Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Administracja forum > Wasze propozycje

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-04-2013, 08:19   #11
Slawko
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Wyróznienie za pomoc

Cytat:
Napisał Andrzej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to dlaczego odeszło skoro się sprawdzało? Czy naprawdę potrzebna nam tu chora walka o "trofea"?
dlatego, ze po zmianie skryptu forum, nie było mozliwości technicznej przywrócenia tej funkcji oraz importu już przyznanych "pomógł". W momencie jak sie pojawiła, był duży sprzeciw niektórych modów dlatego, ze niby było cos w tym stylu:
Cytat:
Napisał Marek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakiś czas temu na innym forum, na które zaglądam userzy (kluberzy) przyznawali pomógł w takim temacie jak ten. Co drugi wpis był oznaczony "pomógł".
----------------------------------------------------------------

Marek, moderator ma możliwość usunięcia takiego przyznania "pomógł", więc nie ma problemu. Jak przeglądasz tematy, to widzisz, czy "pomoc" jest faktyczna, czy nie. Masz też odpowiednie narzędzia, aby takiego delikwenta "pomagajacego" odpowiednio "pouczyć".

Slawko jest offline  
Stary 07-04-2013, 11:26   #12
darnel
ford::expert

Model: Mondeo mk5 Vignale
Silnik: 2,0 ecoblue AWD
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Asqelos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Marek, moderator ma możliwość usunięcia takiego przyznania "pomógł"
Dokładnie. A żeby nie było, że roboty moderatorom dorzucamy, można na początek ograniczyć "pomógł" do działów tematycznie związanych z techniką - tam gdzie naliczane są posty, w ten sposób z automatu wykluczone będą "pomógł" w tematach o wszystkim. Moim zdaniem to fajna funkcjonalność i faktycznie pozwalająca choć częściowo ocenić poziom jaki prezentuje odpowiadający Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 07-04-2013, 12:14   #13
eclipse

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007

[QUOTE=Czy naprawdę potrzebna nam tu chora walka o "trofea"?[/QUOTE]
Może ty tak to interpretujesz ale inni nie koniecznie ..
A jeśli ktoś nie ma ochoty udzielać mądrych porad na forum to niech się ograniczy tylko do czytania,
a nie tylko do wyrażania sprzeciwu typu nie bo nie. lub, było i nie będzie bo takie odpowiedzi kojarzą się z ze starą nomenklaturą i filmami Barei

Marek napisałeś ,,na innym forum'' mogłeś przytoczyć konkrety było by to bardziej wiarygodne ,
bo nie sądzę że masz na myśli np .ELEKTRODAlub MITSUMANIAKI czy inne poważne fora gdzie się to sprawdza . Bo premię za pomoc można dostać tylko raz w zadanym temacie , więc nie wiem skąd by miało się wziąć co chwila pomógł .
Jak wszyscy wiemy ......dajesz dobro ...... to otrzymujesz tym samym .
Moim zdaniem to przyznawanie gwiazdek ( tak jest na tym forum ) jest to utopia i niesprawiedliwość bo prawdę mówiąc to ta forma odnosi się wyłącznie do frekwencji czyli do tego żeby zdobyć trochę gwiazdek i mieć pod nickiem ford;;specjalist wystarczy przy każdym poście dopisać ; tak , nie , no , he he , lub ... i już z automatu wzrasta liczba postów , co wprowadza w błąd wszystkich .

Ostatnio edytowane przez eclipse ; 07-04-2013 o 12:31
eclipse jest offline  
Stary 07-04-2013, 19:07   #14
Marek

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995

Cytat:
Napisał eclipse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Marek napisałeś ,,na innym forum'' mogłeś przytoczyć konkrety było by to bardziej wiarygodne ,
Celowo nie podałem nazwy żeby userzy tegoż forum nie mieli pretensji o komentowanie ich zasad na zewnątrz, a forum jest "poważne" i z długim stażem.

