![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#211 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bogusław
Model: Jaguar x-type
Silnik: 3.0l
Rocznik: 2002
|
Benio,dziękuję Ci za podpowiedzi,wygląd podobny.Sprawdzę i dam znać.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
ford::average
![]() Imię: Jarosław
Model: FORD MONDEO
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Ciekawy temat napewno sie zaglebie
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-09-2012
Model: Mondeo MK3 Sedan
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
|
Drążąc temat - czy ktoś próbował takiego podłączenia do densowego ekranu ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. idąc dalej wg [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] schematu zostaje nie podłączone video vr i video vg a wg [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] tylko video vr bo vg nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ktoś już rozgryzał taki temat ? |
|
|
|
|
|
#214 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Ale masz coś takiego jak czytnik DVD Navi, który jest jednostką nadrzędną dla ekranu Denso i to on generuje sygnały RGB i synchro.
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-09-2012
Model: Mondeo MK3 Sedan
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
|
tak wiem, ale mając np. ten adapter mari to przecież jak włączamy np kamerke cofania to adapter odcina sygnał rgb z dvd i podaje sygnał z kamerki "przekonwertowany" na rgb.
przecież to działa podobnie jak "zestaw PC". Jednostka centralna (napęd DVD) i monitor (ekran denso) wiec powinno się dać podłączyć inne źródło obrazu niezależnie od dvd. Tłumacząc: odcinam 5 kabelków od ekranu denso, kabel R, G, B, synchro, mase ekranu i podłączam do nich VGA zgodnie ze schematem, i teoretycznie ekran navi nie powinien sie zorientować że mu ktoś obraz podmienił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW. Pierwsza wersja adaptera mari wygląda tak samo jak obecna czy różni się czymś ? Ostatnio edytowane przez misieqq ; 23-06-2013 o 13:50 |
|
|
|
|
|
#216 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-01-2008
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci 115PS decat
|
czy ktoś może dokładniej opisac sposób podłaczenia tunera dvb? ja wiem tylko co to rgb - natomiast z sync i innymi nie mam pojęcia co zrobić ?
|
|
|
#217 | |||
|
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli masz wątpliwoiści i obawy co do podłączania urządzeń peryferyjnych pod instalację pojazdu to odradzam samodzielnej przeróbki, bo niechcący i bezwiednie możesz coś uwalić, a naprawa może być bardzo bolesna dla kieszeni.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|||
|
|
|
|
|
#218 |
|
|
mam drugie denso - z uwalonym modułem audio....mialbym na czym poćwiczyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza tym moja navi nie czyta płyt - więc jako taki napęd dvd z bagażnika jest zbędny - za t widziałem na allegrogo tunery dvb z odtwarzaczami divx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to by się przydało bardziej
|
|
|
#219 | |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
|
|
|
|
#220 |
|
|
czyli tuner dvb muszę wpiąć pomiędzy touchscreen a dvd czy gdzie ?
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|