![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#661 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kuba
Model: Ford Focus ST 170
Silnik: 2.0
Rocznik: 2003
|
Cytat:
|
|
|
|
#662 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Tak dokładnie. Ale jest pewna różnica miedzy jakimś ryzykiem a szrotem.A i opony w której poszły druty już się nie da naprawic.
jjjj chyba nie wie co to znaczy szrot. A wspawana ćwiartka to porównanie oszukanej opony więc po co takie porównanie skoro mam bardzo dobre i sprawdzone opony Zgadzam sie z Wami enjoy oraz winiary |
|
|
|
|
|
#663 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
|
A jako ze opony mają bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo to każdy musi sobie sam odpowiedzieć czy mu się opłaca chociaż w niewielkim stopniu ryzykować.
Wiadomo że gdyby nie ograniczenia finansowe to nikt nawet nie spojrzałby na używki. Ba nawet autka byśmy mieli lśniące z salonu. Ale realia są jakie są... Ja napisze jak to było u mnie. Mondusia nabyłem na zimówkach. I na wiosnę nadszedł czas na nabycie letnich. Oczywiście znany portal aukcyjny oraz przechadzka po giełdzie. Oponek oczywiście od groma. Było w czym wybierać. I to nawet nadziane na zajefajne aluski. Ceny nieatrakcyjne. Ale patrze sobie na DOT. 7 letnie , patrze dalej 10 letnie! No to mówię ok używki ale max 3 letnie. Znalazły się. Ale cena o 150 do max 200zł kpl. mniej niż za nówki oponki z gwarancją. Wybór był prosty. Nowe z gwarancją. Ja niestety nie znam w mojej okolicy kogoś kto sprzedaje używane , 2 letnie opony za zdecydowanie niższą cenę. Bo jak to ma być 200zł mniej na komplecie to biorę nowe bez wahania. I jeszcze coś o czym już pisałem. Używki mają zazwyczaj 2-3mm mniej bieżnika niż nowe. Więc w moim przypadku branie używanych to byłby kompletny finansowy niewypał. Kolega juri2069 ma to szczęście że kupuje tanio i dobrze. Ja nie miałem wyboru.
CBR 1000RR + MICRON ![]() FORD - nigdy mnie nie zawiódł. Ostatnio edytowane przez enjoypoznan ; 30-05-2013 o 12:33 |
|
|
|
|
|
#664 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Duratec (125KM) + LPG
Rocznik: 2003
|
Ja mam sportiva 205/55 R16 produkowane przez ContinentalaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kupiłem nowe i nie narzekam. Wcześniej miałem inne auto i kupowałem używki i w sumie też nie było źle, ale tak jak enjoypoznan pisze jak mam dać 100-200zł nawet 300 mniej to wole mieć nowe z gwarancją. Na moje opony jest 5 lat bez limitu km, a cena tez nie była jakaś wygórowana. Odnośnie opon to w miarę są ciche dobrze się trzymają jezdnia na suchym jak i na mokrym, chociaż na mokrym to nie szalejeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#665 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Ranger Wildtrak
Silnik: 2.0 Bi-Turbo 213KM
Rocznik: 2021
|
Cytat:
Szerokiej drogi i lepkich kapci wszystkim. |
|
|
|
|
|
|
#666 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-07-2009
Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
|
Cytat:
5 miesięcy temu kupiliśmy nowego laptopa. Idzie właśnie na gwarancje. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wiadomo że przy oponie tez może być wada fabryczna. Ale to jak ze wszystkim. Teraz takie czasu. Że wszystko produkuje się na krótki czas. Ale to już inny temat.
|
|
|
|
#667 |
|
|
Dla sprostowania za 4 opony z 2011r z bardzo dobrym bieznikiem firmy Pirelli dalem 400 zł a nowe R17 Pirelli to ok 400 zł za jedną. Chyba jest różnica prawda?? I powtarzam nie allegro bo tam jest drogo. Jezeli ktos jest z podkarpacia krosno dukla okolice to chetnie dam namiary na legalnie dzialajacą wulkanizację i sam sie przekona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#668 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Focus Kombi Mk2 Ghia
Silnik: 1,6 TDCi 109 KM
Rocznik: 2007
|
Ale nie bardzo rozumiem, co znaczy "opony z bardzo dobrym bieżnikiem firmy Pirelli" w kontekście sprzedaży przez Zakład Wulkanizacyjny? Sprzedają używki w dobrym stanie czy z używek robią opony w dobrym stanie, bo to zasadnicza różnica.
|
|
|
|
|
|
#669 |
|
|
Nie czepiaj sie szczegółów bo od poczatku pisalem ze maja dobre opony używane a nie dobrze zrobione z uzywek i kazdy rozumiał moją intencje.
Dobre opony używane czyli używki w bardzo dobrym stanie. Prościej sie chyba nie da. Nie bieżniki , a używki |
|
|
|
|
|
#670 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Focus Kombi Mk2 Ghia
Silnik: 1,6 TDCi 109 KM
Rocznik: 2007
|
Akurat opona jest elementem, gdzie warto mieć pewność. Ale podaj adres, bo właśnie wróciłem z Podkarpacia i niedługo jadę znowu aby wstawić samochód do lakiernika na zaprawki i może zahaczę, bo opony mam do wymiany bezapelacyjnie.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|