![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Może być uszkodzony akumulator, czyli przerwa wewnętrzna, która powoduje, że czasem jest połączenie i prąd płynie, a czasem nie. Może też być słaby styk na którymś z przewodów łączących akumulator z instalacją, lub na samym połączeniu zacisk akumulatora – klema. Najlepiej by było sprawdzić miernikiem podczas próby rozruchu, gdzie napięcie jest, a gdzie spada. Może być też tak, jak Wojtek pisze.
|
|
|
|
|
|
#32 | ||
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-10-2011
Model: mondeo mk2
Silnik: 1.8 td
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Bump: Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
Nie mam pojęcia ile kosztuje automat.
Używany rozrusznik kupisz za kilkadziesiąt złotych. Ale sprawdź jeszcze to jak Ci radzi darmodziej. Pozdrawiam Wojtek
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
Bump: Najbardziej wygląda mi to na słaby styk na przewodzie masowym. Bendix załącza prąd do rozrusznika, pojawia się duże obciążenie, napięcie spada, kontrolki przygasają, zbyt niskie napięcie powoduje, że bendix puszcza, napięcie znowu rośnie i tak w kółko. |
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
A wiec tak. Kupiłem miernik zwykły za 20 pln aku ma 13.15 to chyba mało czyli gdzieś prąd ucieka. Nie wiem jak to po sprawdzać niestety. Aku już podłączony ale znalazłem usterkę po dotknięciu zupełnie przez przypadek przewodu od świec żarowych dziwnie się poruszył i odpadł w miejscu gdzie jest bagnet od oleju. Czy to może być przyczyna mojego problemu??Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
|
Mierzyłeś na włączonym silniku czy wyłączonym ?
Świeca/przewód tu nie ma nic do tego. To jest sprawa na później. Najpierw trzeba zdiagnozować , dlaczego rozrusznik nie kręci za każdym razem. Sprawdzałeś przewody tak jak Ci radził darmodziej ? Pozdrawiam Wojtek
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Przewody sprawdzone. Sprawdzałem na zgaszonym silniku bo ten przewód mi odpadł. A coś mogło mi pobierać prąd jak nie odpalałem kilka dni? I zielone oczko w aku teraz mam czarne teraz
|
|
|
|
|
|
#40 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Więc jeżeli kable + - sprawdzałeś i są ok , to zostaje wymontować rozrusznik i sprawdzić go na krótko z pominięciem automatu. Najlepiej oddaj auto do warsztatu , bo raczej sam tego nie zrobisz. Przy okazji sprawdzą Ci również ten przewód od świecy. Pozdrawiam Wojtek
||
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|