Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-11-2012, 00:34   #1
finisher
ford::amateur

Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2001
Exclamation Wymiana zamkow i sterownika zamka centralnego w Ford Focus

Witam!
Od 2 lat jezdze Focusem 2001r 1.6 benzyna. Autko kupilem z jednym tylko kluczem i to nie glownym lecz drugim tzw. zapasowym bez pilota. Problem jest typowy jak dla Focusa czyli nie dzialajace zamki mianowicie zamek od strony kierowcy nie otwiera drzwi (nie rygluje zadnych drzwi nawet tych gdzie znajduje sie zamek) natomiast zamyka tylko i wylacznie te od strony kierowcy. Pozostaje mi zamek od strony pasazera, ktory otwiera tylko i wylacznie te drzwi (takze by dostac sie do auta musze siegnac od wewnatrz do drzwi kierowcy i poprzez uchwyt odblokowac reszte drzwi) lub czasem jak mu sie zdarzy to otworzy wszystkie. Podobnie ma sie rzecz z zamkiem od bagaznika ktory otwieram przyciskiem przy kierownicy, bo kluczykiem nie da rady. Dobrze, ze stacyjka i bak sa jeszcze sprawne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myslalem nad wyrobieniem w Fordzie orginalnego kluczyka z kodem i pilotem do centralnego ale poniewaz zamki jak widzicie po opisie sa w oplakanym stanie wiec porzucilem ten pomysl. Druga opcja nad ktora sie zastanawiam to kupno kompletu uzywanych zamkow (drzwi, stacyjka, bak, bagaznik, pokrywa silnika) i sterownika zamka centralnego z kodowanym kluczykiem i pilotem, przeczyszczenie i oliwienie zamkow (profilaktycznie) i wymiana.
Moje pytanie i prosba zarazem jest taka, czy ktokolwiek z Was juz cos takiego robil i czy po montazu zamkow i sterownika centralnego zamka wszystko bedzie wspolgralo jak trzeba, czy musze jakos znowu zakodowac kluczyk? Mam schematy jak wymienic zamki (raz juz wymontowywalem zamki w drzwiach by je sprawdzic co jest grane), natomiast nie mam pojecia co do sterownika centralnego zamka. Czy ktos moze mi cos podpowiedziec w tej kwestii? Z gory dziekuje za pomocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

finisher jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-12-2012, 01:00   #2
wólga v6
ford::amateur

Imię: kazik
Model: mondeo mk2 2.5v6
Silnik: 2.5 v6
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: Wymiana zamkow i sterownika zamka centralnego w Ford Focus

Miałem podobny problem w mondeo mk2 ,Wymienilem zamek w dzwiach po prawej stronie i wszystko wróciło do normy.Ty spróbuj wymienic zamek w lewych przednich drzwiach ,bo prawdobodobnietylko ten steruje reszta zamków.
wólga v6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2013, 13:38   #3
fab89

Moglbym prosic o przeslanie tychschematow????
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-02-2013, 13:58   #4
Wojtek
ford::expert

Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011

Wpisz w dziale Focus w wyszukiwarce : centralny zamek
Poczytaj tematy , a na pewno znajdziesz ciekawe porady jak to zrobić.

Pozdrawiam
Wojtek

Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim.

KU PRZESTRODZE !
http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!!
Wojtek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania