Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-09-2012, 13:58   #11
Rafaello22
ford::average

Imię: Rafał
Model: Ford Kuga MK3 Kuga mk3 ST-Line X, Focus MK3 lift
Silnik: 2.0 Ecoblue AWD, 1.0 ecoboost 125KM/140KM
Rocznik: 2020, 2017
Domyślnie Odp: Mondeo kombi MKIV - prośba o ocenę

U tego handlarza na wszystkich jego autach brak na tablicach rejestracyjnych naklejek legalizacyjnych?
Podobno sprawdzenie czy w dowodzie widnieje osoba prywatna nie stanowi 100% zabezpieczenia....

Bump: Hmm a czy po nr vin uzyskam informację w serwisie o tym kto był ostatnim właścicielem w .de?

Rafaello22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-09-2012, 14:16   #12
wojtekn
Moderator

Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000

Cytat:
Napisał Rafaello22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Hmm a czy po nr vin uzyskam informację w serwisie o tym kto był ostatnim właścicielem w .de?
Wszystko zależy na kogo trafisz w ASO jeden poda drugi nie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wojtekn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2012, 14:20   #13
tomec3

Typowe auto po-leasingowe , cena troszkę za niska jak na ten przebieg i wyposażenie , jak słusznie zauważyłeś należy spodziewać się wałku na VAT plus korekta przebiegu.
Poproś o skan briefu zobaczysz kto jest właścicielem firma czy osoba prywatna.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2012, 14:42   #14
bobanr
ford::advanced

Imię: Rafał
Model: S-max
Silnik: został tylko 2.5 FHEV
Rocznik: 2022

Cytat:
Napisał tomec3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Typowe auto po-leasingowe , cena troszkę za niska jak na ten przebieg i wyposażenie , jak słusznie zauważyłeś należy spodziewać się wałku na VAT plus korekta przebiegu.
O co chodzi z tym vatem? Tak łopatologicznie proszę wyjaśnić.
Stary 01-10-2012, 18:34   #15
kenji

Model: Kuga II
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2018

bardzo upraszczając, handlarz kupuje za granicą autko w cenie netto na zasadzie sprzedaje firma, kupuje firma. W Polsce powinien przy sprzedaży doliczyć vat i wystawić odpowiednią fakturę. Niestety wystawia tylko fakturę marża. Kupujesz auto bez opłaconego podatku, nieważne że kupiłeś auto od firmy. Jeżeli US się doczepi to może żądać dopłaty vatu od Ciebie. Podobnie jak z autem pochodzącym z kradzieży, nieważne że ty go nie ukradłeś, auto zabiorą, pieniędzy pewnie nie odzyskasz.
kenji jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2012, 19:27   #16
jaculek63

Imię: Jacek
Model: mondeo mk3/mk4 Titanium S(było)
Rocznik: 2004/2009

Cytat:
Napisał tomec3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie twierdzicie często iz taki a taki przebieg i rocznik musi miec wyższą cene a ja przeszedłem dwa tyg. temu procedure ubezpieczenia auto-casco i według wyliczeń podobno tabel i procedur europejskich moje auto tj. TIT. X
2009R z przebiegiem 150tyś warte jest 43tyś to gdzie ew. nawiązka w cenie bo mnie kosztowało więcej.PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pomijam już fakt iż o tym sprzedawcy juz troszkę na forum było.
jaculek63 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2012, 22:14   #17
grey
ford::beginner

Imię: Andrzej
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 Tdci
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał jaculek63 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie twierdzicie często iz taki a taki przebieg i rocznik musi miec wyższą cene a ja przeszedłem dwa tyg. temu procedure ubezpieczenia auto-casco i według wyliczeń podobno tabel i procedur europejskich moje auto tj. TIT. X
2009R z przebiegiem 150tyś warte jest 43tyś to gdzie ew. nawiązka w cenie bo mnie kosztowało więcej.PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pomijam już fakt iż o tym sprzedawcy juz troszkę na forum było.
Popytaj w innych (niż Twoje) towarzystwach ubezpieczeniowych o cenę za AC i o wartość Twojego samochodu. Kiedy ja ubezpieczałem (kilka miesięcy temu) wartość mojego wahała się od 45 do 53 tys w zależności gdzie wyceniałem. Z reguły tam gdzie mniejsza wartość auta -mniejsze ubezpieczenie AC.
grey jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2012, 22:33   #18
jaculek63

Imię: Jacek
Model: mondeo mk3/mk4 Titanium S(było)
Rocznik: 2004/2009

Cytat:
Napisał grey Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Popytaj w innych (niż Twoje) towarzystwach ubezpieczeniowych o cenę za AC i o wartość Twojego samochodu. Kiedy ja ubezpieczałem (kilka miesięcy temu) wartość mojego wahała się od 45 do 53 tys w zależności gdzie wyceniałem. Z reguły tam gdzie mniejsza wartość auta -mniejsze ubezpieczenie AC.
Zbierałem oferty w kilku towarzystwach i bez podwyższenia wartości różnica byla znikoma w wycenieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jaculek63 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-10-2012, 17:55   #19
Markoo

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012

Z tą cena to może być różnie, obserwuję MK4 i inne od dłuższego czasu, wydaje mi się że cena roczników 2007 2008 poszła w dół, o około 5kpl, wyceny na rzecz AC, mogą nie nadążać za spadkiem cen. Druga sprawa, drobne aczkolwiek mogące wpływać na cenę różnice w wyposażeniu.
To są moje odczucia co do cen.
Nie wiem gdzie by można dostać rzeczywiste i świeże ceny jakie uzyskały konkretne samochody. Mobile de to tak jak u nas wszystko ceny ofertowe, nie wiem czy jest dostęp do cen uzyskiwanych na aukcjach typu BCA dla szarego ludka.
Markoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-10-2012, 19:46   #20
RafałB
ford::expert

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Rocznik: 2012

Jak chcecie kupić to patrzcie na mobile.eu + ewentualna kasa dla handlarza i opłaty,na allegro jest pełno syfu nawet za 30kzł...

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania