![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#111 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: S Max
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2007
|
Ponieważ mam webasto, które na postoju też może grzać to zamontowałem elektrozawór podwójny od bmw e46 zamiast trójnika, ale w twoim przypadku wystarczy pojedynczy za trójnikiem ważną rzeczą jest też sam trójnik jeden koniec powinien być zaślepiony z taką małą dziurką tylko około 3mm to jest oryginalne zastosowanie i bez obaw będzie grzało.
Załączaniem tylnej nagrzewnicy steruje termostat taki zwykły od bojlera po odpaleniu silnika prąd idzie na termostat a z termostatu na elektrozawór, który jak ma napięcie to blokuje przepływ płynu a jak termostat rozłączy styki przy zadanej temperaturze to elektrozawór puszcza płyn na tylną nagrzewnice a jak znowu temperatura silnika spadnie to zablokuje s powrotem przepływ na tył, więc ja nic nie załączam i nie reguluje czujnik od termostatu jest przyczepiony taśmą izolacyjną do gumowego węża i sam kontroluje temperaturę. |
|
|
|
|
|
#112 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: Galaxy
Silnik: 2,3
Rocznik: 2000
|
Wielki szacun za kombinacje. Ja chcę zrobić podobnie lecz ja będę sam otym decydować. Jak będzie miał tył grzać to właczając przycisk od tyłu otworzy mi zawór. Webasto też jest w planie.
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
|
stambul5 bardzo proszę to już trzeci wpis czytaj dubel zapytałeś tu:
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=143795 I starczy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#114 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: GALAXY2,3 GHIA. AUTOMAT
Silnik: 2,3 LPG
Rocznik: 1998
|
Kolego . Od kiedy termostaty się montuje w kolektorze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Znajdziesz go po prawie stronie silnika . Patrząc przy otwartej masce ,na bloku (obok) tego na rurach co jest. Jeśli mechanicy wymieniali czujniki ,to musieli je właśnie z tego miejsca wykręcić. Czujniki wchodzą właśnie w obudowę termostatu. Latarka w rękę i szukamy ,bagielitowej kopułki z 2 -ma czujnikami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli fotka zadziała ,to szukaj jak strzałka pokazuje ,tylko niżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez marcysgalaxy2,3 ; 14-02-2013 o 16:18 |
|
|
|
|
|
#115 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-07-2012
Model: ford galaxy gia, ford scorpio gia
Silnik: 2.3 16vDOHC B/LPG mk1, 2.0 8vDOHC B/LPG mk2
Rocznik: 1999, 1993
|
OK. wielkie dzięki.
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: MK2
Silnik: 2.3 + LPG
Rocznik: `00
|
Panowie, pękła mi obudowa termostatu (Gal MK2 2.3).
Nowa droga, szukam używki. Te dwie obudowy są ponoć z MK2 2.3: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jedna ma 1 a druga 2 czujniki... Nie mam teraz możliwości zobaczyć jaką obudowę mam w aucie. Ktoś jest w stanie wytłumaczyć o co chodzi z tym czujnikami ? |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Moderator
|
Mk2 z silnikiem 2.3 ma taką ja na dolnym zdjęciu z jednym czujnikiem.
Gdyby co to podaje jej numery: YM2G-8594-AB lub starszy YM2G-8594-AA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#118 |
|
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ehhh
na szybko kupiłem tą obudowę z dwoma czujnikami... mam ją już w rękach sprzedawca opisał część na 100% jako MK2 00-05 2.3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po zaślepieniu otworu na dodatkowy czujnik - nie będzie pasować do MK2 2.3 ? na foto wygląda identycznie...chyba |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Moderator
|
Możesz spróbować zamontować z tym drugim wkręconym czujnikiem, może będzie oki. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
|
będę próbował
co ciekawe sprzedawca daje sobie rękę uciąć, że część pochodzi z: Cytat:
dam znać dla potomnych czy pasuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|