Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-10-2012, 13:14   #31
RafałB
ford::expert

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: 2,5T czy 2,0TDCI

Cytat:
Napisał uli21 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
btw. niewazne gdyz mozecie mi pogratulowac gdyz stalem sie posiadacz tej jakze lubianej jednostki pędnej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to skoro już kupiłeś to daj info który,za ile,zdjęcia itp!!!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i 1-sze wrażenia z jazdy...

Stary 25-10-2012, 14:53   #32
uli21

Tak autko kupione z pierwszego linku. Książka serwisowa ostatnia wbitka z 11.2011 przy liczniku 152tysie obecnie 163tys. W brifie 1 właściciel za granicą. Cena 37k (po małej negocjacji) dla mnie zostala rejestracja. Przy wstepnej ocenie widac kilkanaście drobnych odpryskow lakieru na przednim zderzaku wyglada jakby dostał żwirkiem z pod kół. Środek zadbany bez zastrzeżeń. Podczas jazdy slychać cichy szum łożyska z tyłu wiec pewnie za kilka dni jak zarejestruje wezme sie za wymiane poza tym co do trakcji zastrzeżeń brak. Silnik pracuje równo czysty bez widocznych wycieków ( zobaczymy jak bedzie podczas uzytkowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Co do wrażeń z jazdy to powiem tak niech kazdy spróbuje sam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja mam tylko nadzieje ze żaden fotograf stojący na poboczu nie uchwycił mojego profilu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. łalnie sie wkreca na obroty bez jakiejs straty mocy wiec jak narazie jest dobrze. Ale jak to mowia Pażywiom Uwidim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał arton Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
uli21 streść może to na co należy zwrócić szczegulną uwagę przy zakupie samochodu z takim silnikiem , sam jestem zainteresowany a może i innym się taka wiedza przyda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak mowi moja zona widziały gały co brały a tak na poważnie to dobrze mieć ze soba jakiegoś mechanika ktory wie to i owo. Ja patrzyłem czy auto nie było gdzies bite,malowane itp. Szyby sie zgadzaja lampy tez, plastiki cale itp. Natomiast kolo mechanik patrzył na serce i i jak sie kula. A to co jest albo bylo ukryte przez sprzedającego wyjdzie w najblizszym czasie podczas uzytkowania. Mam nadzieje ze nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez uli21 ; 25-10-2012 o 15:20
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2012, 15:44   #33
kordyl
ford::professional

Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007

A podasz VIN ?? Może Wojtek sprawdzi czy przebieg się zgadza ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chociaż z drugiej strony po co Ci to potrzebne... Kupiony i niech się sprawuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A silnik fajny...szkoda tylko że przez pierwszy miesiąc. Apetyt rośnie w miarę jedzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 25-10-2012, 16:44   #34
RafałB
ford::expert

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012

No to tanio kupiłeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dawaj ładne fotki teraz,bo link z ogłoszenia już nie bangla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 25-10-2012, 17:35   #35
Roman_Gie
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: Lexus IS300h
Silnik: 2.5
Rocznik: 2015

Cytat:
Cena 37k (po małej negocjacji) dla mnie zostala rejestracja
1. cena 37 obejmowała akcyzę, czy nie?
2. kupiłeś 'na Niemca' czy wystawił Ci fakturę VAT? Jeśli tak to jaką?
3. wrzuć skan briefu, gdzie widać dane poprzedniego właściciela

Cytat:
Chociaż z drugiej strony po co Ci to potrzebne... Kupiony i niech się sprawuje
super podejście. Dzięki takim ludziom uczciwi handlarze wymrą, bo po co przepłacać za auto z przebiegiem 120 tys km jak można mieć auto ze stanem licznika 120 tys km kilkanaście procent taniej...

Ostatnio edytowane przez Roman_Gie ; 25-10-2012 o 17:37
Roman_Gie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2012, 18:50   #36
uli21

Cytat:
Napisał Roman_Gie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. cena 37 obejmowała akcyzę, czy nie?
2. kupiłeś 'na Niemca' czy wystawił Ci fakturę VAT? Jeśli tak to jaką?
3. wrzuć skan briefu, gdzie widać dane poprzedniego właściciela
ad.1 tak
ad.2 nie
ad.3 co jeszcze moj pesel nr. karty kredyt. i wymiary mojej zony choc to odtatnie moge bo jest czym sie chwalic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2012, 18:56   #37
Roman_Gie
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: Lexus IS300h
Silnik: 2.5
Rocznik: 2015

Cytat:
kupiłeś 'na Niemca' czy wystawił Ci fakturę VAT? Jeśli tak to jaką?
nie da się na pytanie zaczynające się od "czy" odpowiedzieć "tak" lub "nie"

Cytat:
ad.3 co jeszcze moj pesel nr. karty kredyt. i wymiary mojej zony choc to odtatnie moge bo jest czym sie chwalic
Chciałem pomóc...
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

I naprawdę, nie bez przyczyny o to pytam, bo jak się okaże, że poprzedni, prywatny właściciel nazywał się "XXX Lease " to Ty możesz mieć kłopoty(o ile na auto nie została wystawiona FV23)
Pozdrawiam
Roman_Gie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2012, 19:01   #38
uli21

Cytat:
Napisał RafałB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dawaj ładne fotki teraz,bo link z ogłoszenia już nie bangla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
beda beda tylko sie troche naciesze i go popieszcze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. juz mam projekcik zakupu jakiegos DIVidjatka ot susik takiego http://moto.allegro.pl/radio-samocho...712428934.html tylko niewiem czy wcisne je i czy kabloteka bedzie grała
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-10-2012, 22:17   #39
xander!
ford::average

Model: Focus II
Silnik: TDCI (Heko & MG Motorsport)
Rocznik: -----

Cytat:
Napisał Roman_Gie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Chciałem pomóc...
Nie ma się co kolego obrażać i warto poczytać jeśli się nie zna tego tematu...

Bo jeśli coś będzie nie tak to te planowane DVD wyjdzie tyle co cała aranżacja audiowizualna w ASO FORDA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
xander! jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-10-2012, 18:34   #40
arton
ford::beginner

Model: Mazda
Silnik: Benzyna + LPG
Rocznik: 1998

koledzy a opiszcie jakie koszty sa naprawy(regeneracji ) padnietej turbiny w modelu 2.5T a w 2.0T to samo jezeli chodzi o dwumase, mysle ze benzyna nie ma juz innych punktow gdzie mogloby ja cos bolec w przeciwienstwie do pdf egrow itp chociaz jak tam sie czesci klaruja(pdf egr wtryskiwacze ON)?
arton jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania