Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-03-2013, 10:11   #41
wojtekn
Moderator

Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Tyle musiałem wydać aby jeżdzić mondeo mk4 kupionym w D za 38180 PLN.

Wszystkie posty, które dotyczyły jak się bronić przed kręconymi licznikami zostały przeniesione do odpowiedniego tematu a dokładnie tu.

http://forum.fordclubpolska.org/show...65#post1981365

I proszę dalszą dyskusje prowadzić tam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

wojtekn jest offline  
Stary 22-03-2013, 10:55   #42
rutek-wat
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: S-max
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Tyle musiałem wydać aby jeżdzić mondeo mk4 kupionym w D za 38180 PLN.

A ja mam pytanie - po jakiego kupujecie tablice zjazdowe ??
Auto może wrócić na blachach poprzedniego właściciela - w PL w urzędzie komunikacji zdajesz blachy właściciela a Oni - czyli urząd - wyrejestrowują auto w DE.
rutek-wat jest offline  
Stary 22-03-2013, 11:20   #43
salom

Jednym z warunków zarejestrowania pojazdu w Polsce jest wyrejestrowanie pojazdu w poprzednim kraju, Wydziały Komunikacji chcą zaświadczenia na tą okoliczność.

Stary 22-03-2013, 11:22   #44
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

Cytat:
Napisał rutek-wat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Auto może wrócić na blachach poprzedniego właściciela
dodatkowo,mimo że mieszkamy w UE ,stary zapis, że nie możemy prowadzić auta z obcymi blachami bez obecności właściciela, nadal obowiązuje, choć zapewne nikt (policja )tego już nie sprawdza

Bump:
Cytat:
Napisał salom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jednym z warunków zarejestrowania pojazdu w Polsce jest wyrejestrowanie pojazdu w poprzednim kraju, Wydziały Komunikacji chcą zaświadczenia na tą okoliczność.
dokładnie tak jest, ale może coś się zmieniło ? ja nic o tym nie wiem
Stary 22-03-2013, 14:23   #45
rutek-wat

a nie zgodzę się z Wami. W zeszłym roku zjechałem na tablicach właściciela - na jego tablicach zrobiłem przegląd a potem w urzędzie zdałem jego tablice a oni wysłali informację do DE o wyrejestrowaniu auta. Moi kumple z którymi byłem po auto też na początku nie chcieli wierzyć ale fakt był faktem.
rutek-wat jest offline  
Stary 22-03-2013, 14:36   #46
salom

Chyba w Wydziale Komunikacji rejestrował jakis stażysta, bo stary wyga urzędnik tego by nie puścił.

Stary 22-03-2013, 15:12   #47
rutek-wat

Cytat:
Napisał salom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba w Wydziale Komunikacji rejestrował jakis stażysta, bo stary wyga urzędnik tego by nie puścił.
sory stary ale dopuść do siebie info że tak się da. Zanim poszedłem do wydziału komunikacji dwu krotnie tam dzwoniłem żeby potwierdzić tą tezę - choćby z tego względu że moi koledzy tak jak Ty uważali to za niedorzeczność. Dopiero po telefonach poszedłem zarejestrować.
Więc nie mów mi że białe jest czarne.

Ostatnio edytowane przez rutek-wat ; 22-03-2013 o 15:16
rutek-wat jest offline  
Stary 22-03-2013, 16:03   #48
piotrali
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0

Coś chyba się zmieniło w przepisach. Ja w grudniu przywiozłem Fieste Mk7 na lawecie. Fiesta była już wymeldowana i nie miała tablic. W Wydziale Komunikacji dałem im oświadczenie że po przyjechaniu i zrobieniu przeglądu odesłałem tablice do poprzedniego właściciela. Oczywiście na przeglądzie wpisali mi do kwitów nr rejestracyjny który widniał w Brief'ie.

Do do pierwotnego tematu czyli ile trzeba wydać na auto sprowadzone to w przypadku przedmiotowej Fiesty wyszło tak:
Fiesta MK7 12.2008 r 1,25 benzyna Titanium, klima, el. szyby, KeyFree, KeyLess, Blutetooth, Voice control, 2 poduszki czołowe, 2 boczne, kolanowa, 5 drzwi, kolor Hot Magenta, Alu 16", przebieg 20 tys km.
Cena auta 5000 Euro - 20 tys zł
Przywiezienie - 2000 km w dwie strony - 1000 zł
recykling - 500 zł
rejestracja - ok 300 zł
przegląd - 100 zł
tłumaczenia - 150 zł
akcyza - 650 zł
US - 150 zł
razem : 23 tys zł
OC - 200 zł
AC- 800 zł
Olej + filtry - 300 zł
felgi stalowe - 200 zł
opony zimowe 15" - 1200 zł
plus troche innych drobnostek (bat anteny, dywaniki, wycieraczki szyby itp)
Razem koszty na gotowo to prawie 27000 zł.

Natomiast w ofertach na otomoto i allegro za 18 tys można dostać Diesla (co prawda nie Titanium, Titanium to ok 25 tys ).

Niestety w PL już nie będę szukał auta ponieważ zraziłem się do handlarzy którzy przez tel mówią że wszystko cacy a po przyjeździe na miejsce okazuje się że oferowane auto to zwykły parch. Swoje mondeo szukałem ponad 1,5 roku w PL a w końcu i tak pojechałem do DE i tam kupiłem. Po Fiestę dla żony już pojechałem od razu do DE i kupiłem ją od Salonu Forda który odkupił ją od właściciela (właścicielki) w rozliczeniu za nowe auto.
piotrali jest offline  
Stary 22-03-2013, 16:25   #49
JanBr
ford::amateur

Imię: Jan
Model: MK4
Silnik: 2,0 benzyna

Cytat:
Napisał rutek-wat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja mam pytanie - po jakiego kupujecie tablice zjazdowe ??
W autohandlach mają auta wyrejestrowane i nawet na jazdę próbną dają numery próbne.
JanBr jest offline  
Stary 22-03-2013, 16:51   #50
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

to prawda, prywatna osoba w postaci Niemca też musi zdać tablice u siebie i wątpię żeby sprzedał nieznanej sobie osobie auto z blachami. Nie neguję tego co rutek-wat napisał, bo nie wiem jak jest , choć wydaje mi się że coś tutaj nie pasi. W poniedziałek jak będę miał możność zadzwonię do W.K. i zapytam

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania