![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#201 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-10-2007
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Czy ktoś się orientuje czy ten GEM obsłuży tempomat? 3M5T-14A073-DG-HIGH1
Mam niestety c-maxa 2.0tdci z 2004 roku ze sterownikiem SID803 i z tego co widzę ewentualna aktywacja tylko w ASO. |
|
|
|
|
|
#202 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-02-2011
Model: C-max
Silnik: 1.6 tdCi
Rocznik: 2004
|
Witam serdecznie,
Mam następujący problem. Jak się ukazało u kolegi tedi_k, nie mam przewodów od kierownicy do modułu gem (brak pinów we wtyczce w zwijaku). Czy ktoś mógłby mi dokładnie powiedzieć jaki zwijak ma na pewno odpowiednie piny we wtyczce i czy ewentualnie można zakupić gdzieć takie gotowe przewody z drugiej strony (nie od strony kierownicy) wchodzące do zwijaka i dalej idące do modułu gem? Każdy z pytających przeze mnie sprzedawców na allegro nie ma nic takiego. ewentualnie jaką wtyczkę zakupić nową aby tam sobie dorzucić te przewody. Piszę tutaj bo widzę, że jeszcze nikt nie dokładał wszystkiego, chyba że się nie pochwalił w temacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bardzo dziękuję za rady i pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#203 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 |
|
|
2 nabojowa
Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 4 |
|
|
|
|
|
#205 |
|
FCP member
|
Trzeba szukać "taśma c-max" - jest trochę do poduszek 2-nabojowych, ale na żadnym zdjęciu nie widać dobrze złącza. Trzeba dzwonić do sprzedawców i pytać.
W tej aukcji [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jest napisane "do kierownicy multifunkyjnej" - więc może chodzi o guziki tempomatu...
|
|
|
|
#206 |
|
|
Szukałem i właśnie też nie widziałem pinów. Miałem nadzieję że może różnią sie one numerem? Wtedy łatwiej byłoby szukać. A co z tymi przewodami?
Niemniej bardzo dziękuję zq link. Jutro będę dzwonił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 4 Ostatnio edytowane przez kowal91 ; 02-08-2013 o 22:24 |
|
|
|
|
|
#207 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Co do przewodów - niektóre zwijacze mają (ocięty) kawałek tej dolnej wiązki - może któryś sprzedający będzie coś takiego miał... Generalnie w tej wtyczce na górze zwijacza pomiędzy kablami poduszek musi być min 3 piny (klakson i 2 piny tempomatu).
|
|
|
|
|
#208 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: Focus MK2 FL Silver X
Silnik: 1,8 TDCI 115KM
Rocznik: 2008
|
Witam!
Koledzy po montażu tempomatu doświadczył ktoś błędu P0579?
|
|
|
#209 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-02-2012
Model: Focus II FL
Silnik: 1.8 TDCi 144@346
Rocznik: 2009
|
Znalazłem taką "aukcję" dla ludzi nie mogących znaleźć ładnej kierownicy z tempomatem.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Zastanawia mnie tylko sposób montażu do standardowej kierownicy 4-ramiennej nie przeznaczonej seryjnie do tempomatu... Co koledzy sądzą ?? Chyba duża "rzeźba" ...
Ostatnio edytowane przez Chorzyn ; 03-08-2013 o 09:55 |
|
|
|
|
|
#210 |
|
|
Ale po co zmieniać całą kierownicę i szukać w dobrym stanie? Jeśli mamy swoją w dobrym stanie to wystarczy kupić najtańszą na allegro i przełożyć same przyciski z tymi obudowami z tyłu na nasze koło.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|