![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Transit T 350
Silnik: 2402
Rocznik: 2005
|
Witam bardzo serdecznie no i niestety stało się po mierzeniu ciśnienia odważyłem się na zdjęcie pokrywy zaworów żeby sprawdzić klawiaturę wydawała się ok wpadłem na pomysł bo po sprawdzeniu ciśnienia przypominam
1 cylinder 14 2 cylinder 37 3 cylinder 14 4 cylinder 24 zrzuciłem olej z miski olejowej zakręciłem korek wlałem do tłoków ropę no i szok niestety silnik do remontu 1 cylinder 3 i 4 tak przepuszcza olej że wiadrem można wlewać . chciałem się zapytać bo planuje kupić nowe pierścienie itp. ale do tego jeszcze muszę zobaczyć gładzie cylindrów jak wyglądają oraz dać głowice do sprawdzenia czy na pewno jest z nią w porządku. Moje pytanie brzmi czy ktoś posiada schematy dokręcania śrub głowicy klawiatury oraz mocowania wałków rozrządu ? oraz momenty dokręcania śrub korbowodów ? potrzebuje taki mały schemat z momentami dokręcania śrub oraz kolejnością . ford transit 2.4 tddi 90 koni |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Cytat:
Etap 1 .............. 15 Nm Etap 2 .............. 20 Nm Etap 3 .............. 35 Nm Etap4 ............... 80 Nm Etap 5 .............. obrót o 90 stopni (ćwierć pełnego obrotu). Zalecają nowe śruby. Dopasować odpowiednie pierścienie i kupić - to jest ciężka sprawa. Oryginalne trzeba sprowadzać i są drogie, polskie zamienniki - różne opinie są o nich. Nie myślałeś o sprawnym silniku-używce z możliwością odpalenia i sprawdzenia? Remont tego silnika to naprawdę wyższa szkoła jazdy...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 18-12-2012 o 17:47 |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Transit T 350
Silnik: 2402
Rocznik: 2005
|
cześć szczerze mówiąc to już mam dość w te używki każdy kto sprzedaje na allegro to silnik jest na palecie a każdy mówi igła nie wiem czy brnąć w naprawę czy nie . mam jeszcze inne tłoki z pierścieniami używane tylko nie wiem czy można takie zastosować ciekawi mnie jak je sprawdzić ze szczelnością ? są całe nie popękane może to by było lepsze rozwiązanie i też z takiego samego silnika
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Szukaj silnika z możliwością odpalenia - jak nie za trzy dni - to za trzy tygodnie kupisz i będzie spokój... Powiem jeszcze raz - ten silnik prawidłowo zrobić z tłokami i pierścieniami plus głowica - to jest mission impossible. Daj sobie spokój.
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|