![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Ford Mondeo Mk2
Silnik: 1.8td
Rocznik: 1997
|
Witam wszystkich mam problem ze swoim fordem mianowicie.
Zostawiłem moj samochód na noc w garażu nastepnego dnia chciałem go odpalic a tu nic po przekreceniu stacyjki nawet nie ruszy. kontrolki na budziku wszystkie chulają sprawdziłem wszystko:bezpieczniki przekaźniki,rozrusznik itp. auto normalnie podaje paliwo normalnie grzeje swiece ale nie zakreci. Czerwona kontrolka od immo powinna sie zaswieci swiatłem ciągłym i zgasnąc a tak nie jest. dioda owszem na poczatku swieci ciągle ale nie gasnie tylko szybko mruga z jakies 30-40 sekund a potem wystukuje niby kod 32 czyli najpierw mrugnie 3 razy przerwa i dwa razy. co jest problemem. nie wiem za co sie wziąsc. pozdrawiam Ostatnio edytowane przez michalb15 ; 02-10-2012 o 08:48 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Odłączałeś akumulator?
Pozdrawiam
|
|
|
#3 |
|
|
Odłączałem i podłączałem wymieniałem na inny i nic. ale juz wiem co sie stało pompa wtryskowa nie puszcza paliwa na wtryski. czy jest mozliwosc wymontowania tego elektrozaworu z pompy na jakis czas i zeby palil normalnie?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Jeżeli masz drugi kluczyk, to spróbuj nim odpalić.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
I tu jest problem nie mam drugiego kluczyka. to jest cos z pompą bo byłem u mechanika i byc moze elektro zawór nie puszczas dalej paliwa. czy da rade to jakos zrobic nie wymieniając pompy wtryskowej?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Rozrusznik już kręci?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
jeszcze nie. i dlategopytam czy da rade ten elektrozawór wymontowac tymczasowo zeby auto hulało ?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
A zapalał będziesz na pych? Przecież immobilizer blokuje możliwość uruchomienia auta i nie wiem, czy tylko blokuje zawór w pompie i rozrusznik, czy może coś jeszcze. Musisz uporać się z immobilizerem, wtedy „będzie hulać”.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
No na pycha wiadomo ze nie odpali juz próbowałem.na diagnostyce komputerowej pokazało ze jest błąd pompy wtryskowej ale niby ten elektrozawór sie otwiera niby nie. czy jest mozliwosc ze zawór otwiera sie nie do konca i dlatego immo odczytuje ze jest błąd pompki? jescze jedno pytanie czy jest mozliwosc usuniecia tego immo nie ponosząc duzych kosztów?
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
Immo odczytuje, czy w stacyjce jest właściwy kluczyk i pozwala, lub nie, uruchomić silnik, a nie odczytuje błędu pompy. |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|