedniego słupka drzwi - 79000km 5. urwany zaczep górnego schowka - 83000km 6. wymiana tarcz hamulcowych i klocków - 86000km Żarówka H4 przebiegu nie pamietam. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-04-2012
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2002
|
Zakupiłem Fordzika przy przebiegu 161 tysięcy.
Po przejechaniu 550 km rozszczelnił się zaworek nadmiaru paliwa podawanego do wtrysków, w wyniku czego straciłem kilka litrów paliwa i 50 złotych za wymianę małego pimpsztyka i robociznę. Oprócz tego po zakupie rozrząd, płyny, filtry i przy okazji pompa wody, ponieważ była w słabej kondycji. Czeka mnie jeszcze wymiana szczęk hamulcowych bębnów. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
|
witam,
nie wiem czy akurat trafilem na wyjatkowy egzemplarz, ale wiadomo ze po liftingu sa bardziej dopracowane. Rdzy nie ma, to moze dlatego ze zaraz po zakupie zlecilem kompleksowe zabezpieczenie podwozia i profili zamknietych. Oto (krotka) lista usterek : 1. peknieta sprezyna, prawa przednia strona + zdewastowanie zawieszenia i opony 2. odbojniki tylnych amorkow 3. nasmaroanie ciegna lewarka zmiany biegow + wymiana oleju z powodu ciezko pracujacego lewarka 4. parujaca tylna lewa lampa 5. peknieta korba od szyby tylnej lewej 6. wymiana 2 lusterek zewn. z powodu zacinania sie przy skladaniu i braku ogrzewania. czyli same pierdolki pozdrawiam ced Bylem i jestem nadal bardzo zadowolony z tego autka. |
|
|
|
#84 |
|
Fusioneer
![]() Imię: Rafał
Model: Fusion Trend Gold-X
Silnik: DuraTec 1.4 (FXJA)
Rocznik: 2009
|
Na podstawie sygnałów z naszego Forum nadmienię, że zdarzają się przypadki pęknięcia sprężyny w przednim zawieszeniu. Usterka jest dość kosztowna w swoich następstwach, więc warto od czasu do czasu obejrzeć "zawiechę"! Więcej szczegółów tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
#85 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Daniel
Model: Ford Fusion
Silnik: 1,4 benzyna + gaz
Rocznik: 2004
|
Dobry wieczór
Z góry przepraszam jeżeli dany temat zostaje przez mnie zdublowany. Ostatnio podczas jazdy swoim fordem Fusionem zwiększył mi się poziom temperatury cieczy chłodzącej tak na 3/4 skali. Zapaliła się kontrolka od temperatury. Po przejechaniu ok 10km(brak możliwości zatrzymania pojazdu od razu) sytuacja wróciła do normy i do tej pory się nie o ją zaleca się wymienić powtórzyła.Podejrzewam że powoli zaczyna siadać pompa wody.Z tego co wiem to wymienia się ja razem z pakiem wiolo rowkowym (klinowym). Jeśli ktoś miał podobny problem to będę wdzięczny za jakaś pomoc |
|
|
|
|
|
#86 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
|
Dziękuję za info. Chyba wymienię tą pompę wody, pasek wielokolorowy oraz ten termostat ( mały koszt a bedzie pewność ze dobry). Z tego co sie orientuję a\to aby dostać sie do pompy wody to trzeba rozebrać rozrząd. Jego wymiana w moim przypadku wypada za ok 10.000 km. Więc sie zastanawiam czy od razy go wczesniej nie wymienić przy okazji.Rozmawiałem z mechanikiem to powiedział ze łaczny koszt to ok 800-900 zł wraz z robocizną
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-06-2010
Silnik: 1.4 benzyna
Rocznik: 2005
|
to chyba się źle orientujesz...
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
|
To jeśli jestem w błędzie to może raczysz mnie uświadomić w tej kwestii.Zebym wiedział na przyszłość i nie wypisywał głupot. posiadaczem fusiona jestem od niespełna pół roku. Więc ekspertem na temat budowy silnika nie jestem
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Aneta
Silnik: 1,4i
Rocznik: 2003
|
Ja zakupiłem małżonce jakieś 3 tyg temu 2003r 1.4 benzyna 99000km (podobno prawdziwe, fuzja salonowa jesteśmy jej 4 właścicielami).
Tak na szybko to co udało mi się zauważyć i mam do roboty: - hamulce przód kończą się klocki (prawdopodobnie są od nowości), tarcze chyba jeszcze oblecą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - hamulce tył (nie sprawdzałem, ale profilaktycznie przy tym przebiegu wymienię okładziny) - olej + filtr - ma ok 25tys km - do wymiany - coś się leje (olej) - jest mokra micha i cała prawa półoś (ta dłuższa) - jeszcze nie wiem skąd leci, prawdopodobnie gdzieś z góry (mechanior wyczyści i zobaczy) - zastanawiam się nad rozrządem (poprzedni właściciel zapewniał że nie trzeba gdyż przebieg jest prawdziwy) - chyba jednak na wiosnę wymienię bo to już 10 latek jej strzeli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - odpala bez problemów i silnik pracuje cichutko, irytuje mnie tylko głośna praca tylnego wydechu (zachowuje się jak Abarth po dodaniu gazu) ale dziurawy nie jest - po przekroczeniu 50 - 60km/h odczuwalny jest szum, nie wiem czy to opony, (jakieś chińskie Infiniti) a może coś innego (wszyscy piszą o odklejających się bocznych plastikach - może to i u mnie już czas podkleić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) , a może ten typ już tak ma, ogólnie w porównaniu z innymi jest chyba mało wyciszony i bardzo akustyczny - a jak to słychać w waszych fuzjach ? A tak poza tym to w porządku, małżonka zachwycona, zawieszenie co prawda sztywne, ale tak ogólnie prowadzi się dobrze - zobaczymy jak to będzie dalej, mam nadzieję że obejdą mnie te wszystkie usterki opisane powyżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Andrzej |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| awarie , fusion , usterki |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|