Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-03-2013, 16:58   #1
pladasiek
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie za duża dawka czy za mała - co lepsze?

Witaj,

co lepsze, jeżeli musisz przebujać się 2 tygodnie?
Mam stare mało dawkowanie (lecz wypaliły pierwszy tłok), drugie kupiłem od kolesia (oszusta z pod Krakowa) i one leją.

Dodatkowo:
Znacie uczciwy zakład, w którym można spokojnie zrobić wtryski Simens?
Najlepiej w Małopolsce, ale jeżeli wart polecenia, to może być inna lokalizacja.
W Małopolsce, ponieważ uważam, że lepiej robić to przy motorze i sprawdzać od razu co następuje.

Pozdrawiam,
Adam

Ostatnio edytowane przez pladasiek ; 25-03-2013 o 16:59 Powód: more info
pladasiek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2013, 17:54   #2
JohnLenin
ford::advanced

Model: Focus MK3
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: za duża dawka czy za mała - co lepsze?

Z tego co wiem, to wtryski Simensa piezoelektryczne nie są regenerowane. Jedynie co można zrobić to czyszczenie w myjce ultradźwiękowej, ale podobno nie za bardzo się to sprawdza. Nowy w aso to koszt ok 1500 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.szt. Podobno te wtryski rzadko padają, jeśli coś na mieszałem to proszę mnie poprawić.
JohnLenin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2013, 20:15   #3
zaksiu1985

Model: honda accord
Silnik: benzyna
Rocznik: 2003

Witam
Zajmuje się naprawą wtryskiwaczy CR (tych co sie da zrobic oczywiscie ze względów uwarunkowań techniczych).

Jeśli byliby panstwo zainteresowani informacją jakie zaworki, rozpylacze i tak dalej, lub zakupem samych zaworków to chętnie pomoge.

Tylko i wyłacznie NOWE ORYGINALNE zaworki produkowane we FRANCJI.

Chętnie również doradze co robić, co wymieniać itd.

Ze względów pracy będe dostępby na forum w godzinach wieczornych czyli od 21 w góre.

e-mail: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Witam
Wtryski common Rail SIEMENS (są tylko i wyłącznie Piezoelktryczne) NIE DA SIE NAPRAWIC!!!!

Faktycznie można je umyć w myjce ultradzwiekowej ale pomaga to jak kadzidło umarłemu. Tak zwani "fachowcy" którzy twierdzą że je naprawią robią najczęście prosty myk, wymieniająć stary rozpylacz na nowy, po to by wyglądało na profesjonalną naprawę. Niestety wymiana rozpylacza to też pomoc kadzidłem.

Najgorsze w tym wszystkim jest to ze tzw. naprawa to pewenie z 400-500zł za sztuke. Potem sie wkłada wtryski i dupa. Zaczyna sie odsyłanie z reklamacją, sprzedający twierdzi ze jest dobrze, wkłąda sie do auta inic.

Jak trafisz na osobe choć troche uczciwą to w koncu kiedyś odda pieniądze. Niestety często jest tak ze nie odzyskasz kasy bo gość stwierzi ze u niego było dobrze, a ty masz "XXXXXXX" paliwo.(przepraszam za słowo ale niestety tak wygląda praktyka.)

Cena, ostatnio szukałem nowych wtrysków dla klienta i było to chyba cos koło 1900zł za szt i to nie w ASO bo w ASO było prawie 3000zł za szt).

Kup nowe, albo szukaj wtrysków uzywanych z auta rozbitego.

I ciekawostka, SIEMENS widząc co sie dzieje ztymi wtryskiwami olał sprawe i w zeszłym roku sprzedał ten dział swojej firmy CONTINENTALOWI.
Pozdrawiam

Na forum nie używamy wulgaryzmów, zapoznaj się z regulaminem

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 25-03-2013 o 22:57
zaksiu1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-03-2013, 21:12   #4
JohnLenin

Model: Focus MK3
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2011

Z ciekawości pytałem w aso o cenę do 1.8tdci z 2006r i usłyszałem 1580pln. Ręka do góry, komu padły Simensy i po jakim przebiegu? jeżeli w ogóle możemy mówić w Polsce o wiarygodnym przebiegu...

Ostatnio edytowane przez JohnLenin ; 26-03-2013 o 17:18
JohnLenin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania