![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam.
Zakupiłem Forda Focusa mk2 2005 2.0 TDCI. Chce wymienić w nim radio. Dorobiłem klucze takie jak tutaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Z prawej strony klucze działają prawidłowo natomiast z lewej zaczepy są zepsute i nie mogę wyciągnąć radia. Czy jest jakiś inny sposób na wyjęcie radia ? |
|
|
|
|
|
#2 | |||
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Przecież takie klucze kosztują na allegro (ze sto aukcji) po 5zł za 2szt, więc za kilkanaście złotych ma się wyimaki zrobione na wymiar, zawsze działające! Prawidłowe wyimaki mają oczka-uchwyty do wyjęcia radia. Do tej czynności trzeba użyć trochę siły i uchwyt jest niezbędny! Twoje dorobione klucze nie mają uchwytów i tu może być problem. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 12-09-2012 o 21:55 |
|||
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Niestety zaczepy były już zepsute jak kupiłem auto. Dorobienie kluczyków trwało 5 min i nie jest trudne. Wszystkie kluczyki działają prawidłowo z prawej strony natomiast z lewej ktoś roz...bał zaczepy i teraz mam problem. Czyli nie ma innego sposobu na wyjęcie radia ?
Jak nikt mi nie pomoże to może udam się do serwisu do łodzi, może tam mi pomogą. Ile mogą skasować za coś takiego ? Z lewej strony "wyimak" nawet nie łapie tej blaszki (zaczepu), może ktoś próbował na chama wyciągnąć radio i wygiął zaczepy. Ostatnio edytowane przez robert26011988 ; 12-09-2012 o 22:03 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
|
Cytat:
W serwisie są mniejsi cudotwórcy niż na forum! Nie zrobią Ci tego. Jedyną inną opcją jest rozwalenie całej plastikowej ramki wokół radia i uzyskanie dostępu do zaczepów. Operacja brutalna i grożąca większymi stratami. Ponawiam pytanie - jak są rozwalone te zaczepy? Po czym się to poznaje? Widać?
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Wkładając wyimak z prawej strony czuć opór i odginają się blaszki (zaczepy) z lewej nie ma żadnego oporu.
Kiedy próbuję wyciągnąć radio po włożeniu wyimaków prawa strona wychodzi a lewa nie. Ostatnio edytowane przez robert26011988 ; 12-09-2012 o 22:12 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FCP member
|
No to powtórzę - kup sobie jednak co najmniej 2szt. wyimaków z allegro - mają one dodatkowo takie wycięcie (ząbek), o który zaczepia się zaczep dla lepszego trzymania radia przez wyimak. Daje to możliwość użycia siły przy wyjmowaniu. Popatrz sobie na allegro jak te klucze wyglądają w oryginale.
Na podanej przez Ciebie fotce widać wyraźnie konstrukcję zaczepu - trzeba wyimak wkładac trochę pod kątem "rozbieżnym" aby na pewno chwycił za blaszkę zaczepu. Tam nie ma "high tech" - to tylko kawał blaszki i jak trzyma to gdzieś musi być. Alternatywnie - może faktycznie podjedź do warsztatu auto-radio - tam goście na codzień wyjmują kilka radyjek i mają w tym wprawę...
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daniel
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
lepiej zalatw orginalne wyjmaki u mnie tez nie chcialo isc juz gosc z rtv mowil ze trzeba rozbierac ramke,jakos zaczelem szarpac i poszlo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. az klucze sie pokrzywily a wczesniej tez mialem takie samorobki z blaszki tylko sobie palec rozcielem i nic wiecejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
A co jeśli ktoś próbował wyciągnąć radio siłą i blaszki są wygięte na zewnątrz na tyle daleko że nie da się ich zaczepić wyimakiem?
Trzeba rozwalić kokpit ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
FCP member
|
Aby do tego doprowadzić musiał by używać co najmniej dużego śrubokręta albo i łomuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wierzę... Miałbyś duuuuże ślady na kokpicie i radiu...
|
|
|
|
#10 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daniel
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|