Cytat:
Napisał eclipse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
do tego żeby zdobyć trochę gwiazdek i mieć pod nickiem ford;;specjalist wystarczy przy każdym poście dopisać ; tak , nie , no , he he , lub ... i już z automatu wzrasta liczba postów , co wprowadza w błąd wszystkich .
Takie posty są usuwane jako nie wnoszące nic do tematu.....

Ostatnio edytowane przez Marek ; 07-04-2013 o 19:16
Marek jest offline  
Stary 07-04-2013, 21:09   #15
Andrzej
Prawie Moderator...

Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017

Cytat:
A jeśli ktoś nie ma ochoty udzielać mądrych porad na forum to niech się ograniczy tylko do czytania,
a nie tylko do wyrażania sprzeciwu typu nie bo nie. lub, było i nie będzie bo takie odpowiedzi kojarzą się z ze starą nomenklaturą i filmami Barei
A ja wciąż wyrażam sprzeciw. Mam do tego prawo i z niego korzystam. Argumenty przeciw padły wiele razy, były też argumenty za. Po zważeniu za i przeciw jestem przeciw. To forum to nie elektroda, w mojej ocenie aby wprowadzać sprawdzone tam punktowanie, trzeba wcześniej uporządkować inne sprawy... Jak łatwo przytaczać przykłady, że gdzieś coś funkcjonuje to i tu będzie... na pewno będzie? nie ma dwu takich samych forum...
Stary 09-04-2013, 21:21   #16
Hansolo

Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022

A więc wyrok zapadł / po zważeniu za i przeciw /.
Dziękujemy, o przepraszam POMÓGŁ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hansolo jest online  
Stary 09-04-2013, 22:21   #17
eclipse

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał Hansolo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A więc wyrok zapadł / po zważeniu za i przeciw /.
Dziękujemy, o przepraszam POMÓGŁ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To chyba możesz skierować do AndrzejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. najbardziej się udzielał w tym wątku ....
Stary 09-04-2013, 22:40   #18
Andrzej
Prawie Moderator...

Cytat:
To chyba możesz skierować do Andrzej najbardziej się udzielał w tym wątku ...
Tylu chętnych na wprowadzenie "innowacyjnej" zmiany, tylko ja przeciw i już po pomyśle? Słabe widać mieliście argumenty... Zamiast się złościć i wskazywać winnych swoich porażek postaralibyście się mnie przekonać do swoich "racji"... choć tu bardziej powinniście przekonywać Jacka.
Stary 09-04-2013, 23:13   #19
darnel

Model: Mondeo mk5 Vignale
Silnik: 2,0 ecoblue AWD
Rocznik: 2020

To, że mi taka możliwość podobałaby się nie oznacza, że powinienem Cię do niej przekonywać. Bo i po co? Mi się podoba a Tobie nie. Nikogo nie zamierzam przekonywać, bo wielokrotnie temat na forum omówiono i wiadomo, że ta stara funkcjonalność już nie wróci, więc nie ma o co kopii kruszyć. Niektórym sie podobało forum phpBB a innym nie, jedni doceniali funkcję "pomógł" a drudzy nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pojawił się temat, to poparłem pomysł bo słuszny, ale to że nie zostanie zrealizowany jest dawno potwierdzone . Pogdybaliśmy sobie. Nadarzyła się kolejna okazja do pogaduch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 10-04-2013, 17:07   #20
Andrzej
Prawie Moderator...

Cytat:
Napisał darnel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To, że mi taka możliwość podobałaby się nie oznacza, że powinienem Cię do niej przekonywać. Bo i po co?
A może po to, że gdybyś mnie przekonał to i ja bym poparł (może i ktoś jeszcze by się przekonał), a większe poparcie to większa szansa na realizację...
Cytat:
Napisał darnel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bo wielokrotnie temat na forum omówiono i wiadomo, że ta stara funkcjonalność już nie wróci, więc nie ma o co kopii kruszyć.
czyli to co pisałem na początku, temat uważam za wyczerpany... przynajmniej na teraz...

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania