![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#111 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-05-2012
Model: Focus MK3
Silnik: TI-VCT, EJ257
Rocznik: 2011
|
No to może rozwiązaniem będzie jeżdżenie na 98?
W drugim samochodzie i tak muszę tankować 98, to już się trochę przyzwyczaiłem do ceny. |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2014
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez aerostar ; 31-10-2012 o 20:43 Powód: Sprostowanie |
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
![]() Imię: Darek
Model: fokus III
Silnik: 1,6 125KM
Rocznik: 2012
|
Osiągnęli to poprzez zmianę tekstu na broszurce mają jeszcze trochę silników na stanie i trzeba je sprzedać, bo później już tylko EcoBoosty
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
![]() Imię: Darek
Model: fokus III
Silnik: 1,6 125KM
Rocznik: 2012
|
powiem szczerze że na sekundach mi nie zależy ale na sprawnym wyprzedzeniu TIRa to już tak - ale chyba trochę zeszliśmy z tematu sorki moderatorze
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
![]() Zarejestrowany: 12-05-2012
Model: Focus MK3
Silnik: TI-VCT, EJ257
|
Cytat:
U mnie stało się tak dopiero raz. Ale skoro przyczyną jest stukowe spalanie to może pomysłem jest jeżdżenie na 98-ce? Mam wgrany nowszy soft, w czerwcu mi wgrali. Około miesiąc temu nie było żadnego jeszcze nowszego jak znowu zgłaszałem im falowanie obrotów na zimnym silniku. Także przynajmniej narazie soft tu nic nie pomoże... |
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-01-2012
Model: Focus
Silnik: 1.6 125 KM Ti-VCT
|
Miałem ten sam problem. Wielokrotne wizyty w serwisie nic nie dawały przez dłuższy czas. Ostatnio jednak gdy problem wystąpił pojechałem "na błędzie" do serwisu. Od razu zastrzegłem żeby nie wyłączali silnika. Jakiś Pan się ze mną przejechał i rzeczywiście stwierdził że coś jest na rzeczy. W końcu!!! Podłączyli do komputera i podobno wskazywało temperaturę wnętrza -44 stopnie. Przeprogramowali bodajże komputer sterujący urządzeniami wnętrza - NIE ten sterujący silnikiem i póki co jest bez problemu. Pozdrawiam i mam nadzieję żę to info coś pomoże.
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Jak Ty przeżyłeś taki mróz? Normalnie Syberia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Choć nie bardzo kumam jaki jest związek temp. wnętrza do pracy silnika. |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
|
Cytat:
Czy masz automatyczną klimatyzację dwustrefową? Przyznam, że trochę mnie zdziwiło to, że kosmiczny odczyt temperatury wnętrza wpływa na pracę silnika, a nie powodował np. mocnego grzania, pracy dmuchawy na pełnych obrotach, itd. |
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-01-2012
Model: Focus
Silnik: 1.6 125 KM Ti-VCT
|
Hehe Syberia nie Syberia ale póki co działa dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szczerze też nie kumam tego związku. To może być jeden z problemów, natomiast wiem, że to całe przeprogramowanie coś dało. Ad. Aerostar: jak prześledzisz moje poprzednie posty to zauważysz, że od długiego czasu zmagałem się właśnie ze słabnącym i buczącym silnikiem. Może nie tyle nie dało się przekroczyć pewnego pułapu obrotów co trwało to bardzo bardzo długo. Samochód zachowywał się jakby odjęło mu z 70 KM i ewidentnie buczał. Ponowne uruchomienie samochodu resetowało ten efekt. Jak już mówię związku przyczynowo-skutkowego też nie rozumiem. Tyle mi powiedział Pan w serwisie i podobno przeprogramował jakiś komputer sterujący tymi urządzeniami. Wiem natomiast, że nie był to komputer sterujący silnikiem, gdyż był wcześniej przeprogramowywany i dało to tyle co nic. Klimatyzację mam manualną, co tym bardziej mnie ciekawi skąd ten pomiar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No nic mówię tyle co wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|