![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mario
Model: FUSION 1,4 GOLD XS
Silnik: 1,4
Rocznik: 2004
|
Witam.
Czy ktoś spotkał się może z takim problemem, że nie można otworzyć centralnego zamka klamką wewnętrzną od strony kierowcy. Klamka pasażera otwiera wszystkie cztery drzwi a klamka kierowcy tylko drzwi kierowcy. Jak można to naprawić ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford FUSION 2
Silnik: 1.4 TDCI
Rocznik: 2003
|
Witam, u mnie problem odwrotny klamką kierowcy mogę otworzyć, ale juz zamknąć nie, tak samo kluczykiem. A u ciebie działa zamykanie/otwieranie kluczem?Myślę że to pewnie wina mikrostyków w zamku kierowcy, może ktoś już to rozbierał.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Cytat:
Podaj VIN. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ja mam anglika nie przerabianego i klamka oraz zamek pasażera zamyka i otwiera wszystkie drzwi, a kierowcy klamka i zamek tylko otwiera wszystkie drzwi. Wg mnie przednie zamki drzwi sterują wszystkimi zamkami, a wina leży w samych zamkach.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zablokowany
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
|
Trzeba by rozkręcić drzwi od środka i posprawdzać elektronikę.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
Tylko klamka/rygiel w drzwiach kierowcy posiada "pełną kontrolę" nad wszystkimi drzwiami i może zarówno blokować jak i odblokowywać pozostałe drzwi pojazdu. Inne zamki (przód pasożyta i obydwa tylne) mają możliwość blokady i odblokowywania tych drzwi, przy których się "kombinuje". |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
W błędzie czy nie wszystko się okaże jak auto wróci od mechanika. Skoro zamek kierowcy (wersja ang) odblokowuje wszystkie zamki tylko nie może zablokować to chyba coś nie tak z zamkiem, w mondeo obydwa przednie zamki sterują centralnym więc tu pewnie też tak jest, moja wersja nie ma pilota, ma dwa zamki na kluczyk (pasażer i kierowca) lewa strona zamyka i otwiera wszystkie zamki z klucza i od środka a prawa tylko otwiera, bez sensu jest tu tłumaczenie że tylko jedne drzwi sterują zamkami.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
Chyba w Mondeo po kiepskiej przeróbce. Ad.2. Trochę wysil rozum zanim napiszesz taki tekst. A wracając do pojazdu to niech i pasożyt obok kierowcy ma drugą kierownicę do prowadzenia. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Pewnie tak, mam przerobionegon anglika z wersji europejskiej??? A Ty wiesz wszystko o tych autach, a moze wersja ang rozni sie od wersji na rynek polski? Jaki sens jest montowac tylko otwieranie w drzwiach kierowcy, moze poczytaj sobie dlaczego to auto ma dwa zamki przednie na klucz, a potem snuj swoje wnioski? Mondeo bylo mk3 z 2001 wersja zetec, centralny z pilota i przednie drzwi sterowaly reszta. Forum dyskusyjne jest by sobie pomagac, a nie dyskutowac kto ma wieksza wiedze na temat auta? Lepiej poczytaj wczesniejsze posty w tym temacie i przemysl co piszesz.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Kolego Asterix napisałeś "bez sensu jest tu tłumaczenie że tylko jedne drzwi sterują zamkami". Jak byś napisał powyższe zdanie bez wyrazu "tłumaczenie", to można podyskutować, a tak hmm... pomyśl.
Napisałeś, że "Mondeo bylo mk3 z 2001 wersja zetec, centralny z pilota i przednie drzwi sterowaly reszta" to jest trochę bez sensu, bo jeżeli "kierownik" odpowiada za bezpieczeństwo pasażerów to "pasożyt" obok kierowcy nie powinien mieć możliwości odblokowywania tylnych drzwi, tak jak jest z możliwością elektrycznego opuszczania szyb i kierowca może zablokować te z tyłu. Generalnie chodzi o bezpieczeństwo wszystkich pasażerów, za które zawsze kierowca jest odpowiedziany a nie pasażer obok niego. Jeżeli ten argument nie jest "przemawiający" to moje dalsze pisanie nie ma sensu. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|