Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-10-2012, 15:53   #11
Zjowner
ford::beginner

Model: xxx
Silnik: xxx
Rocznik: xxx
Domyślnie Odp: mondeo mk4

dziekuje, wyglada na to ze taki jest. Pomijajac aspekty techniczne, co myslicie o tej cenie?

Stary 19-10-2012, 18:37   #12
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

cena adekwatna do przebiegu i stanu jaki podali, czy podali prawdę tego niestety nie wiem. Jak z Belgii (blisko Francji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) to trzeba sprawdzić jego stan w niezależnym warsztacie
Stary 19-10-2012, 20:03   #13
Markoo
ford::advanced

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012

Dla porównania masz(te dwa z salonu):
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ze swojej strony dodam że mam duże opory przed takimi autami, drogie jak na jakiekolwiek używane ( mam na myśli proporcję ceny do nowego ) wolałbym już dołożyć ze 25kpln i mieć nowe niż ryzykować jakąś dużą wpadkę. Zdolny kierowca jest w stanie skutecznie ukrócić żywot silnika(i nie tylko) nawet przy tak małych przebiegach.
Wiem że w tym przypadku to wyposażenie mocno podnosi cenę.
Markoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2012, 21:29   #14
Zjowner

Cytat:
Napisał Markoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla porównania masz(te dwa z salonu):
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ze swojej strony dodam że mam duże opory przed takimi autami, drogie jak na jakiekolwiek używane ( mam na myśli proporcję ceny do nowego ) wolałbym już dołożyć ze 25kpln i mieć nowe niż ryzykować jakąś dużą wpadkę. Zdolny kierowca jest w stanie skutecznie ukrócić żywot silnika(i nie tylko) nawet przy tak małych przebiegach.
Wiem że w tym przypadku to wyposażenie mocno podnosi cenę.
Masz racje ale przy tym wyposazeniu to pewnie nie 25 a 60 tys zl... Chcialbym miec inna opcje ale nic nie xnalazlem. Musi byc diesel i 140KM.
Uzywany jako narzedzie pracy a jako ze spedzamy w pracy 2/3 czasu zycia, chcialbym miec troche przyjemnosci. Niestety jak jest mala cena i przebieg to golas. Jadac pare godzin szumi ci w glowie i zniecheca cie ta jazda, i szukasz urozmaicenia.
Auto musi na siebie zapracowac ale nowego finansowo na tym etapie nie zaryzykuje. Oczywiscie zakladajac ze kupilem u "dilera" mam jakas pewnosc (tak myslalem do wczoraj). Nie zdecydowalem. jeszcze czy ide dobrym torem. Wiem jedno, jezdze teraz partnerem tepee i chcialbym wniesc troche wygody do pracy...

Ostatnio edytowane przez Zjowner ; 19-10-2012 o 23:28
Zjowner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2012, 22:10   #15
Markoo

Cytat:
Napisał Zjowner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Musi byc diesel i 140KM.
Te linki podałem, bardziej jako przykład że w Polskich komisach przy salonowych można też coś wyrwać.
Cytat:
Napisał Zjowner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiscie zakladajac ze kupilem u "dilera" mam jakas pewnosc (tak myslalem do wczoraj
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja też zwątpiłem, po rozmowie z dilerem na temat ich przeglądu przed sprzedażowego i odpowiedzialności za ten przegląd.
No cóż jakieś ryzyko trzeba podjąć....
Stary 19-10-2012, 22:59   #16
maciejdm1

Imię: maciek
Model: Mondeo
Silnik: diesel 2.0
Rocznik: 2008

Markoo ,a co miałeś na myśli pisząc o rozmowie z dilerem na temat ich przeglądu przed sprzedażowego i odpowiedzialności za ten przegląd ?
Ja myślę o autku od dilera z gwarancją Ford 12 , która jest w cenie auta.Wiem,że można taką gwarancję uzyskać z każdym autem do 10 lat i przebiegiem max 200 tyś km., tylko nie wiem ile to kosztuje (przegląd itd.).
maciejdm1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-10-2012, 23:23   #17
Zjowner

Przeglad 900- 1300 zl plus 180 zl za przedluzenie gwarancji, ale np wtryski nie sa objete ...
To co jest - klamka, zapalniczka? A moze ta gwarancja gwarantuje jedynie sprzedaz uzywanych dilerowi?

Bump:
Cytat:
Napisał czeslaw555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
cena adekwatna do przebiegu i stanu jaki podali, czy podali prawdę tego niestety nie wiem. Jak z Belgii (blisko Francji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) to trzeba sprawdzić jego stan w niezależnym warsztacie
A co takiego dzieje sie we Francji z fordami?
Jezeli przejdzie test sprawdzenia z ksiazki, sprawdzimy w warsztacie. Podobno ma 4 pieczatki, jutro bede mial skan.

Nastrpna sprawa jak wyglada usterkowosc wasxych mondeo i koszty eksploatacji? Czy wtryski maja swoj okreslony zywot czy to tylko kwestia paliwa...

Ostatnio edytowane przez Zjowner ; 20-10-2012 o 00:31
Zjowner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-10-2012, 11:50   #18
Zjowner

Otrzymalem skan. W zalaczeniu. wyslalem maile do Holandii, zobaczymy co otrzymam. jedno tylko jest dziwne, takie auta kosztuja tam 15 tys eur. ten musial byc kupiony za 10 tys.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Zrzut ekranu 2012-10-20 (godz. 11.49.02).jpg (19.7 KB, 43 wyświetleń)
Stary 20-10-2012, 12:14   #19
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

no to w końcu skąd jest to auto ?
Stary 20-10-2012, 13:42   #20
Markoo

Cytat:
Napisał maciejdm1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Markoo ,a co miałeś na myśli pisząc o rozmowie z dilerem na temat ich przeglądu przed sprzedażowego i odpowiedzialności za ten przegląd ?
Rozmowa tyczyła się auta nie z ich salonu, leczy tylko przeglądane u nich. Takie proste kwestie, czy jak mimo ich przeglądu jednak znajdzie się gdzieś styrana tuleja w zawieszeniu, to ...panie przecież mógł pan zaraz w jakąś dziurę wjechać... Obecność przy przeglądzie, brak zgody by samemu mieć okazję coś dopatrzeć.
Z drugiej strony ktoś już tu pisał, że poczuli się do odpowiedzialności i zregenerowali mu przekładnię kierowniczą którą wcześniej odfajkowali że dobra... To już nie wiem co myśleć o tym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania