![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Radek
Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004
|
Witam
Interesuje mnie pewna kwestia. Chciałbym rozwiązać problem związany z zamontowaniem nowych lamp o zmienionym wyglądzie do mojego c maxa. Poniżej załączam link do lamp i już piszę o co mi chodzi. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 1. Jak widać lampy są inaczej zaprojektowane niż oryginalne. Chciałem montować oddzielnie ledy z gotowym automatem ale postanowiłem zrobić to bardziej ambitnie i pomyślałem o tym modelu. A więc do rzeczy. W opisie produktu jest napisane, iż ledy są w miejsce postojówek co znaczy, że jeśli włączę przełącznik w pozycji auto ledy nie będą świecić w dzień a wszystkie światła załączą się o zmierzchu. Chodzi o to jak zrobić żeby postojówki zachowywały się jak typowe światła do jazdy dziennej. 2. Są to lampy do Focusa mk2 czy będą pasowały rozmiarem do c-maxa oraz czy wszystkie uchwyty są takie same w tych modelach. Na pierwszy rzut wygląda ok. 3. Jest napisane iż mają homologację "norma E" czy to znaczy, że są zgodne z Polskim prawem. 4. Kolejna i ostatnia sprawa to taka iż mam ksenony "nie bi ksenony" według mnie jest to normalna żarówka H1 tylko tyle że ksenonowa. A pytanie brzmi czy soczewka według was jest ok bo mi się wydaje jakaś mała. Obawiam się, że będę miał słabsze światła. Pewno niektórzy zastanawiają się po co tyle zachodu z tymi światłami. Dla usprawiedliwienia powiem tylko iż mój c maksik miał małą przygodę spowodowaną przez płeć piękną, z którą mam szczęście dzielić swoje życie, stąd też potrzeba wymiany lamp na nowe nie chcę kupować oryginalnych a te wydają się być naprawdę fajne o ile uda się pogodzić, światła do jazdy dziennej z normalnymi ksenonami. Tak aby wszystko było po staremu tylko, że lepiej. Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: c-max
Silnik: 1,6 benz 115km + lpg
Rocznik: 2005
|
Reflektory do focusa mk2 są inne niż do c maxa i raczej nie podejdą . Cena też jest inna bo do c maxa są drugie tyle droższe.
ad 4.To jest palnik ksenonowy a nie zwykła żarówka. Ostatnio edytowane przez Paweł1 ; 14-03-2013 o 10:15 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
a lampa ksenonowa o ile nie jest to lampa typu HID wlasnego montazu kompletnie rózni sie od lampy halogenowej.
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-02-2011
Model: C-max
Silnik: 1.6 tdCi
|
Lampy do focusa nie podejdą do c-maxa
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Radek
Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 tdci
|
Dziękuję za pomoc. Temat uważam za zamknięty. Jak ktoś chce światła do jazdy dziennej to niech kupi oddzielnie lub niech zmieni auto. Będzie łatwiej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| drl , led , światła dzienne , tuning optyczny |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|