![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#711 |
|
ford::amateur
![]() Imię: mariusz
Model: grand cmax
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
dzięki tedi zadzwonię o postępach napisze
|
|
|
|
|
|
#712 | |
|
FCP member
![]() Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
|
Cytat:
Właśnie zniknęły mi wszystkie satelity kilka dni temu i pomyślałem że przynajmniej sprawdzę czy jakaś wtyczka nie wypadła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#713 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Trzeba popatrzeć po VINie w microCat - niestety mam tylko eCat i w nim raczej nie znajdę...
|
|
|
|
|
#714 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: C-Max Ghia
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
|
a ja jestem w d.... -wysuszyłem,poczyściłem ale nic z tego nie ma GPS,
tedi_k-mam pytanie co sądzisz aby zostawić tą antenę jak jest i kupić zamiennik i wrzucić go do tylnej płetwy bo jak patrze na ceny anten to m ręce opadają a że często bywam na myjkach to co mam co jakiś czas antenę wymieniać ?? bez sensu za kawałek drutu nie mam warsztatu ale chłopaki co w takiej antenie może paść bo bym te nity zerwał i się do tej stopki dobrał. Bump: http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=49 -co sądzicie na temat tego zamiennika?? kurcze jeszcze mnie tak nic nie zdenerwowało a powiem wam że sie na początku tak cieszyłem że mam taką ładną navi, a tu ani map nie można 1300zł nowe i jeszcze bez pokrycia |
|
|
|
|
|
#715 |
|
Zablokowany
Imię: mariusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Kup sobie nawigację z biedronki za 150 zł. Gwarantuję Ci że funkcjonalność i pokrycie będzie miała lepsze niż najnowsze mapy Forda.
|
|
|
|
|
|
#716 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Zwróć także uwagę, iż Rob^ pisze, że antena GPS może być w zupełnie innym miejscu, bo on nie ma stopki na dachu... Zamiennik jak najbardziej - nawet można go umieścić pod kokpitem w narożniku po stronie pasażera pod samą szybą, tam, gdzie już nie ma drutów od grzania przedniej szyby. Zamiennik musi być taki jak na poniższym zdjęciu - tzn. ze złączem miniFAKRA (zdjęcie przypadkowe z allegro). Wystarczy szukać anten do MFD albo wprost ze złączem miniFAKRA. Nowe oryginalne mapy 2013 do NX są ostatnio poniżej 800zł brutto w ASO z całkiem przyzwoitym pokryciem Polski.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 16-04-2013 o 21:37 |
|
|
|
|
|
|
#717 |
|
|
nie u mnie stopka jest na nity dlatego nie mogłem się dostać do niej kurcze sprawdzałem w Microcat, jeszcze sprawdzę jak zdejmę płetwę z tyłu to już jutro
tedi_k-dzieki za odpowiedź, nie mówię że u mnie w stopce na 100% jest antena GPS bo nie ma żadnej informacji może zdejmę jeszcze raz i spisze kod zobaczę w microcat czy coś znajdę ale poważnie moja stopka jest zanitowana nie na wkręty wiem taka widziałem też na jakiejś fot. to były moje przypuszczenia ponieważ wszystko się zepsuło jak jeździłem na myjkę w zimę w podstawie stopki mam 2 przewody i przypuszczałem że jeden jest od GPS a drugi od radia. Może inaczej jak zdejmę płetwę to zobaczę czy tam nic nie ma no i dodatkowo zrobie fot.anteny tedi_k jesteś specem w fordzie to wdzięczny bym był o podpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#718 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Szukaj więc gdzie indziej niż w tej stopce.
|
|
|
|
|
#719 |
|
|
i wracając do microcat nie ma tam mowy o antenie GPS w modelu 2007-2010 (mój jest z 12.2007 po lifcie) która by się znajdowała w płetwie ale się upewnię i dam znać zainteresowanym
co do NX : tedi_k nie chcę brzydko mówić ale wiesz 800zł to nie mało znaczy sie piechota nie chodzi a widzisz jak się rozwijają nasze autostrady to trzeba co pół roku aktualizować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to na 800zł się nie skończy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. GPS-ani w płetwie ani na dachu GPS nie ma,zostaje przód deski szukam dalej dobrze wracam do tematu anteny- trochę kolega tedi_k wprowadził mnie w błąd bo jednak antena jest u mnie w stopce i nie jest skręcana tylko jak pisałem nitowana ma dwa gniazda i żadne z nich to nie jest masa tylko sygnał, masa jest przenoszona z obudowy a ekran jest na przewodzie sygnałowym. czyli microCat się nie mylił bo rzeczywiście tak mi od razu sugerował . Przepraszam za zamieszanie ale nie miałem czasu sam się temu lepiej przyjrzeć bo nie było czasu, ale dziękuje za wskazówki i wymianę informacji. Ostatnio edytowane przez teslanet ; 29-04-2013 o 01:10 |
|
|
|
|
|
#720 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK4 Turnier
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Już tu wcześniej pisałem ale powtórzę
800 pln za aktualizację TomToma może i byłoby OK gdyby normalna aktualizacja bez logo Ford nie kosztowała 250pln. Nie wydaje mi się żeby dla NXa mielio oddzielna "linię produkcyjną". |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|