![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Pytałem, po wrzuceniu polskiego menu jest możliwość zmiany map na nowsze. Menu zostaje polskie.
Z full opcją - facet nie mówił przekonująco - można wrzucić nową mapę. Wstępnie rozmawiałem z nim o możliwości wykonania trasy po Polsce. Wszystko zależy jakie odległości i ile osób |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo Titanium MK5 kombi
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM z PowerShift
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Jeśli się okaże, że klient już ma 2013 to i tak ta mapa się nie nadaje. Oni muszą dać swoją 2013 - niby oryginalną a klienta płytę mogą wziąć w rozliczeniu. |
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MKIV GHIA + MKV HEV
Silnik: 2.0 Duratec 145 KM + LPG, 2,0 Hybrid
Rocznik: 2009 + 2015
|
Cytat:
Ponoć zabezpieczeń naszych nawigacji nie da się złamać. Płyty muszą być tłoczone. A tu firma z Krakowa potrafi tak zrobić, żeby nie oryginalna płyta chodziła? Pozdrawiam
|
|
|
|
#54 |
|
|
Zaraz, jak tylko przy pomocy tego forum zakupiłem płytę 2013, to zadzwoniłem do Rumii, do znanej firmy "uczymyauta....." i taką informację dostałem.
Z naszą płytą będą tylko polskie napisy, z ich płytą dodatkowo będzie polski lektor. Co do krakowskiej firmy rzeczywiście mogę się mylić. Ostatnio edytowane przez prsp ; 07-06-2013 o 21:35 |
|
|
|
|
|
#55 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: było Mondeo Titanium X MK IV hatchback + pakiet stylizacyjny
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Panowie
Płyty, które my kupiliśmy są dokładnie takie same jakie Oni posiadają. Nie ma innych. Tylko,że najniższa cena za jaką Oni te mapy kupują to 515zł. Tak ja już wiadomo - radio jest zabezpieczone w ten sposób, że czyta tylko płyty tłoczone, a nie wypalane. Cytowana tu firma robi nakładkę na soft radia i soft navi przy pomocy specjalnego oprogramowania (czcionka + lektor), a inne mapy. Mam nadzieję, ze Pan Ryba coś wskóra odnośni polonizacji NX-a u Blaupunkt/Bosh. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#56 |
|
|
No to z uporem pytam, dlaczego chcą wymienić płytę? Nie rozumiem tego.
|
|
|
|
|
|
#57 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Prosze po raz kolejny - zrozumcie, że zabezpieczenie płyty przed kopiowaniem (czyli brak możliwości uzyskania kopii identycznej z oryginałem) to osobna sprawa w stosunku do modyfikowania softu navi. Teoretycznie (a przy stosownym wyposażeniu i nakładach pewnie i praktycznie) wykonalne jest namierzenie w sofcie navi miejsca gdzie dokonywana jest kontrola oryginalneości płyty i zastąpienie procedury kontrolnej inną, własmną. Już raz o tym pisałem. Tak więc możliwe jest, iz ktoś "kumaty" rozczesał soft navi i namierzył oraz wyłączył procedurę kontroli oryginalniości płyty. Przy okazji mógł dokonać np. polonizacji. Intrygujące jest, iż "firma z Krakowa" nie umie wykorzystać polskiego lektora zawartego na płycie mapy... Cytat:
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 07-06-2013 o 22:15 |
||
|
|
|
|
|
#58 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: było Mondeo Titanium X MK IV hatchback + pakiet stylizacyjny
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Dobre pytanie zadałeś?
Jutro jak wrócę z ryb to będę do nich dzwonić i spróbuję się czegoś dowiedzieć. A jak na razie to może któryś z chłopaków, którzy wykupili u Nich taką usługę mogliby wyjąć płytkę z mapą, zrobić zdjęcie i zmieścić na forum. Byśmy zobaczyli co to za towar. Aha jak ostatnio jeszcze przed zakupem mapy 2013 do Nich dzwoniłem, to dostałem taką informację: gdybym wykupił usługę na ten rok, to w następnym roku przy zakupie od nich mapy na 2014, to zabierają i dopłacam 200 zł. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Trochę chyba namieszałem.
Pisząc nową mapę miałem na myśli np. 2014. Twierdził że po zmianie menu na polskie, można spokojnie korzystać z fabrycznych - lektor angielski. Nie chcę ale muszę - rozmawiałem z gościem którego znajdziecie wpisując polskie-menu. |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
|
Cytat:
Wszak cięgle będę w posiadaniu własnej płyty, którą mogę włożyć i spróbować po tym ich upgradzie, i sprawdzić czy będzie działał polski lektor. Twierdzą, że nie będzie działał! |
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|