![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#141 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Można też poznać po wyposażeniu - jak jest czujnik zmierzchu/deszczu albo grzana przednia szyba lub tempomat to będzie OK (będzie obsługa PTC). Może też brakować kabelka jak napisałem wcześniej - i jak się okazało u kol. danielsan51.
Niestety Ford nie trzyma własnych standardów opisów.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 30-12-2012 o 23:27 |
|
|
|
|
|
#142 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-08-2012
Model: ford C-MAX
Silnik: 1,6 TDCI 109KM
Rocznik: 2004
|
Witam
Mam pytanie , czy Ktoś mi może powiedzieć gdzie(na załączonym zdjęciu) należy włożyć nagrzewnice w c-maxie 2004 1.6 tdci, rozebrałem ten plastik, przewody znalazłem, podłączyłem ale co dalej...? Nagrzewnica też nie działa, ale z tego co piszecie trzeba ją aktywować. Pozdrawiam MArcin |
|
|
|
|
|
#143 |
|
![]() Imię: Krzysiek
Model: Focus 5d Platinium X
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2009
|
Na tym zdjęciu nie widać, musiał byś zrobić bardziej prostopadle. Szukaj zaślepki na dwa małe torxy. Masz tu kilka fotek, zdjęcie z focusa. Myślę, że w cmaxie zaślepka będzie taka sama. Jest to miejsce które zasłonięte jest szarym plastikiem, widać tylko kawałek i śrubę z lewej strony na pierwszym zdjęciu, na następnych widać dokładniej zaślepkę. Zdjęcia pochodzą z [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#144 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-08-2012
Model: ford C-MAX
Silnik: 1,6 TDCI 109KM
Rocznik: 2004
|
ok, już chyba wiem gdzie ona ma siedzieć, zobaczymy jutro czy da radę ją włożyć
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-06-2011
Model: Ford Focus II GHIA kombi
Silnik: 2.0 TDCi 136 KM
Rocznik: 2006
|
Witam!
Posiadam FF MK2 2.0 TDCI GHIA z 2006 roku. Posiadam dodatkową nagrzewnicę elektryczną. I mam pytanie czy taką nagrzewnicę można programować tak jak jest to napisane w instrukcji. Problem polega na tym, że w centrum komunikatów nie ma żadnej informacji o nagrzewnicy. |
|
|
|
|
|
#146 |
|
![]() Imię: Krzysiek
Model: Focus 5d Platinium X
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2009
|
Poczytaj dokładniej. Elektrycznej nie można programować.
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Programować to sobie możesz nagrzewnicę typu dodatkowe ogrzewanie postojowe Webasto dokładaną do różnych marek aut na życzenie a nie elektryczną która jest w zespole nagrzewnicy produkowanym do forda pod konkretny model.
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-06-2011
Model: Ford Focus II GHIA kombi
Silnik: 2.0 TDCi 136 KM
Rocznik: 2006
|
OK, dzieki za info.
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-11-2008
Model: Focus II
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2005
|
Wczoraj zamontowałem nagrzewnicę PTC, włączyłem podgląd jej wykorzystania, wszystko działa super.Bardzo cenny mod na zimę dla użytkowników 2.0 tdci. Dziękuję wszystkim tym, którzy zamieścili cenne uwagi w tym wątku, dzięki którym wszystko poszło sprawnie i szybko.
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Uwaga - ważna informacja dla montujących nagrzewnicę w samochodach z klimatyzacją manualną albo bez klimatyzacji
Okazuje się, iż zarówno przed liftem jak i po lifcie występują pokrętła klimy/nawiewu bez sterowania nagrzewnicą! Numer części pokręteł klimy manualnej dla modeli 2004-2007 3M5T-19980-AD - z klimą, brak sterowania nagrzewnicą; 3M5T-19980-BD - z klimą, jest sterowanie nagrzewnicą; 3M5T-18549-BD - bez klimy ale z nagrzewnicą (ważna jest przedostatnia litera w numerze części, ostatnia może być inna, bo ecat pokazuje tylko ostatnią wersję dla danego rodzaju). Numery części pokręteł klimy manualnej dla modeli 2007-2010 7M5T-19980-Ax - z klimą, brak sterowania nagrzewnicą (ostatnia litera A lub B...) 7M5T-19980-BC - z klimą, jest sterowanie nagrzewnicą; 7M5T-18549-BA - bez klimy ale z nagrzewnicą (analogiczna uwaga o literach). Tak więc trzeba uważać aby nie dziwić się, że nagrzewnica nie działa...
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|