![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-03-2012
Model: S-max
Silnik: 2.2 tdci manual
Rocznik: 2012
|
Gdy tylko temp spadla ponizej zera na kazdym przejezdzanym lezacym policjancie auto wydaje z siebie nieprzyjemny dzwiek skrzypiacego zawieszenia. Normalnie jak w starym fiacie. Bylem w ASO popsiukali czyms na jakies gumy gdzies tam w zawieszeniu z przodu i mialo byc cicho, ale bylo tylko przez 10 min. po czym skrzypi nadal.
Dodam, ze jak pojezdze dluzej (tak powyzej 1h) to problem ustaje, tak samo przy temperaturach powyzej zera. Mieliscie podobny problem? Co tam trzeba wymienic zeby bylo OK ? pzdr |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-08-2010
Model: s-max
Silnik: 2,0
Rocznik: 2007
|
Witam
U mnie też tak skrzypiało i doszedłem że to plastikowy łącznik między wahaczem a czujnikiem do poziomowania ksenonów. Wymontowałem, domowym sposobem nasmarowałem i do tej pory jest cisza a wcześniej jakbym polonezem jechał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-03-2012
Model: S-max
Silnik: 2.2 tdci manual
Rocznik: 2012
|
Problem rozwiązało ASO. Wymienili tuleje stabilizatora i nic już nie skrzypi.
Trzy wizyty w ASO z tym babolem, monterzy w Genk jak składali moje auto to myśleli już chyba tylko o tym, że im fabrykę zamkną...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: S-MAX II
Silnik: 2.0 FWD A8 190KM
Rocznik: 01-2020
|
Jakby mógł ktoś zapodać zdjęcie-gdzie smarujemy...?
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|